Croatian

Obavijest o zaštiti privatnosti djece

Language

Datum posljednjeg ažuriranja: 28/06/2022

 

Ako ste dijete i živite na području Europe ili Ujedinjenog Kraljevstva, provjerite Izjavu tvrtke TCL o zaštiti privatnosti djece za djecu koja žive na području Europe i Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Ako ste odrasla osoba, pažljivo pregledajte ova pravila privatnosti, uključujući relevantne informacije za roditelje i skrbnike o djeci koja koriste naše proizvode i usluge.

 

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti djece („Obavijest o privatnosti“) opisuje kako tvrtka TCL i/ili njene podružnice i društva kćeri (zajedno „TCL“, „mi“, „naše“ ili „nas“) štite osobne podatke koje primamo i obrađujemo, koje vrste Osobnih podataka prikupljamo, što radimo s njima, kako ih otkrivamo i prava koja postoje u vezi s obradom osobnih podataka u našim Proizvodima i Uslugama koji su namijenjeni djeci.

 

Određene aktivnosti obrade mogu biti podložne zasebnim i prilagođenim pravilima privatnosti koja će se primjenjivati uz ovu Obavijest o privatnosti i koja će vam biti dostavljena prije nego počnemo obrađivati vaše osobne podatke.

 

KADA SE OVA PRAVILA PRIVATNOSTI PRIMJENJUJU?

 

Ova Obavijest o privatnosti odnosi se na naše prikupljanje i korištenje Osobnih podataka kada pristupate bilo kojem dječjem proizvodu robne marke TCL ili ih koristite (uključujući dječji sat, TCL aplikaciju za djecu i druge usluge za djecu koje pruža tvrtka TCL Communication Technology Holdings Limited, a koje mogu upućivati na ovu Obavijest o privatnosti (zajedno „Usluge“) ili kada pristupite našoj web-stranici ili nas kontaktirate na bilo koji drugi način. Kako biste saznali više, kliknite bilo koji od odjeljaka u nastavku.

 • ŠTO SU OSOBNI PODACI?
 • OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO
 • KAKO KORISTIMO OSOBNE PODATKE
 • DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA
 • ZADRŽAVANJE OSOBNIH PODATAKA
 • MEĐUNARODNI PRIJENOSI OSOBNIH PODATAKA
 • SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA
 • PODRUČJA JAVNOG OBJAVLJIVANJA
 • PRAVA NA ZAŠTITU PODATAKA
 • KAKO REAGIRAMO NA SIGNALE ZABRANE PRAĆENJA
 • IZMJENE OBAVIJESTI O ZAŠTITI PRIVATNOSTI
 • KAKO NAM SE OBRATITI

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

 

Osobni podaci“ predstavljaju informacije koje obrađujemo o vama i/ili vašem djetetu kako je to predviđeno u skladu s primjenjivim zakonima o privatnosti.

To uključuje informacije koje nam dajete izravno: (1) ispunjavanjem obrazaca; (2) unosom podataka u naše Usluge; (3) izradom korisničkog računa; ili (4) komuniciranjem s nama. To također uključuje informacije o vama koje pasivno dobivamo i/ili generiramo vašim korištenjem naših Usluga, kao i informacije koje primamo iz drugih izvora, kako je detaljno opisano u nastavku.

 

Osobni podaci ne uključuju skupne ili anonimne podatke.

 

OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

 

Predani smo zaštiti vaše privatnosti – kao odrasle osobe (uključujući roditelja i skrbnika) ili djeteta – kad god koristite naše Usluge ili na drugi način stupate u interakciju s nama. Za potrebe ove Obavijesti o privatnosti, „djetetom“ smatramo bilo kojeg korisnika koji nije dosegnuo punoljetnost u skladu sa zakonodavstvom koje se na njega ili nju primjenjuje. Gdje to potrebno u skladu s primjenjivim zakonom, pribavljamo privolu roditelja ili skrbnika da dijete koristi naše Proizvode i Usluge za djecu. Ne zahtijevamo od djece da otkriju više podataka nego što je razumno potrebno za korištenje naših Usluga.

 

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo od odraslih osoba i/ili djece razlikuju se ovisno o Uslugama koje koriste. Za više informacija kliknite u nastavku:

 

        Kids Watch

Prikupljamo sljedeće vrste osobnih podataka od odraslih osoba i/ili djece kada koriste naš Kids Watch ili na drugi način komuniciraju s nama:

 • Osnovne informacije i kontaktne podatke, što može uključivati ime, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj, mjesec i godinu rođenja, spol, nacionalnost i naziv računa ili ID računa.
 • Informacije o profilu i identifikatore, što može uključivati korisničko ime, nadimak, pseudonim, avatar, adresa internetskog protokola („IP“), mrežni identifikatori i identifikatori uređaja (uključujući IMEI uređaja), popis kontakata (uključujući Kids Watch prijatelje i kontakte za hitne slučajeve), profil vježbanja i profil igre (npr. ukupan rezultat , rang i broj oznaka „sviđa mi se“ ili „palac gore“).
 • Fizičke karakteristike, što može uključivati visinu i težinu.
 • Informacije o korištenju uređaja i sustava, što može uključivati vrstu uređaja, verziju softvera, model, kôd zemlje, regiju i jezik; mobilnu mrežu; informacije o Bluetoothu; informacije o bežičnoj mreži (uključujući Wi-Fi SSID i lozinku); zapisnike poziva; povijest razgovora (uključujući glasovne/video pozive i snimke, kao i podijeljene fotografije i videozapise); informacije o vježbanju ako je primjenjivo (npr., vrijeme vježbanja i prijeđena udaljenost, kalorije, koraci).
 • Internet ili druga slična mrežna aktivnost,, koja može uključivati povijest korištenja; podatke o interakciji s aplikacijom i zapisnike pogrešaka, kodove pogrešaka i opise pogrešaka te ostale podatke koji se odnose na greške ili nedostatke zapažene uslijed korištenja naših Usluga.
 • Podaci o geolokaciji, što može uključivati fizičku lokaciju ili kretanje s jednog mjesta na drugo, kao i navedenu „sigurnu zonu“.
 • Zaključci izvučeni iz drugih osobnih podataka, koji mogu uključivati nečije sklonosti, karakteristike, psihološke trendove, predispozicije, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i podobnosti.

        Aplikacija TCL Kids

Sljedeće vrste Osobnih podataka prikupljaju se od odraslih osoba i/ili djece kada koriste naše Proizvode i Usluge za djecu ili na drugi način komuniciraju s nama:

                     Osnovne informacije i kontaktne podatke, što može uključivati ime, adresu, adresu e-pošte, mjesec i godinu rođenja, spol, nacionalnost i naziv računa ili ID računa.

 • Informacije o profilu i identifikatore, što može uključivati korisničko ime, nadimak, pseudonim, avatar, mrežni identifikator i identifikator uređaja (uključujući IMEI uređaja).
 • Komercijalni podaci, koji mogu uključivati podatke o plaćanju,​zapise o kupljenim, dobivenim ili razmatranim Proizvodima i Uslugama ili druge podatke o kupnjama i pregledavanju.
 • Informacije o korištenju uređaja i sustava, što može uključivati vrstu uređaja, verziju softvera, model, kôd zemlje, regiju i jezik; mobilnu mrežu;
 • Internet ili druga slična mrežna aktivnost, koja može uključivati povijest korištenja i pregledavanja; povijest pretraživanja; podatke o interakciji s web-mjestom, aplikacijom ili oglasom (npr. učestalost klikanja bannera ili vrijeme reprodukcije videozapisa); aplikacije i zapisnike pogrešaka, kodove pogrešaka i opise pogrešaka te ostale podatke koji se odnose na greške ili nedostatke zapažene uslijed korištenja naših Usluga.
 • Zaključci izvučeni iz drugih osobnih podataka, koji mogu uključivati nečije sklonosti (npr. žanr sadržaja), karakteristike, psihološke trendove, predispozicije, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i podobnosti.

 

 

KAKO KORISTIMO OSOBNE PODATKE I NA KOJOJ SE PRAVNOJ OSNOVI TO TEMELJI

 

Možemo prikupljati, pohranjivati, obrađivati ili na neki drugi način koristiti Osobne podatke za svrhe koje su navedene u tablici u nastavku. Radi jasnoće, također smo naveli vrste Osobnih podataka i pravnu osnovu na koju se oslanjamo (gdje primjenjivi zakon o zaštiti podataka zahtijeva pravnu osnovu za obradu Osobnih podataka) za svaku svrhu obrade.

Kako bismo bili u skladu s lokalnim zakonima, možemo tražiti vašu privolu ili dopuštenje kao roditelja/skrbnika prije nego što vaše dijete može koristiti naše Usluge. Ako je vaša jurisdikcija jedna od onih za koje je potreban pristanak i smatrate da vaše dijete sudjeluje u aktivnosti koja prikuplja Osobne podatke, a vi ili drugi roditelj/skrbnik NISTE dali privolu ili dopuštenje, kontaktirajte nas putem načina navedenih u odjeljku „Kako nam se obratiti“ na kraju ove Obavijesti o privatnosti. Nećemo koristiti adresu e-pošte roditelja ili skrbnika ili bilo koje druge Osobne podatke dane u svrhu roditeljske privole za slanje marketinškoga sadržaja, osim ako je to roditelj aktivirao ili je odvojeno sudjelovao u aktivnosti koja nam dopušta da mu pošaljemo marketinšku komunikaciju u skladu s primjenjivim zakonima o privatnosti.

 

        Kids Watch

Svrhe obrade

Vrste Osobnih podataka

Pravna osnova
(gdje je primjenjivo)

Za dobivanje suglasnosti roditelja ili skrbnika kada je to zakonski potrebno

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori

Neophodno za ispunjavanje zakonske obveze (gdje je primjenjivo) I neophodno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za autentifikaciju korisnika

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za pružanje, upravljanje i olakšavanje vaše upotrebe naših proizvoda i Usluga, uključujući podršku pri postavljanju računa za odrasle ili dijete i upravljanje tim računom (uključujući uparivanje i poništavanje uparivanja uređaja, omogućavanje ili onemogućavanje određenih značajki na uređaju, upravljanje popisima kontakata, slanje zdravstvenih podsjetnika i tako dalje)

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; fizičke karakteristike (npr. kada aktivirate značajku pedometra); informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; podaci o geolokaciji (npr. za praćenje lokacije vašeg djeteta ili aktiviranje značajke o vremenskoj prognozi); zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Vaše fizičke karakteristike obrađujemo na temelju vaše (roditeljske) izričite privole.

Za obavljanje uobičajenih poslovnih operacija i za povezane administrativne svrhe, uključujući olakšavanje internih svrha kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje za poboljšanje naših proizvoda i Usluga, korisničkog iskustva i komunikacije s korisnicima

Podaci o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Naši legitimni interesi za lakše provođenje internih postupaka kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje radi poboljšanja naših proizvoda, Usluga, korisničkog iskustva i komunikacije s korisnicima.

Za pružanje ažuriranja softvera, usluga održavanja i podrške za Usluge

Informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za pružanje korisničke podrške

Za odgovaranje na sva pitanja ili nedoumice koji se mogu pojaviti u vezi s Uslugama

Osnovne informacije i kontaktni podaci

Naši legitimni interesi da pružimo korisničku podršku i riješimo pitanja ili nedoumice u vezi s našim proizvodima i Uslugama

Za slanje marketinških informacija o Uslugama te za pomoć pri odabiru što relevantnijih informacija za vas

Za upravljanje nagradnim igrama, promotivnim ponudama, događajima, istraživanjima tržišta i anketama u vezi s Uslugama

Osnovne informacije i kontaktni podaci roditelja ili skrbnicima.

Privola

Za zaštitu i sprječavanje prijevara i drugih pravnih ili informacijskih sigurnosnih rizika, kao i za obranu i ostvarivanje zakonskih prava

 

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; fizičke karakteristike (npr. kada aktivirate značajku pedometra); informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; podaci o geolokaciji (npr. za praćenje lokacije vašeg djeteta ili aktiviranje značajke o vremenskoj prognozi); zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Naši legitimni interesi za zaštitu i sprječavanje prijevare i drugih pravnih te informacijskih sigurnosnih rizika

Vaše fizičke karakteristike u te svrhe obrađujemo na temelju vaše (roditeljske) privole.

Štoviše, kada prikupljamo podatke pohranjene na Watchu u ove svrhe, oslanjamo se na vašu (roditeljsku) privolu.

Radi usklađivanja s primjenjivim zakonima, propisima, direktivama i sudskim odlukama (na primjer, poreznim i računovodstvenim zakonima, zakonima o zaštiti potrošača), uključujući da vas kontaktiramo u vezi s Uslugama, na primjer, u slučaju da su se bilo koje Usluge promijenile ili predstavljaju probleme

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; fizičke karakteristike (npr. kada aktivirate značajku pedometra); informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; podaci o geolokaciji (npr. za praćenje lokacije vašeg djeteta ili aktiviranje značajke o vremenskoj prognozi); zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Za pridržavanje primjenjivih zakona, propisa, direktiva i sudskih odluka

 

        Aplikacija TCL Kids

Svrhe obrade

Vrste Osobnih podataka

Pravna osnova
(gdje je primjenjivo)

Za dobivanje suglasnosti roditelja ili skrbnika kada je to zakonski potrebno

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori

Neophodno za ispunjavanje zakonske obveze (gdje je primjenjivo) I neophodno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za autentifikaciju korisnika

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za pružanje, upravljanje i olakšavanje vaše upotrebe naših proizvoda i Usluga, uključujući podršku pri postavljanju računa za odrasle ili dijete i upravljanje tim računom

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava; zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za obavljanje uobičajenih poslovnih operacija i za povezane administrativne svrhe, uključujući olakšavanje internih svrha kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje za poboljšanje naših proizvoda, Usluga, korisničkog iskustva i komunikacije s korisnicima

Podaci o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Naši legitimni interesi za lakše provođenje internih postupaka kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje radi poboljšanja naših proizvoda, Usluga, korisničkog iskustva i komunikacije s korisnicima

Kada prikupljamo podatke pohranjene na uređaju koji koristite za pristup aplikaciji u ove svrhe, oslanjamo se na vašu privolu.

Za pružanje ažuriranja softvera, usluga održavanja i podrške za Usluge

Informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost

Potrebno za izvršenje ugovora (tj. naših Uvjeta pružanja usluge)

Za pružanje korisničke podrške

Za odgovaranje na sva pitanja ili nedoumice koji se mogu pojaviti u vezi s Uslugama

Osnovne informacije i kontaktni podaci

Naši legitimni interesi da pružimo korisničku podršku i riješimo pitanja ili nedoumice u vezi s našim proizvodima i Uslugama

Kada prikupljamo podatke pohranjene na uređaju koji koristite za pristup aplikaciji u ove svrhe, oslanjamo se na vašu privolu.

Za slanje marketinških informacija o Uslugama te za pomoć pri odabiru što relevantnijih informacija za vas

Za upravljanje nagradnim igrama, promotivnim ponudama, događajima, istraživanjima tržišta i anketama u vezi s Uslugama

Osnovne informacije i kontaktni podaci

Privola

Za zaštitu i sprječavanje prijevara i drugih pravnih ili informacijskih sigurnosnih rizika, kao i za obranu i ostvarivanje zakonskih prava

 

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Naši legitimni interesi za zaštitu i sprječavanje prijevare i drugih pravnih te informacijskih sigurnosnih rizika

Kada prikupljamo podatke pohranjene na uređaju koji koristite za pristup aplikaciji u ove svrhe, oslanjamo se na vašu privolu.

Radi usklađivanja s primjenjivim zakonima, propisima, direktivama i sudskim odlukama (na primjer, poreznim i računovodstvenim zakonima, zakonima o zaštiti potrošača), uključujući da vas kontaktiramo u vezi s Uslugama, na primjer, u slučaju da su se bilo koje Usluge promijenile ili predstavljaju probleme

Osnovne informacije i kontaktni podaci; informacije o profilu i identifikatori; informacije o korištenju uređaja i sustava; internet ili slična mrežna aktivnost; zaključci izvučeni iz drugih Osobnih podataka

Za pridržavanje primjenjivih zakona, propisa, direktiva i sudskih odluka

 

 

Napominjemo da ako vi i/ili vaše dijete ne pružite određene Osobne podatke, možda nećemo biti u mogućnosti ispuniti neke od ciljeva istaknutih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i da kao posljedica vi i/ili vaše dijete možda nećete moći koristiti niti pristupati pojedinim Uslugama koje zahtijevaju korištenje takvih Osobnih podataka.

 

Ako se oslanjamo na privolu kao pravnu osnovu za obradu Osobnih podataka, ona se može povući u bilo kojem trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade prije takvog povlačenja. Kada se oslanjamo na privolu kao pravnu osnovu za obradu Osobnih podataka djeteta, ulažemo razumne napore kako bismo osigurali da dobijemo valjanu privolu roditelja u skladu s našim postupkom potvrde e-pošte roditelja.

 

Tvrtka TCL može prikupiti neke od prethodno navedenih podataka pohranjenih na vašem uređaju (npr. sat ili uređaj koji se koristi za pristup aplikaciji), na primjer, korištenjem kolačića i sličnih tehnologija. Više informacija potražite u obavijesti o kolačićima

 

Vaši odabiri

 

Možda će nam trebati privola za određene marketinške aktivnosti ili u druge svrhe. Nudimo različite načine za odustajanje od primanja određenih poruka koje šaljemo. Za odustajanje od primanja marketinških poruka putem e-pošte, možete kliknuti poveznicu „Otkaži pretplatu” koja se nalazi na dnu svake e-pošte i slijediti upute.

 

Ne prodajemo niti na drugi način otkrivamo Osobne podatke koji su nam pruženi, osim kako je opisano u ovoj Obavijesti o privatnosti (pogledajte odjeljak „Dijeljenje osobnih podataka“), kako je otkriveno u vrijeme prikupljanja podataka, ili kako je opisano u bilo kojim posebnim pravilima privatnosti, kako je primjenjivo. Osobne podatke nećemo otkriti trećim stranama, osim ako će takvo otkrivanje biti potrebno s obzirom na pravnu svrhu obrade, kako je podrobnije opisano u sljedećem odjeljku „Kada dijelimo osobne podatke”.

 

Imajte na umu da ćemo Osobne podatke posebne kategorije (tj. zdravstvene ili biometrijske podatke) prikupljati samo ako dobijemo vašu izričitu privolu ili kada je to potrebno ili na drugi način dopušteno primjenjivim zakonom.

 

DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

 

Osobne podatke možemo otkriti društvima kćerima i podružnicama u jednoj ili više dolje opisanih okolnosti:

 • za lakše pružanje naših Usluga;
 • gdje komercijaliziramo Usluge koje pružaju naša društva kćeri ili podružnice (podložno svim potrebnim suglasnostima koje su na snazi); i
 • kada je to potrebno za jednu od svrha za koje TCL zakonito obrađuje Osobne podatke u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti.

 

Također možemo podijeliti Osobne podatke s trećim stranama u sljedećim situacijama:

 • u slučaju prodaje poslovanja ili imovine tvrtke TCL ili spajanja s drugom tvrtkom, a Osobne podatke možemo otkriti potencijalnom kupcu u svrhu dubinske analize i po završetku dodjele, prodaje ili spajanja;
 • ako ste nam dali suglasnost za otkrivanje Osobnih podataka nekoj određenoj i identificiranoj trećoj strani ili kategoriji trećih strana;
 • pružateljima usluga, agentima ili (pod)izvođačima trećih strana (na primjer, pružateljima naših usluga elektroničkog pohranjivanja podataka) koje unajmljujemo za obavljanje poslovne, profesionalne, administrativne ili tehnološke funkcije kako bi nam pružili podršku u pružanju naših Usluge vama. Obvezat ćemo treće strane da Osobne podatke obrađuju u skladu s odredbama utvrđenim u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i na povjerljiv način;
 • u mjeri koja je propisana zakonom ili ako smo dužni otkriti Osobne podatke kako bismo postupali u skladu s nekom zakonskom obvezom, radi ostvarivanja, provedbe ili obrane naših zakonskih prava. Na primjer, možemo otkriti Osobne podatke (i) kao odgovor na zahtjev organa za provedbu zakona ili javne agencije; (ii) ako vjerujemo da bi otkrivanje moglo spriječiti poticanje zločina, olakšati istragu u vezi s javnom sigurnošću ili zaštititi sigurnost korisnika koji koristi naše Usluge; (iii) radi zaštite sigurnosti ili integriteta naših Usluga i druge tehnologije, kao i tehnologije naših pružatelja usluga; i (iv) omogućiti nam da poduzmemo mjere opreza protiv odgovornosti;
 • drugim trećim stranama u svrhu otkrivanja, sprječavanja ili na drugi način rješavanja prijevara, sigurnosnih ili tehničkih problema, zaštite od povrede prava, imovine ili sigurnosti naših korisnika ili javnosti; i
 • drugim neovisnim profesionalnim pružateljima usluga kao što su naši revizori.

 

ZADRŽAVANJE OSOBNIH PODATAKA

 

Tvrtka TCL Osobne podatke zadržava onoliko koliko je to potrebno, a brišu se nakon razumnog vremenskog razdoblja i prema sljedećim kriterijima:

 • TCL zadržava Osobne podatke sve dok ima aktivan odnos s korisnikom;
 • TCL Osobne podatke zadržava onoliko koliko je to potrebno u skladu s zakonskom obvezom kojoj podliježu; i
 • TCL zadržava Osobne podatke gdje je preporučljivo zaštititi ili poboljšati pravni položaj, prava i interese tvrtke TCL (npr. u vezi s parnicama, regulatornim istragama).

 

MEĐUNARODNI PRIJENOSI OSOBNIH PODATAKA

 

Dok upotrebljavate naše Usluge, Osobne podatke možemo prenositi, pohranjivati i obrađivati unutar i izvan vaše države prebivališta, u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti. Zakoni o zaštiti podataka zemalja u koje se Osobni podaci mogu prenijeti možda neće jamčiti istu razinu zaštite kao što to čini vaša zemlja.

 

Prijenos Osobnih podataka u Europskom gospodarskom prostoru (EGP), Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu do pojedinaca izvan Europskog gospodarskog prostora / Ujedinjenog Kraljevstva / Švicarske

 

Vašim podacima pristupa kontrolor koji se nalazi u Kini. Osim toga, koristimo pružatelje usluga u Kini i SAD-u koji nam mogu pomoći da vam pružimo Usluge.

Kada prenosimo Osobne podatke iz EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske izvan EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske u Kinu, prenijet ćemo vaše osobne podatke gdje je to potrebno za pružanje Usluga i izvršavanje ugovora koji ste sklopili s nama.

 

Možete zatražiti dodatne pojedinosti o tome kako štitimo Osobne podatke u slučaju prijenosa izvan EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske tako da nas kontaktirate kako je opisano u odjeljku „Kako nam se obratiti“ u nastavku.

 

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

 

Primjenjujemo organizacijske, fizičke i tehničke sigurnosne mjere koje su u skladu s međunarodnim industrijskim standardima osmišljenima kako bismo zaštitili Osobne podatke koje nam pružate i kako bismo spriječili svaki neovlašten pristup, otkrivanje, upotrebu, izmjene, oštećenje ili gubitak podataka. Međutim, morate razumjeti da prijenosi podataka putem interneta nikada ne mogu biti potpuno sigurni. Slijedom toga, ne možemo osigurati niti jamčiti sigurnost bilo kojih osobnih podataka koje nam prenosite i morate razumjeti da prijenos bilo kojih osobnih podataka izvodite na vlastitu odgovornost. Ako saznamo za bilo kakav proboj našeg sigurnosnog sustava, djelovat ćemo pravodobno i u skladu sa svim važećim zakonima. Možemo vas pokušati obavijestiti elektroničkim putem o sigurnosnim, privatnim i administrativnim pitanjima u vezi s vašim korištenjem naših Usluga. Možemo objaviti obavijest o Uslugama, ako dođe do povrede sigurnosti. Također vam možemo poslati e-poštu na adresu e-pošte koju ste nam dali. Ovisno o tome gdje živite, možda imate zakonsko pravo na primanje pisane obavijesti o povredi privatnosti ili sigurnosti podataka.

 

PRAVA NA ZAŠTITU PODATAKA

 

Temeljem zakona o zaštiti podataka možda imate brojna zakonska prava vezano za osobne podatke koje o vama i/ili vašem djetetu zadržavamo. Nisu svi zakoni o zaštiti podataka isti i ne vrijede sva prava na svim lokacijama. Također, neka od ovih prava podliježu kvalifikacijama i ograničenjima i korištenje tih prava može utjecati na Usluge i proizvode koje vam pružamo. Međutim, priznajemo da Osobni podaci pripadaju samo vama i da stoga imate pravo kontrolirati način upotrebe podataka.

 

Vaša prava mogu uključivati sljedeće:

 • imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje o vama obrađujemo, uključujući informacije o tim podacima i kopiranje istih;
 • u nekim okolnostima, imate pravo primiti Osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu i/ili zatražiti da te podatke prenesemo trećoj strani ako je to tehnički izvedivo. Imajte na umu da se ovo pravo odnosi samo na Osobne podatke koje ste nam dali;
 • imate pravo zatražiti da ispravimo Osobne podatke ako su netočni ili nepotpuni;
 • imate pravo zatražiti da izbrišemo Osobne podatke u određenim okolnostima. Napominjemo da mogu postojati okolnosti u kojima od nas zatražite brisanje Osobnih podataka koje prema zakonu imamo pravo zadržati;
 • imate pravo uložiti prigovor i ograničiti našu obradu Osobnih podataka u pojedinim okolnostima. Ponavljamo, mogu se javiti i okolnosti u kojima ulažete prigovor ili tražite da ograničimo obradu Osobnih podataka kada zakonski imamo pravo nastaviti s obradom istih i/ili imamo pravo odbiti vaš zahtjev; i
 • pravo na podnošenje pritužbe Nadzornom tijelu.

 

Roditelji ili skrbnici mogu koristiti sva prava koja njihovo dijete može imati u vezi s njihovim Osobnim podacima. Na primjer, u bilo kojem trenutku roditelji ili skrbnici mogu pregledati Osobne podatke svog djeteta, uputiti nas da izbrišemo Osobne podatke djeteta i mogu odbiti dopustiti bilo kakvo daljnje prikupljanje ili korištenje Osobnih podataka djeteta (u svim slučajevima podložna su zahtjevima i ograničenjima utvrđenim primjenjivim zakonom). Roditelji i skrbnici također mogu pristati na prikupljanje i korištenje osobnih podataka svog djeteta, ali i dalje ne dopustiti otkrivanje trećim stranama osim ako su dio tražene usluge. Imajte na umu da zahtjev za brisanjem zapisa može dovesti do ukidanja Usluga. U nekim nadležnostima djeca također mogu izravno ostvariti svoja prava na zaštitu podataka.

 

Svoja prava (i/ili vašeg djeteta) možete iskoristiti tako da nam se obratite na način detaljno opisan u odjeljku „Kako nam se obratiti” u nastavku. Možda ćemo morati potvrditi vaš identitet prije nego što ispunimo vaš zahtjev i pritom od vas, na primjer, zatražiti da potvrdite neke podatke koje već imamo o vama. Osobne podatke iz tog zahtjeva upotrebljavamo isključivo kako bismo provjerili identitet podnositelja zahtjeva ili nadležno tijelo koje je podnijelo zahtjev. Odgovorit ćemo na sve valjane zahtjeve u razumnom roku u skladu s primjenjivim zakonima. Radi zaštite privatnosti i sigurnosti djece, poduzet ćemo razumne korake kako bismo pomogli provjeriti identitet roditelja prije nego što odobrimo pristup bilo kojim osobnim podacima.

 

Vaša prava zaštite privatnosti u Kaliforniji

 

Prema Kalifornijskom građanskom zakoniku, odjeljku 1798.83, korisnici koji imaju prebivalište u Kaliforniji mogu zatražiti dodatne informacije o otkrivanju osobnih podataka trećim stranama u svrhu izravnog marketinga. Kako biste takav zahtjev podnijeli, obratite nam se putem kontaktnih informacija u nastavku, a u redak predmeta poruke sa zahtjevom stavite naslov „Traži se pojašnjenje”.

 

Osim gore navedenih prava, od 1. siječnja 2020. godine možete koristiti prava u nastavku:

 • pravo na informiranje. Rezidenti Kalifornije mogu zatražiti informacije o kategorijama i određene fragmente osobnih podataka koje smo o njima prikupili, kao i kategorijama izvora putem kojih su ti podaci prikupljeni, svrsi prikupljanja takvih podataka te prodaji ili otkrivanju Osobnih podataka trećim stranama u poslovne svrhe te kategorijama trećih strana s kojima su ti podaci podijeljeni. Rezidenti Kalifornije također mogu zatražiti kopiju Osobnih podataka koje smo prikupili, a na zahtjev ćemo te podatke dati u elektroničkom obliku;
 • pravo na odustajanje od prodaje osobnih podataka trećim stranama. U ovom trenutku ne prodajemo Osobne podatke i ne prodajemo osobne podatke djece mlađe od 16 godina;
 • pravo na zahtijevanje brisanja osobnih podataka, uz određene zakonske iznimke; i
 • pravo na nediskriminaciju zbog iskorištavanja bilo kojeg od gore navedenih prava.

 

Rezidenti Kalifornije mogu iskoristiti svoja prava tako da nam se obrate na način detaljno opisan u odjeljku „Kako nam se obratiti” u nastavku. Kad god je to izvedivo radi provjere, uskladit ćemo podatke za identifikaciju koji su nam pruženi s Osobnim podacima koje smo već sačuvali. Međutim, ako ne možemo potvrditi identitet tražitelja na temelju podataka koje smo već sačuvali, možemo zatražiti dodatne podatke.

 

Rezidenti Kalifornije mogu imenovati ovlaštenog agenta da podnese zahtjev u njihovo ime. Takav ovlašteni agent mora biti registriran kod državnog tajnika savezne države Kalifornije i mora imati dopuštenje za podnošenje takvih zahtjeva. Zahtjev agenta koji ne priloži dokaz da ima vaše ovlaštenje da djeluje u ime rezidenta Kalifornije možemo odbiti.

 

KAKO REAGIRAMO NA SIGNALE ZABRANE PRAĆENJA

 

Preferencija privatnosti „Nemoj pratiti” (“DNT”) opcija je koja se može postaviti u nekim web-preglednicima i koja vam omogućuje isključivanje praćenja putem web-mjesta i mrežnih usluga. U ovom trenutku, globalna standardna DNT tehnologija još nije dovršena i ne podržavaju svi preglednici DNT. Stoga ne prepoznajemo DNT signale i ne reagiramo na njih.

 

IZMJENE OBAVIJESTI O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

 

Zadržavamo pravo na to da s vremena na vrijeme izmijenimo ili dopunimo našu Obavijest o zaštiti privatnosti kako bismo riješili nova pitanja privatnosti i sigurnosti podataka te odražavali promjene naših Usluga ili poslovnih praksi. Sve nove izmjene i/ili dopune bit će zabilježene na ovoj stranici. Također ćemo ažurirati Datum posljednjeg ažuriranja koji je naveden gore. Ako poduzmemo materijalne izmjene u našoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, obavijestit ćemo vas istaknutim objavljivanjem izmjena na našim Uslugama ili korištenjem podataka za kontakt koje imamo u evidenciji o vama.

 

KAKO NAM SE OBRATITI

 

Ako želite saznati više o prikupljanju, upotrebi, otkrivanju, prijenosu ili obradi Osobnih podataka ili iskoristiti neka od prethodno navedenih prava, obratite nam se putem posebnih kanala koji su navedeni u nastavku.

 

Za korisnike s prebivalištem u EGP-u, naš zastupnik za područje EGP-a jest TCT Mobile Europe, s uredima na adresi Le Capitole, 55 rue des Champs-Pierreux, 92000 Nanterre, Francuska. Obratite nam se putem adrese privacy.dpo@tcl.com.

 

Za korisnike s prebivalištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, naš predstavnik za područje Ujedinjenog Kraljevstva jest TCT Mobile UK Limited, s uredima na adresi 10 Finsbury Square, London EC2A 1AF, Engleska. Obratite nam se putem adrese privacy.dpo@tcl.com.

 

Za korisnike s prebivalištem u Indiji, naš službenik za pritužbe jest g. Sudhansu Sahu i dostupan je na adresi privacyqueryindia@tcl.com.

 

Za korisnike s prebivalištem u Sjedinjenim Američkim Državama, podružnica tvrtke TCL je TCT Mobile (US) Inc. i pripadajuće adrese i kontakti navedeni su u nastavku:

 

TCT Mobile, Inc.

25 Edelman, suite 200

Irvine, CA 92618

 

Obratite nam se slanjem e-pošte na adresu privacy.na@tcl.com ili pozivom na besplatni broj 1-855-368-0829

 

Za korisnike s prebivalištem u Brazilu, predstavnik tvrtke TCL jest tvrtka Semp TCL Mobilidade Ltda. (Matični broj društva je 08.649.664/0001-98, a adresa i pripadajući kontakt navedeni su u nastavku:

 

Semp TCL Mobilidade Ltda

Avenida Arnaldo Rojek, nº 01, Rua 5, Galpão H - parte 1, Altos de Jordanésia, Cajamar/SP - CEP 07.786-900

 

Obratite nam se slanjem e-pošte na adresu privacidade@semptcl.com.br ili pozivom na broj +55 (11) 3004-7570.

 

Za korisnike u Kini i drugim regijama svijeta (uključujući Brazil, EGP, UK i SAD), „kontrolor podataka“ / „tvrtka“ je TCL Communication Technology Holdings Limited, sa sjedištem na adresi 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kina.