TCL KOMMUNIKÁCIÓS ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Nyelv

Ez az adatvédelmi nyilatkozat a következő dátumtól hatályos: 2021/07/30.

 

 

A jelen adatvédelmi nyilatkozat meghatározza, hogy a TCL és/vagy társszervezetei és leányvállalatai (együttesen „TCL” vagy „mi”) hogyan védik az Önre vonatkozó, általunk feldolgozott személyes adatokat (az Ön „Személyes adatai”), milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk Önről, mit teszünk ezekkel, mi a gyűjtés célja, hogyan adjuk ki azokat, és Önnek milyen jogai vannak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban.

 

Köszönjük, hogy a TCL-t választotta!

 

MIKOR ALKALMAZANDÓ EZ AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT?

 

Ez az adatvédelmi nyilatkozat akkor alkalmazandó, amikor erre az adatvédelmi nyilatkozatra hivatkozó Alcatel bármelyik weboldala (beleértve a www.alcatelmobile.com oldalt is) megnyitásának és a TCL és Alcatel márkájú eszközök, például telefonok, táblagépek, órák, karkötők, viselhető eszközök, útválasztók, valamint a TCL Communication Technology Holdings Limited által biztosított egyes egyéb TCL alkalmazások és szolgáltatások (együttesen „TCL anyagok”), használatának eredményeként kezeljük az Ön személyes adatait. A TCL intelligens szolgáltatások alkalmazásai esetében (beleértve a TCL Account, TCL Channel, TCL Home App, BrowserHere/T-Browser, TCL Live, TV Guard, MagiConnect, Chat Now, Smart Gallery, Reminder, Weather, Game Center, Gesture Control és Remote Diagnosis) lásd a https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html oldalon.

 

Lásd még a https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html honlapot is, ahol további információkat találhat arról, hogyan kezeljük az Ön személyes adatait, amikor Ön a TCL weboldalát ( www.tcl.com) megnyitja, és a TCL smart TV termékeket és a SEMP márkájú eszközöket használja. 

 

Ez az adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik az ügyfeleink, üzleti partnereink, beszállítóink és más szervezetek, amelyekkel a TCL üzleti kapcsolatban áll vagy szeretne állni, személyes adatainak feldolgozására is.

 

Ha többet szeretne megtudni, kattintson az alábbi fejezetek bármelyikére:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Időről időre frissíthetjük ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot, hogy tükrözze a személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának módjában bekövetkezett változásokat, illetve az érvényes jogszabályok változásait. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat bármely frissítése akkor lép hatályba, amikor azt közzétesszük a weboldalunkon a https://www.tcl.com/global/en.html címen. Ezen túlmenően, ahogyan azt a vonatkozó jogszabályok előírják, értesíthetjük Önt a jelen adatvédelmi nyilatkozat módosításairól is.

 

WEBOLDALAINK LÁTOGATÁSÁVAL, ADATAINAK MEGADÁSÁVAL VAGY A TCL ANYAGOK HASZNÁLATÁVAL ÖN MEGERŐSÍTI, HOGY ELOLVASTA ÉS MEGÉRTETTE A JELEN ADATVÉDELMI NYILATKOZATBAN LEÍRT GYAKORLATOT.

 

 

AZ ÖNRŐL GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK

 

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra, ezért itt elmagyarázzuk, milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről. Felhívjuk a figyelmét, hogy ha Ön nem ad meg bizonyos személyes adatokat, a TCL nem biztos, hogy képes lesz a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott egyes célokat megvalósítani, és előfordulhat, hogy Ön nem tudja használni a TCL bizonyos anyagait, illetve nem férhet hozzá azokhoz.

 

A következő személyes adatokat gyűjthetjük és dolgozhatjuk fel Önről:

 

§  Az Ön által megadott információk. Ez magában foglalja az Önre vonatkozó információkat, amelyeket Ön űrlapok kitöltésével, weboldalunkon történő adatbevitellel, felhasználói fiókok létrehozásával vagy a velünk való kommunikáció során ad meg nekünk, akár személyesen, akár telefonon, online, e-mailben vagy más módon, és amelyek alkalmasak arra, hogy Önt azonosítsák, vagy a kontextustól függően azonosíthatóvá tegyék. Ezek az információk többek között a következőket tartalmazzák:

 

o   Személyes elérhetőségi adatok: az Ön neve, szállítási, számlázási és/vagy üzleti címe, e-mail címe, telefonszáma;

o   Bejelentkezési adatok: felhasználónév, jelszó, becenév;

o   Demográfiai adatok: születési dátum, nem;

o   Fizetési adatok: az Ön bankkártya- vagy hitelkártyaadatai, banki adatai vagy egyéb fizetési és pénzügyi adatai;

o   Az Önre vonatkozó egyéb információk, mint például a foglalkozása (pl. megkérdezhetjük a foglalkozásáról, amikor részt vesz a felmérésünkben), a nyelvi és egészségügyi adatok (mint például a testmozgási adatok, beleértve a magasságot és a testsúlyt, a testhőmérsékletet, a pulzusszámot, az alvásminőségre vonatkozó adatokat, a gyaloglás/futás/kerékpározás nyomon követésére vonatkozó adatokat);

o   A termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdései, panaszai vagy visszajelzései, illetve a kérdőívekre adott válaszai; 

o   Információk az Ön tulajdonában és használatában lévő TCL anyagokról, és adott esetben a bizonyíték arra, hogy Ön vásárolta azokat; és

o   A kiskorú szülőjének vagy gyámjának e-mail címe.

 

§  Az Önről gyűjtött vagy létrehozott információk. Az Ön által használt eszközökről és böngészőkről automatikusan gyűjthetünk internetes, elektronikus aktivitási és egyéb információkat. Ezek többek között a következőket tartalmazzák:

 

o   Részletek a TCL anyagok használatáról;

o   A készülék helye és időzónája;

o   Az általunk biztosított termékek használatának részletei, például a böngészési előzmények, a keresési előzmények és az oldalkattintások, a böngésző típusa, a munkamenet gyakorisága és az Ön egyéb tevékenységei a termékeink vagy szolgáltatásaink használata során;

o   Az IP-cím, MAC-cím, termékazonosító, terminálazonosító, sorozatszám, IMEI-szám, IMSI-szám, reklámazonosító (az eszközökhöz reklámcélokból hozzárendelt egyedi felhasználói azonosító), hardvermodell és bármely más eszközazonosító vagy eszközfüggő információk az Ön TCL anyagairól;

o   Miközben Ön bizonyos szolgáltatásokat használ és engedélyezi a helymeghatározási funkciót az eszköz GPS-jelének pontos és hozzávetőleges földrajzi helymeghatározási információi, illetve a közeli Wi-Fi hozzáférési pontokon és mobiltornyokon keresztül közölt információk. A termékek vagy alkalmazások operációs rendszerének beállításain belül bármikor lemondhat a helymeghatározási adatok gyűjtéséről;

o   Az Ön egészségi állapotával kapcsolatos információk, valamint a fitnesz- és testmozgással kapcsolatos adatok (például magassága és testsúlya, testhőmérséklete, pulzusszáma, alvásminősége, gyaloglási, futási és kerékpáros nyomkövető adatai), amennyiben Ön ezeket az információkat megadja nekünk, vagy egyéb módon hozzájárul a gyűjtéshez;

o   Hibanaplók, hibakódok és hibaleírások, valamint az Ön által a TCL anyagok bármelyikével kapcsolatos hibáival vagy hibatapasztalataival kapcsolatban megadott egyéb információi;

o   Bizonyos TCL-alkalmazások által gyűjtött információk. Amikor például a TCL Account alkalmazást használja a mobiltelefonján, az alkalmazás csatlakozik az internethez, lekéri a rendszerjogosultságokat (beleértve a tárhely, a kamera, az internetkapcsolat és a kapcsolatok engedélyeit), és begyűjti az e-mail címét, a fiók jelszavát, a fiók nevét, a nemét, az országot/régiót, a készülék modelljét, a készülék nevét, az alkalmazás verzióit és a mobiltelefon operációs rendszerét;

o   Az a hely, ahol a TCL Connect alkalmazásunkat használja több TCL vagy Alcatel eszköz (például az órák, karkötők és útválasztók) csatlakoztatására és vezérlésére, valamint  az Ön Wi-Fi vagy bluetooth adatait, a tartózkodási helyet, a TCL-fiókot, a telefonjára vonatkozó eszközinformációkat és a csatlakoztatandó TCL- vagy Alcatel-eszközökre vonatkozó információkat;

o   Az Ön e-mail címe, telefonszáma, címe, faxszáma, csevegési előzményei vagy az Ön és ügyfélszolgálati csapatunk közötti telefonbeszélgetések felvételei, amikor értékesítés utáni támogatást nyújtunk Önnek; és

o   Egyéb információk, amelyeket akkor közlünk Önnel, amikor bizonyos alkalmazásokat először indít el.

 

§  Más forrásokból származó információk Külső felektől is gyűjthetünk Önről információkat. Ezek többek között a következőket tartalmazzák:

 

o   A közösségi médiahálózatokból származó információk;

o   Más termék-, szolgáltatás-, weboldal- és alkalmazásszolgáltatóktól kapott információk;

o   A mobilkészülékek szolgáltatóinak javítási szolgáltatásaival kapcsolatos információk;

o   Egyéb kereskedelmi vagy nyilvánosan elérhető források (a törvény által megengedett módon); és

o   Ha Ön részt vesz a TCL által szervezett és/vagy szponzorált piackutatási programokban, akkor külső felek weboldalain vagy közösségi médiahálózatokon is gyűjthetünk adatokat, az adott weboldalak és közösségi médiahálózatok adatvédelmi irányelveivel összhangban.

 

A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a gyűjtés időpontjában tájékoztatott módon és/vagy az Ön hozzájárulásával egyéb információkat is gyűjthetünk Önről, az Ön eszközéről vagy a TCL anyagok használatáról.

 

Tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat 13 év alatti vagy az Ön joghatósága által megengedett alsó korhatár alatti gyermekektől vagy gyermekekről anélkül, hogy egyértelművé tennénk, hogy az ilyen adatokat csak szülői vagy gondviselői hozzájárulással lehet megadni, ha ezt bármely érvényes jogszabály előírja. A TCL a gyermekekre vonatkozó személyes adatokat csak a vonatkozó jogszabályok által megengedett mértékben, és ha szükséges, csak a szülő vagy gondviselő beleegyezésével használja fel. Ha úgy véli, hogy gyermeke a szülő vagy gondviselő beleegyezése nélkül adta meg nekünk személyes adatait, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi Kapcsolatfelvétel részben megadott e-mail címen. Ha gyermeke a Kids Learning vagy Kids Mode szolgáltatásainkat, a TCL családi órát, vagy más TCL terméket vagy gyermekeknek szánt szolgáltatást használ, külön adatvédelmi szabályzatot fogunk biztosítani Önnek, amely további részleteket tartalmaz arról, hogy hogyan védjük a gyermekek személyes adatait.

 

 

A SZEMÉLYES ADATOK FELHASZNÁLÁSA

 

Személyes adatait az alábbi módokon és célokra gyűjthetjük, tárolhatjuk, dolgozhatjuk fel vagy használhatjuk fel:

 

§  Az Ön által megvásárolt termékek és szolgáltatások szállítására, aktiválására, ellenőrzésére és kezelésére;

 

§  TCL anyagok szoftverfrissítéseire, karbantartási szolgáltatásaira, műszaki támogatására és értékesítés utáni szolgáltatások nyújtására;

 

§  A TCL-fiók regisztrálásának és kezelésének elősegítésére;

 

§  Annak lehetővé tételére, hogy Ön letölthesse és megvásárolhassa olyan termékeinket és szolgáltatásainkat, mint például alkalmazásaink és kapcsolódó webhelyeink, és/vagy hogy hozzáférést biztosítsunk Önnek az eszközre telepített külső féltől származó alkalmazásokhoz;

 

§  A TCL anyagok fizetési tranzakcióinak vagy megrendeléseinek feldolgozására;

 

§  Kapcsolatfelvételre a TCL anyagokkal kapcsolatban, például abban az esetben, ha a TCL anyagai megváltoztak vagy olyan problémákat vetnek fel, mint például a fiókok és az azonosítás ellenőrzése, biztonsági incidensek felderítése és a rosszindulatú tevékenységek elleni küzdelem;

 

§  A csalás és az információbiztonsági kockázatok elleni védelemre és megelőzésre, valamint a TCL anyagok biztonságának megőrzése érdekében;

 

§  A jogainak megállapítására, gyakorlására vagy védelme érdekében, illetve jogi eljárások lefolytatása céljából;

 

§  A TCL anyagokkal kapcsolatos panaszok vagy kérdések megválaszolására, valamint törvényes jogaink védelme és gyakorlása érdekében;

 

§  Kérésre a TCL anyagok személyre szabására;

 

§  A TCL anyagok funkcionalitásának vagy egyéb problémáinak elhárítására;

 

§  A TCL anyagok új funkcióinak, technológiáinak és fejlesztéseinek értékelésére és fejlesztésére;

 

§  TCL anyagokkal kapcsolatos versenyek, reklámok, események, piackutatások, felmérések lebonyolítására;

 

§  A TCL olyan belső céljainak elősegítésére, mint például az auditálás, adatelemzés és kutatás a termékeink, szolgáltatásaink, felhasználói élmény és ügyfélkommunikáció javítása érdekében;

 

§  Az összes érvényes törvény, rendelet, irányelv és bírósági határozat, valamint az illetékes hatóságok határozatainak betartására;

 

 

§  A TCL anyagokkal kapcsolatos információk küldésére, és annak elősegítésére, hogy ezek az információk pontosabban legyenek Önre szabva. Bizonyos marketingtevékenységekhez szükségünk lehet az Ön hozzájárulására. Különböző módokat kínálunk Önnek arra, hogy lemondjon a tőlünk érkező bizonyos közlésekről. Ha le szeretne mondani arról, hogy marketing célú e-mail üzeneteket kapjon tőlünk, kattintson az e-mail alján található „Leiratkozás” hivatkozásra, és kövesse a megadott utasításokat;

 

§  Mi és hirdetési partnereink megjeleníthetünk nem személyre szabott hirdetéseket egyes termékeinken és szolgáltatásainkon. Ha hirdetési partnereink személyre szabott hirdetést jelenítenek meg, akkor az érvényes jogszabályok által előírtak szerint bekérjük az Ön kifejezett előzetes hozzájárulását; és

 

§  Minden más célra, amelyhez Ön hozzájárulását adta.

 

Amennyiben az Önről gyűjtött személyes adatok a vonatkozó jogszabályok értelmében a személyes adatok különleges kategóriáinak vagy érzékeny személyes adatoknak minősülnek, az ilyen adatokat az Ön kifejezett hozzájárulása alapján kezeljük, és Ön bármikor visszavonhatja a feldolgozáshoz adott hozzájárulását. Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy ha ezt választja, előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatásokat nem tudunk majd Önnek továbbra is nyújtani. Ha úgy dönt, hogy visszavonja hozzájárulását, tájékoztatjuk a lehetséges következményekről. Ha az érvényes jogszabályok lehetővé teszik, vagy jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében a személyes adatok azon különleges kategóriáit is feldolgozhatjuk, amelyeket Ön nyilvánosságra hozott.

 

Ha Ön a szervezetének üzleti kapcsolattartójaként vásárol vagy a TCL anyagokat a szervezete nevében használja, begyűjthetjük az Ön nevét, szállítási, számlázási és/vagy üzleti címét, e-mail címét, telefonszámát, és felhasználhatjuk az Ön személyes adatait a szokásos üzleti műveletek elvégzéséhez szükséges mértékben, a kapcsolódó adminisztratív célokra vagy más, illetve a fentiekben a „Személyes adatok felhasználása” fejezetben meghatározott egyéb célokra.

 

 

AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK KÜLSŐ FÉL SZÁMÁRA TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSA

 

Az Ön által megadott személyes adatokat nem adjuk el és nem adjuk ki semmilyen módon, kivéve a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerint, ahogyan azt az adatgyűjtéskor közöltük Önnel, vagy ahogyan azt adott esetben bármely egyedi adatvédelmi nyilatkozatban leírtuk.

 

Személyes adatait a TCL társszervezetei és leányvállalatai számára az alábbiakban ismertetett körülmények közül egy vagy több esetben adhatjuk át:

 

§  Hogy segíthessünk Önnek TCL anyagokat biztosítani;

 

§  Ahol a TCL társszervezetei és/vagy a TCL leányvállalatai által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat forgalmazzuk; és

 

§  Azokra a célokra, amelyekre a TCL az Ön személyes adatait a jelen adatvédelmi nyilatkozat szerint kezeli.

 

Személyes adatait külső felekkel is megoszthatjuk a fenti „Személyes adatok felhasználása” című fejezetben említett célok elérése érdekében, beleértve a következő eseteket is:

 

§  A TCL bármely üzletágának vagy eszközeinek más cégnek történő eladása, egyesülés vagy más jelentős tranzakció esetén az Ön személyes adatait átvilágítási célokból és a tranzakció befejezésekor nyilvánosságra hozhatjuk;

 

§  Megoszthatjuk az Ön hirdetési azonosítóját (egy egyedi felhasználói azonosító, amelyet hirdetési céllal rendelünk az Ön eszközeihez) hirdetési partnereinknek, hogy azok nem személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg;

 

§  Ha külső fél termékeit vagy szolgáltatásait forgalmazzuk Önnek, megoszthatjuk az Ön személyes adatait ezeknek a külső feleknek;

 

§  Amikor Ön hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait meghatározott és azonosított külső fél vagy felek kategóriája számára továbbítsuk;

 

§  Külső fél ügynökeinek vagy vállalkozóinak (például az elektronikus adattárolási szolgáltatásaink szolgáltatóinak), akiket azzal bízunk meg, hogy támogassanak minket szolgáltatásaink és termékeink nyújtásában. Lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az ilyen harmadik feleket arra kötelezzük, hogy az Ön személyes adatait a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt rendelkezéseknek megfelelően és titoktartási kötelezettség mellett dolgozzák fel;

 

§  Üzleti partnereknek, akik olyan termékeket és/vagy szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek beágyazottan vagy az általunk Önnek nyújtott TCL anyagok részeként szolgálnak. Ezek a külső felek felelnek azért, hogy az Ön személyes adatait hogyan használják fel szolgáltatásaikkal és termékeikkel kapcsolatban, ahogyan azt az általuk biztosított külön adatvédelmi nyilatkozatban leírták, amelyek Önt arra ösztönzik, hogy ellenőrizze; és

 

§  A törvény által megkövetelt mértékben, vagy ha kötelességünk az Ön személyes adatait nyilvánosságra hozni bármely jogi kötelezettség teljesítése, törvényes jogaink és/vagy külső felek jogainak megállapítása, gyakorlása vagy védelme érdekében.

 

A személyes adatoknak a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakon kívül csak akkor oszthatjuk meg az Ön személyes adatait külső felekkel, ha Ön erre engedélyt ad.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ha a szolgáltatásainkon vagy termékeinken keresztül külső fél szolgáltatásaihoz – például közösségi médiaszolgáltatásokhoz, külső fél egyszeri bejelentkezési eszközeihez, külső fél alkalmazásaihoz vagy mobilplatformjaihoz – hozzáfér, a külső fél ezen szolgáltatásai képesek lehetnek adatokat gyűjteni Önről, beleértve a termékeken és szolgáltatásokon végzett tevékenységére vonatkozó információkat, és értesíthetik a külső fél szolgáltatásainak a kapcsolatait a termék és szolgáltatások használatáról. A személyes adatok ilyen külső fél szolgáltatói általi feldolgozására kizárólag az ő saját adatvédelmi szabályzatuk vonatkozik.

 

KÜLSŐ FÉL HIVATKOZÁSAI

 

Weboldalunk tartalmazhat külső fél webhelyeire mutató hivatkozásokat, és termékeink tartalmazhatnak külső fél által fejlesztett és üzemeltetett, előre telepített alkalmazásokat is. Nem felelünk az ilyen egyéb oldalak és alkalmazások adatvédelmi gyakorlatáért vagy tartalmáért. Ez az adatvédelmi nyilatkozat rájuk nem vonatkozik. Gondosan olvassa el a külső felek szolgáltatásaihoz kapcsolódó adatvédelmi irányelveket, és szükség esetén forduljon közvetlenül ezekhez a felekhez.

 

Ezen túlmenően az Ön TCL vagy Alcatel mobilkészülékeinek szolgáltatói is gyűjthetik az Ön személyes adatait a szolgáltatás javítása, diagnosztika és egyéb célok érdekében. Ez az adatvédelmi nyilatkozat nem vonatkozik ezekre a szolgáltatókra, és nem felelünk az adatvédelmi gyakorlatukért sem. Vegye fel a kapcsolatot ezekkel a szolgáltatókkal, ha szeretné megtudni a személyes adatai gyűjtésének és feldolgozásának részleteit.

 

 

SZEMÉLYES ADATOK NEMZETKÖZI TOVÁBBÍTÁSA

 

A TCL az Ön személyes adatait globálisan megoszthatja a vállalatcsoportjához tartozó vállalatokkal a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott tevékenységek elvégzése érdekében. A TCL az Ön személyes adatainak feldolgozását vagy megosztását az Ön országán kívül található külső feleknek is átadhatja. A jelen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően, ha Ön a TCL anyagot használja, az Ön adatait a lakóhelye szerinti országon belülre és kívülre is továbbíthatjuk, tárolhatjuk és feldolgozhatjuk. Személyes adatainak feldolgozása ezért az Ön országától eltérő jogszabályok hatálya alá is tartozhat.

 

A TCL megfelelő lépéseket tesz annak biztosítására, hogy a személyes adatok továbbítása az érvényes adatvédelmi jogszabályokkal összhangban történjen, és különösen arra, hogy olyan szerződéses, technikai és szervezési intézkedések legyenek érvényben, mint például, többek között, az Európai Bizottság által jóváhagyott normatív szerződési feltételek.

 

 

AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK BIZTONSÁGA

 

Az Ön által megadott személyes adatok védelme, valamint az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, felhasználás, módosítás, sérülés vagy elvesztés megakadályozása érdekében a nemzetközi iparági normáknak megfelelő szervezeti, fizikai és technikai biztonsági intézkedéseket fogadtunk el. Ésszerű és gyakorlati lépéseket teszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, beleértve a következőket:

 

§  Szolgáltatásainkat és termékeinket SSL segítségével és egyéb technikai intézkedésekkel titkosítjuk. Rendszeresen megvizsgáljuk az információgyűjtési, tárolási és feldolgozási gyakorlatunkat (beleértve a fizikai biztonsági intézkedéseket is), hogy megakadályozzuk a jogosulatlan hozzáférést a rendszerhez.

 

§  Engedélyezzük alkalmazottainknak és külső felek személyzetének, hogy az Ön személyes adataihoz a szükséges ismeretek alapján hozzáférjenek, hogy segítsenek nekünk az Ön személyes adatainak feldolgozásában és a szolgáltatások nyújtásában. Ezeket az alkalmazottakat és a külső személyzetet (az általunk felhatalmazott külső feleket) szerződéses titoktartási kötelezettségek terhelik.

 

§  Személyes adatainak biztonsága rendkívül fontos számunkra. Folyamatos erőfeszítéseket teszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, és biztonsági intézkedéseket hajtunk végre, például titkosítási védelmet biztosítunk az információk tárolására és továbbítására, hogy megakadályozzuk az Ön személyes adatainak jogosulatlan hozzáférését, felhasználását vagy nyilvánosságra hozatalát.

 

§  Körültekintően választjuk ki üzleti partnereinket és szolgáltatóinkat, és a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményeket a két fél közötti üzleti szerződésekben is rögzítjük.

 

§  Biztonsági és adatvédelmi képzéseket, vizsgálatokat és népszerűsítő tevékenységeket fogunk tartani, hogy növeljük a munkavállalók tudatosságát a személyes adatok védelmének fontosságával kapcsolatban.

 

Azonban meg kell értenie, hogy az interneten keresztül történő adatátvitelnél nem garantálható a 100%-os biztonság. Ha tudomást szerzünk a biztonsági rendszerünk bármilyen megsértéséről, az érvényben lévő törvényeknek megfelelően időben cselekszünk.

 

 

A SZEMÉLYES ADATOK MEGŐRZÉSE

 

A TCL csak addig őrzi meg az Ön személyes adatait, amíg az a jelen Adatvédelmi szabályzatban leírt célokra szükséges, és az alábbi kritériumok szerint ésszerű idő elteltével törli azokat:

 

§  A TCL addig őrzi meg az Ön személyes adatait, amíg azokra a „Személyes adatok felhasználása” című fejezetben említett célokra szüksége van, ami egybeeshet azzal az időtartammal, ameddig a TCL Önnel folyamatos kapcsolatban áll; és

 

§  A TCL addig őrzi meg az Ön személyes adatait, amíg az szükséges az őt terhelő jogi kötelezettségnek való megfeleléshez vagy az ellenünk benyújtott követelések elleni védelemhez.

 

 

AZ ÖN JOGAI

 

Az adatvédelmi törvények számos jogot biztosíthatnak Önnek az Önről tárolt személyes adatokkal kapcsolatban. Nem minden adatvédelmi törvény azonos, így nem minden országban érvényesek ezek a jogok. Az egyes joghatóságokban fennálló jogairól további részleteket az Adatvédelmi nyilatkozat mellékleteiben talál.

 

Ugyanakkor elismerjük, hogy az Ön személyes adatai kizárólag Önt illetik meg, és ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogyan használjuk fel azokat. Az Ön jogai a következők lehetnek:

 

§  Az Önre vonatkozó, általunk kezelt személyes adatokhoz való hozzáféréshez való jog, beleértve az ilyen adatokról való tájékoztatáshoz és azok másolatának beszerzéséhez való jogot;

 

§  Jogában áll kérni, hogy helyesbítsük vagy javítsuk az Ön személyes adatait, ha azok pontatlanok vagy hiányosak;

 

§  Bizonyos körülmények között joga van kérni, hogy töröljük vagy semmisítsük meg az Ön személyes adatait. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat, hogy Ön kéri tőlünk személyes adatainak törlését, de jogilag jogosultak vagyunk azok megőrzésére;

 

§  Ha az érvényben lévő jogszabályok lehetővé teszik, joga van panaszt tenni az illetékes kormányzati szervnél, ha úgy gondolja, hogy bármelyik jogát megsértettük.

 

Jogait gyakorolhatja, ha kapcsolatba lép velünk az alábbi „Kapcsolatfelvétel” fejezetben megadott adatok segítségével.

 

Előfordulhat, hogy a kérés teljesítése előtt meg kell erősítenünk az Ön igazolható fogyasztói kérését, és például kérhetjük, hogy erősítse meg az Önről már meglévő adatpontokat. A fogyasztó igazolandó kérésében megadott személyes adatokat kizárólag a kérvényező személyazonosságának vagy a kérvény benyújtására való jogosultságának ellenőrzésére használjuk fel.

 

 

A SÜTIK HASZNÁLATA

 

Mi és a külső reklám- és adatelemző partnereink „sütiket” és hasonló webes technológiákat használnak, beleértve a pixelcímkéket vagy webjelzőket („Automatizált adatgyűjtő eszközök”) a TCL-fiók, a mobileszközök és az általunk üzemeltetett egyéb weboldalak és alkalmazások bizonyos funkcióinak támogatására. Automatizált gyűjtőeszközök az eszközre telepített kóddarabok. Az automatizált gyűjtőeszközök lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje az Ön böngészőjét vagy eszközét a TCL weboldalán/alkalmazásán tett látogatása során, vagy amikor visszatér a TCL weboldalára/alkalmazására. Az általunk használt sütikről további részleteket a sütikre vonatkozó szabályzatunkban talál, amely itt található:  https://www.tcl.com/global/en/tcl-cookies-policy.html

 

Kétféle automatizált gyűjtőeszköz-típust használunk: „munkamenet sütik” és „maradandó sütik”.

 

A munkamenet süti a böngésző bezárása után lejár. A munkamenet-süti azonosítja Önt a böngészési munkamenet során azáltal, hogy egy véletlenszerűen létrehozott egyedi azonosító számot rendel az Ön eszközéhez. Munkamenet sütiket a következőkre használjuk:

 

§  Lehetővé tenni a termékek és szolgáltatások nyújtását és a tranzakciók kezelését. Például egy sütit használhatunk annak érdekében, hogy megjegyezzük, milyen tételeket tárolt az online kosárban; és

 

§  Bizonyos tartalomkezelési és szerkesztési célokra.

 

A maradandó sütik nem járnak le, amikor bezárja a böngészőjét. A maradandó sütiket a következőkre használjuk:

 

§  Annak rögzítésére, hogy a látogató bejelentkezett-e a TCL-fiókba;

 

§  Annak rögzítésére, ha a TCL-fiók vagy más TCL-weboldal/alkalmazás látogatója adott esetben hozzájárul-e a sütik használatához;

 

§  Teljesítmény és tervezés céljából. Sütiket használhatunk például arra, hogy nyomon kövessük, hogy weboldalaink vagy alkalmazásaink mely részei népszerűek, és hogy kitaláljuk, hogyan javíthatjuk a funkcionalitásukat;

 

§  A felhasználói élmény javítására és az Ön által látottak személyre szabására. Sütiket használhatunk például a felhasználói preferenciák rögzítésére és annak biztosítására, hogy a felhasználók számára fontosabb weboldal/alkalmazás tartalmat (beleértve a reklámtartalmat is) nyújtsunk;

 

§  Annak lehetővé tételére magunk és külső partnereink számára, akikkel együtt dolgozunk, hogy olyan hirdetéseket vagy személyre szabott marketingüzeneteket küldjünk, amelyek fogadásához Ön hozzájárult. Például sütiket használhatunk arra, hogy rögzítsük, Ön milyen termékeket és szolgáltatásokat vásárol, vagy milyen termékek és szolgáltatások iránt mutat érdeklődést, és külső fél szolgáltatásait használhatjuk arra, hogy ezen információk alapján pontosabb hirdetéseket jelenítsünk meg a saját és mások webhelyein/alkalmazásaiban; és

 

§  Bizonyos tartalomkezelési és szerkesztési célokra.

 

Hogyan kezeljük az automatizált gyűjtőeszközöket

 

Ha nem kíván sütiket fogadni, beállíthatja böngészőjét úgy, hogy az elutasítsa a sütiket, vagy figyelmeztesse Önt, ha sütit helyeznek el az eszközén. A sütiket törölheti, amint elhagyja a TCL-fiókot vagy más TCL-weboldalt/alkalmazást. Bár a TCL-fiók látogatásakor nem kötelező elfogadni a sütiket, ha a böngészőjét a sütik elutasítására állítja be, előfordulhat, hogy nem tudja használni a TCL-fiók vagy más TCL-weboldal/alkalmazás összes funkcióját és műveletét.

 

A legtöbb böngésző eszköztárának Súgó része például megmondja, hogyan akadályozhatja meg, hogy a böngészője új sütiket fogadjon el, hogyan értesítheti a böngésző, ha új automatikus gyűjtőeszközöket kap, és hogyan tilthatja le teljesen az automatikus gyűjtőeszközöket.  Néhány népszerű böngészővel kapcsolatban további információkat találhat az alábbi hivatkozásokra kattintva: Google Chrome Microsoft Edge Mozilla Firefox Microsoft Internet Explorer Opera és Apple Safari

 

Amennyiben a törvény előírja, a weboldalunk/alkalmazásunk első látogatásakor egy süti-szalagcímet jelenítünk meg Önnek, amely elmagyarázza, hogy milyen típusú automatizált gyűjtőeszközöket használunk, és amely az Ön hozzájárulását kéri az általunk használt automatizált gyűjtőeszközök némelyikéhez.

 

Automatizált adatgyűjtő eszközökkel gyűjtött személyes adatok

 

Az automatizált adatgyűjtő eszközökkel gyűjtött személyes adatokat a fentiekben meghatározott célokra használjuk (beleértve a „Személyes adatok felhasználása” című fejezetet).  Azon sütik esetében, amelyek alkalmazásához az Ön hozzájárulását kérjük, szintén a hozzájárulásra támaszkodunk, mint az ezen sütik által gyűjtött személyes adatok feldolgozásának jogalapjára.

 

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

 

Ha további információkat szeretne személyes adatainak gyűjtéséről, felhasználásáról, közzétételéről, továbbításáról vagy feldolgozásáról, illetve a fent felsorolt jogok bármelyikének gyakorlásáról, lépjen kapcsolatba velünk az alább megadott csatornákon keresztül.

 

Az EGT állandó lakosai számára az Európai Unióban a TCT Mobile Europe a képviselőnk, amelynek székhelye a Le Capitole, 55 rue des Champs-Pierreux, 92000 Nanterre, Franciaország. Vegye fel velünk a kapcsolatot a privacy.dpo@tcl.com e-mail címen.

 

Az Egyesült Királyságban állandó lakhellyel rendelkezők számára az Egyesült Királyságban a TCT Mobile UK Limited a képviselőnk, amelynek székhelye 10 Finsbury Square, London EC2A 1AF, Anglia. Vegye fel velünk a kapcsolatot a privacy.dpo@tcl.com e-mail címen.

 

Az indiai felhasználók számára az indiai panaszkezelőnk Sudhansu Sahu úr, aki a következő címen érhető el privacyqueryindia@tcl.com.

 

Az Egyesült Államokban élő felhasználók számára a TCL leányvállalata a TCT Mobile (US) Inc., amelynek címe és elérhetőségei a következők:

TCT Mobile, Inc.

25 Edelman, suite 200

Irvine, CA 92618

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen privacy.na@tcl.com, vagy hívja az ingyenes 1-855-368-0829 telefonszámunkat.

 

A brazil felhasználók számára a TCL leányvállalata a Semp TCL Mobilidade Ltda. (Adószám 08.649.664/0001-98, amelynek címe és a kapcsolódó elérhetőségei az alábbiak:

Semp TCL Mobilidade Ltda

Avenida Arnaldo Rojek, nº 01, Rua 5, Galpão H - parte 1, Altos de Jordanésia, Cajamar/SP - CEP 07.786-900

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen privacidade@semptcl.com.br vagy a +55 (11) 3004-7570 telefonszámon.

 

Kínában és a világ más régióiban élő felhasználók esetében az adatkezelő a TCL Communication Technology Holdings Limited, melynek címe: 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kína.

 

 

Ha olyan megoldatlan adatvédelmi vagy adathasználati problémája van, amelyet nem kezeltünk kielégítően, forduljon az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező külső vitarendező szolgáltatóhoz (ingyenesen) a https://feedback-form.truste.com/watchdog/request címen.

TRUSTe

 

BRAZIL MELLÉKLET

(Ez a melléklet az LGPD hatálybalépésének napjától érvényes)

 

Általános áttekintés

 

Az e mellékletben foglalt rendelkezések kizárólag a brazil jogszabályok, különösen a módosított 13.709/2018. sz. törvény („LGPD”) hatálya alá tartozó személyesadat-feldolgozási tevékenységekre vonatkoznak. A TCL Globális Adatvédelmi Nyilatkozat fő szövegében és a jelen mellékletben foglalt rendelkezések közötti ellentmondás esetén kizárólag a jelen melléklet rendelkezései az irányadóak a brazil törvények hatálya alá tartozó feldolgozási tevékenységek tekintetében.

 

A személyes adatok feldolgozásának jogalapjai

 

A személyes adatok feldolgozása az alábbi fő jogalapok valamelyikének megfelelően történhet: (i) a TCL jogi vagy szabályozási kötelezettségének teljesítése; (ii) szerződéses szükségesség; (iii) bírósági, közigazgatási vagy választottbírósági eljárás során a törvényes jogok gyakorlása; (iv) az élet és az egészség védelme; (v) a TCL vagy külső felek jogos érdeke; és (vi) hitelvédelem.

 

Vállalás

 

Amikor Ön meglátogatja oldalainkat, megadja személyes adatait vagy használja a TCL anyagokat, Ön kijelenti, hogy tudomásul veszi a személyes adatok gyűjtését, felhasználását, továbbítását, átadását, osztályozását, hozzáférését, tárolását, módosítását, közlését, nyilvánosságra hozatalát, törlését vagy bármely más, az Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak szerinti feldolgozási tevékenységet.

 

A személyes adatok bizalmas kezelése és az Ön kötelezettségei

 

A TCL mindent megtesz az Ön személyes adatainak védelme érdekében. Ön felel a TCL anyagokkal kapcsolatos minden, a bejelentkezési azonosítójával és jelszavával kapcsolatos tevékenységért. Ha úgy véli, hogy a számlaadatai bármilyen véletlen folytán jogosulatlanul nyilvánosságra kerültek, lépjen kapcsolatba velünk a „Kapcsolatfelvétel” részben leírtak szerint.

 

Az Ön jogai

 

Az érvényes szabályok és jogszabályok a következő jogokat biztosítják Önnek: (i) a személyes adatokkal kapcsolatos feldolgozási tevékenységek létezésének megerősítéséhez való jog; (ii) a hozzáférés joga; (iii) a helytelen, hiányos vagy elavult személyes adatok helyesbítéséhez való jog; (iv) a szükségtelen vagy túlzott mennyiségű személyes adatok, illetve az érvényes jogszabályok megsértésével feldolgozott személyes adatok anonimizálásának, zárolásának vagy kizárásának joga; (v) a hordozhatóság joga; (vi) az olyan személyes adatok kizárásának joga, amelyek már nem szükségesek azokhoz a célokhoz, amelyekre gyűjtötték őket, de olyan esetekben, amikor a személyes adatok megőrzése szükséges és a törvény szerint megengedett; (vii) a tájékoztatáshoz való jog arról, hogy mely magán- és közintézményekkel osztották meg az Ön személyes adatait; (viii) tájékoztatás a hozzájárulás megtagadásának következményeiről; (ix) a hozzájárulás visszavonásához való jog; (x) a brazil Nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz („ANPD”) a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos petíció benyújtásának joga; és (xi) a személyes adatok feldolgozásának megtagadásához való jog az érvényes jogszabályoknak való megfelelés hiánya miatt.

 

Automatizált döntés és profilalkotás

 

Az automatizált döntés olyan emberi beavatkozás nélküli döntés, amely algoritmusok és számítógépes programok alkalmazásán alapul.

 

Másrészt a profilalkotás, a személyes adatok statisztikai eljárásokkal történő automatizált feldolgozása révén, magában foglalja bizonyos személyes szempontok, például az Ön érdeklődési körének, preferenciáinak, viselkedésének, tartózkodási helyének elemzését. A feldolgozás eredményeként célzott kommunikációt küldhetünk Önnek, és olyan részletesebb információkat mutathatunk be a platformjainkon, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt.

 

Ön jogosult az automatizált adatfeldolgozás során hozott döntés felülvizsgálatát kérni.

 

Adatkezelő

 

Az adatkezelő a TCL Communication Technology Holdings Limited, melynek címe: 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kína, kivéve, ha egy külön adatvédelmi nyilatkozatban másképp nem tájékoztatják.

 

A TCL adatvédelmi tisztviselőjével való kapcsolatfelvételhez küldjön e-mailt az alábbi címre privacidade@semptcl.com.br vagy hívja a +55 (11) 3004-7570 ingyenes telefonszámunkat.

 

Önnek joga van ahhoz is, hogy az ANPD-hez forduljon az adatai feldolgozásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban kérjük, forduljon közvetlenül az ANPD-hez.

 

 

 

 

AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉG (EEA) ÉS AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG (EGYESÜLT KIRÁLYSÁG) MELLÉKLETE

 

A személyes adatok felhasználása

 

Az Ön személyes adatait az alábbi módokon, célokra és jogalapokon gyűjthetjük, tárolhatjuk, dolgozhatjuk vagy használhatjuk fel:

 

1. Az Önnel kötött szerződés teljesítésére és a TCL anyagok biztosítása érdekében;

 

§  Az Ön által megvásárolt termékek és szolgáltatások szállítására, aktiválására, ellenőrzésére és kezelésére;

 

§  Szoftverfrissítésekre, karbantartási szolgáltatásokra, műszaki támogatásra és értékesítés utáni szolgáltatások nyújtására a TCL anyagok számára;

 

§  A TCL-fiók regisztrálásának és kezelésének elősegítésére;

 

§  Annak lehetővé tételére, hogy Ön letölthesse és megvásárolhassa olyan termékeinket és szolgáltatásainkat, mint például alkalmazásaink és kapcsolódó webhelyeink, és/vagy hogy hozzáférést biztosítsunk Önnek az eszközre telepített külső féltől származó alkalmazásokhoz;

 

§  A TCL anyagok fizetési tranzakcióinak vagy megrendeléseinek feldolgozására;

 

§  Kapcsolatfelvételre a TCL anyagokkal kapcsolatban, például abban az esetben, ha a TCL anyagok megváltoztak vagy problémákat vetnek fel;

 

2. A ránk vonatkozó jogi kötelezettségnek való megfelelés érdekében;

 

§  Az összes érvényes törvény, rendelet, irányelv és bírósági határozat, valamint az illetékes hatóságok határozatainak betartására;

 

§  A csalás és egyéb jogi vagy információbiztonsági kockázatok elleni védelemre és megelőzésre, valamint a TCL anyagok biztonságának fenntartása érdekében, például az Ön fiókjainak és azonosítóinak ellenőrzésére, biztonsági események felderítésére és a rosszindulatú tevékenységek elleni küzdelemre;

 

3. A TCL vállalatnak jogos érdeke fűződik az Ön személyes adatainak gyűjtéséhez és feldolgozásához;

 

§  A jogainak megállapítására, gyakorlására vagy védelme érdekében, illetve jogi eljárások lefolytatása céljából;

 

§  A TCL anyagokkal kapcsolatos panaszok vagy kérdések megválaszolására, valamint a törvényes jogok védelmére és gyakorlása érdekében;

 

§  A TCL anyagok személyre szabási kérésére;

 

§  A TCL anyagokkal kapcsolatos problémák megértésére, felülvizsgálatára, kezelésére és kijavítására;

 

§  A TCL anyagokon új funkciók, technológiák és fejlesztések értékelésére és fejlesztésére;

 

§  TCL anyagokkal kapcsolatos versenyek, reklámok, események, piackutatások, felmérések lebonyolítására;

 

§  A TCL olyan belső céljainak elősegítésére, mint például az auditálás, adatelemzés és kutatás a termékeink, szolgáltatásaink, felhasználói élmény és ügyfélkommunikáció javítása érdekében;

 

§  Képzési folyamataink és rendszereink fejlesztésére;

 

§  Üzleti tervezésre, jelentések készítésére és előrejelzések készítésére;

 

§  A TCL anyagokkal kapcsolatos információk küldésére, és annak elősegítésére, hogy ezek az információk pontosabban legyenek Önre szabva. Bizonyos marketingtevékenységekhez szükségünk lehet az Ön hozzájárulására. Különböző módokat kínálunk Önnek arra, hogy lemondjon a tőlünk érkező bizonyos közlésekről. Ha le szeretne mondani a tőlünk érkező e-mailes marketingközleményekről, kattintson az e-mail alján található „Leiratkozás” hivatkozásra, és kövesse az utasításokat; és

 

§  Nem személyre szabott reklámok megjelenítésére.

 

4. Egyéb célokra az Ön tájékozott beleegyezésével.

 

A TCL az Ön személyes adatait a fent említett célokkal összeegyeztethető célokra használhatja. Annak megítélésekor, hogy egy cél összeegyeztethető-e, figyelembe vesszük az érvényes jogszabályokban meghatározott kritériumokat, beleértve az Ön ésszerű elvárásait is. Más szóval, a személyes adatok a fent említett célokkal nem ellentétes és/vagy bővebb másodlagos célokra is felhasználhatók.

 

Az Ön jogai

 

Az EGT tagállamainak és az Egyesült Királyságnak az adatvédelmi törvényei számos jogot biztosíthatnak Önnek az Önről tárolt személyes adatokkal kapcsolatban. Az Ön jogai a következők lehetnek:

 

§  Jogában áll hozzáférést kérni az Önről általunk kezelt személyes adatokhoz, és kérheti, hogy javítsuk ki az ezekben az adatokban található pontatlanságokat.

 

§  Az Önről feldolgozott személyes adatok másolatának és továbbításának joga;

 

§  Bizonyos körülmények között kérheti, hogy töröljük az Ön személyes adatait. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat, hogy Ön kéri tőlünk személyes adatainak törlését, de jogilag jogosultak vagyunk azok megőrzésére;

 

§  A tiltakozáshoz való jog, valamint az a jog, hogy bizonyos körülmények között kérje, hogy korlátozzuk az Ön személyes adatainak feldolgozását. Előfordulhatnak megint olyan körülmények, amikor Ön tiltakozik személyes adatai feldolgozása ellen, vagy arra kér minket, hogy korlátozzuk azt, de jogunkban áll folytatni a személyes adatainak feldolgozását és/vagy elutasítani ezt a kérést;

 

§  Jogában áll bármikor visszavonni a személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását;

 

§  A felügyeleti hatóságnál történő panasz benyújtásának joga (ennek részletei itt találhatók https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en az EGT esetében, és https://ico.org.uk/make-a-complaint/ az Egyesült Királyság esetében), ha úgy gondolja, hogy bármelyik jogát megsértettük.

 

Kiskorúak

 

Ha Ön 13 és 16 év közötti, az EGT-ben vagy az Egyesült Királyságban él, és hozzájárulását kérjük, győződjön meg arról, hogy országa adatvédelmi törvényei szerint képes-e érvényes hozzájárulást adni szülei vagy gyámja engedélye nélkül. Ellenőrizzük az életkorát, és kérhetjük a szülők/gyám beleegyezését.

 

A személyes adatok továbbítása

 

Amikor az Ön személyes adatait az EGT-n vagy az Egyesült Királyságon kívülre továbbítjuk, biztosítjuk, hogy azokat olyan módon védjük, amely összhangban van azzal, ahogyan az Ön személyes adatait az EGT-n vagy az Egyesült Királyságon belül védjük, és megfelelő szintű védelmet biztosítunk az alábbi mechanizmusok valamelyikén keresztül:

 

  • A harmadik ország, ahová az Ön személyes adatait továbbítjuk, az Európai Bizottság vagy az Egyesült Királyság államtitkárának határozata alapján alkalmasnak minősült arra, hogy megfelelő szintű védelmet biztosítson;

 

  • Az importőr és az exportőr aláírta az Európai Bizottság vagy az Egyesült Királyság államtitkára által jóváhagyott „általános szerződési feltételeket”; vagy

 

§  Adott esetben a TCL az adatokat az érvényes jogszabályokban meghatározott különleges helyzetekre vonatkozó eltérésekkel összhangban is megoszthatja, például az Ön által kért szolgáltatások nyújtása, az Ön érdekében történő szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében, az Ön kifejezett hozzájárulásával, fontos közérdekből, valamint ha az jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez szükséges.

 

További részleteket kérhet arról, hogy személyes adatait hogyan védjük az EGT-országon vagy az Egyesült Királyságon kívülre történő továbbítás esetén (beleértve a harmadik országbeli importőrökkel kötött általános szerződési feltételek másolatát), ha a „Kapcsolatfelvétel” fejezetben leírtak szerint kapcsolatba lép velünk.

 

 

 

 

KALIFORNIÁVAL KAPCSOLATOS MELLÉKLET

 

Az Ön kaliforniai adatvédelmi jogai

 

Az elmúlt 12 hónapban a TCL Communications adatvédelmi nyilatkozatában leírt személyes adatok kategóriáit gyűjthettük.

 

 

 

Kizárólag az Egyesült Államok kaliforniai lakosai számára „Az Ön jogai” fejezetben fent említett jogokon túlmenően 2020. január 1-jétől az alábbi jogok is megilletik Önt:

 

  • A tájékoztatáshoz való jog. Ön tájékoztatást kérhet az Önről gyűjtött személyes adatok kategóriáiról és adott részeiről, valamint azon források kategóriáiról, amelyekből ezeket az adatokat gyűjtjük, az ilyen adatok gyűjtésének céljáról, valamint az Ön személyes adatainak üzleti célú értékesítéséről vagy külső felek részére történő átadásáról;

 

  • Az a jog, hogy a fent említett jogok gyakorlása miatt ne érje hátrányos megkülönböztetés; és

 

  • Bizonyos jogi kivételektől függően Ön jogosult kérni személyes adatainak törlését. Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem tudjuk ellenőrizni a személyazonosságát, elutasíthatjuk a törlési kérelmét, és közölhetjük Önnel az elutasítás okait.

 

Miután megkaptuk a kérését, ellenőrizni fogjuk, hogy a kérés e-mail címe megegyezik-e a fiókja regisztrálásához használt e-mail címmel. További információkat kérhetünk (például az Ön IMEI-számát vagy a készülék sorozatszámát), ha a biztonság vagy a csalás elleni védelem érdekében tovább kell ellenőriznünk az Ön személyazonosságát. Az érvényes jogszabályokkal összhangban Ön jogosult lehet arra, hogy a kérelmet meghatalmazott képviselőn keresztül nyújtsa be.  Ahhoz, hogy meghatalmazott képviselőt jelölhessen ki az Ön nevében az Ön jogainak és választási lehetőségeinek gyakorlására, kérhetünk bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Ön meghatalmazást adott a képviselőnek, vagy hogy a képviselő egyéb érvényes írásos felhatalmazással rendelkezik az Ön nevében történő joggyakorlásra.

 

Ezen túlmenően a kaliforniai polgári törvénykönyv 1798.83. szakasza lehetővé teszi a kaliforniai lakcímmel rendelkező felhasználók számára, hogy bizonyos információkat kérjenek a személyes adatok külső feleknek közvetlen marketingcélokra történő kiadásáról. Ha ilyen kérést szeretne benyújtani, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, és a kérés tárgysorába írja be a „Shine the Light” kifejezést.

 

A fentiekben leírt jogait gyakorolhatja és/vagy panaszt tehet a kaliforniai adatvédelmi törvények betartásával kapcsolatban, ha közvetlenül kapcsolatba lép velünk telefonon vagy e-mailben, a fenti „Kapcsolatfelvétel” fejezetben megadott adatokkal. Ön kijelölhet egy meghatalmazottat, hogy az Ön nevében kérelmet nyújtson be. Az ilyen meghatalmazottat be kell jegyeztetnie a kaliforniai államtitkárnál. Elutasíthatjuk az olyan ügynök kérését, aki nem nyújt be bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Ön felhatalmazta őt arra, hogy az Ön nevében eljárjon.