PERSONVERNERKLÆRING FOR TCL COMMUNICATION

Språk

Denne personvernerklæringen gjelder fra og med 2021/7/30.

 

 

Personvernerklæringen omhandler hvordan TCL og/eller dets tilknyttede selskaper og datterselskaper (samlet kalt «TCL» eller «vi») beskytter personopplysningene vi behandler om deg (dine «personopplysninger»), hvilke typer personopplysninger vi innhenter om deg, hva vi gjør med dem, formålet med slik innhenting, hvordan vi deler dem og hvilke rettigheter du har i forbindelse med behandling av personopplysningene.

 

Takk for at du valgte TCL!

 

NÅR GJELDER DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN?

 

Denne personvernerklæringen gjelder når vi behandler personopplysningene dine som følge av din tilgang til og bruk av Alcatels nettsteder (inkludert www.alcatelmobile.com), TCL og Alcatel-merkede enheter som f.eks. telefoner, nettbrett, klikker, armbånd, bærbare wearables, rutere og enkelte andre TCL-applikasjoner og tjenester som leveres av TCL Communication Technology Holdings Limited som kan henvise til denne personvernerklæringen (samlet kalt «TCL-materialer»). For TCLs smartenhetsapplikasjoner (inkludert TCL Account, TCL Channel, TCL Home App, BrowserHere/T-Browser, TCL Live, TV Guard, MagiConnect, Chat Now, Smart Gallery, Reminder, Weather, Game Center, Gesture Control and Remote Diagnosis) henvises det til https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html.

 

Se også https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html for ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine når du får tilgang til og bruker TCL-nettstedet (www.tcl.com), TCLs smart-TV-produkter og SEMP-merkede enheter. 

 

Denne personvernerklæringen gjelder også for vår behandling av personopplysningene til vår forretningsmessige omgang med våre kunder, forretningspartnere, leverandører og andre organisasjoner som TCL har eller vurderer et forretningsforhold til.

 

Du kan lese mer ved å klikke på et av avsnittene nedenfor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan fra tid til annen oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile endringer i hvordan vi innhenter og bruker personopplysninger eller endringer i gjeldende lover. Eventuelle oppdateringer av denne personvernerklæringen trer i kraft idet de legges ut på nettsiden vår, https://www.tcl.com/global/en.html. Vi kan i tillegg varsle deg for å informere deg om endringer i denne personvernerklæringen dersom gjeldende lover krever det.

 

VED Å BESØKE NETTSTEDENE VÅRE, GI PERSONOPPLYSNINGER OG BRUKE TCL-MATERIALER BEKREFTER DU AT DU HAR LEST OG FORSTÅTT PRAKSISEN SOM OMTALES I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN.

 

 

PERSONOPPLYSNINGER VI INNHENTER OM DEG

 

Vi tar personvernet ditt på alvor, derfor vil vi her forklarer hvilke personopplysninger vi innhenter om deg. Vær oppmerksom på at hvis du unnlater å oppgi visse personopplysninger, kan det hende at TCL ikke kan uføre noen av formålene som er nevnt i denne personvernerklæringen og at du ikke vil kunne bruke eller få tilgang til enkelte TCL-materialer.

 

Vi kan innhente og behandle følgende personopplysninger om deg:

 

§  Opplysninger du gir oss. Dette omfatter opplysninger om deg som du gir oss når du fyller ut skjemaer, legger ut informasjon på nettstedet vårt, oppretter brukerkontoer eller ved å kommunisere med oss, enten ansikt til ansikt, på telefon, elektronisk, på e-post eller på annen måte, som kan identifisere deg eller gjøre deg identifiserbar avhengig av konteksten. Denne informasjonen inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

 

o   Personlig kontaktinformasjon: navn, frakt-, fakturerings- og/eller forretningsadresse, e-postadresse, telefonnummer;

o   Innloggingsopplysninger: brukernavn, passord, kallenavn;

o   Demografisk informasjon: fødselsdato, kjønn;

o   Betalingsopplysninger: debet- eller kredittkortdetaljer, bankopplysninger eller annen betalings- og finansinformasjon;

o   Andre opplysninger om deg, f.eks. yrket ditt (du kan f.eks. bli spurt hva du jobber om når du deltar i en av undersøkelsene våre), språk- og helseopplysninger (for eksempel treningsopplysningene dine, inkludert høyde og vekt, kroppstemperatur, hjertefrekvens, søvnkvalitetsdata, sporingsdata fra gange/løping/sykling);

o   Spørsmål spørsmål, klager eller tilbakemeldinger fra deg på våre produkter og tjenester eller svar på spørreskjemaene våre; 

o   Informasjon om TCL-materialer du eier og bruker, og bevis på at du har kjøpt dem, hvis aktuelt; og

o   E-postadresse til en mindreåriges forelder eller verge.

 

§  Opplysninger vi innhenter eller genererer om deg. Vi kan innhente informasjon fra Internett, elektronisk aktivitet og andre opplysninger automatisk fra enhetene og nettleserne du bruker. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

 

o   Detaljerte opplysninger om din bruk av TCL-materialer;

o   Enhetens posisjon og tidssone;

o   Detaljerte opplysninger om din bruk av produktene vi leverer til deg, f.eks. nettleserloggen, søkeloggen og sideklikk, nettlesertype, øktfrekvens og andre aktiviteter du utfører når du bruker produktene eller tjenestene;

o   IP-adressen, MAC-adressen, enhets-ID, terminal-ID, serienummer, IMEI-nummer, IMSI-nummer, annonse-ID (en unik bruker-ID som enhetene dine tilordnes for annonseformål), maskinvaremodell og andre enhetsidentifikatorer eller enhetsspesifikke opplysninger om TCL-materialer;

o   Nøyaktig og omtrentlig geolokaliseringsinformasjon fra enhetens GPS-signal eller kommunisert gjennom et nærliggende Wi-Fi-tilgangspunkt og mobiltårn når du bruker enkelte tjenester og aktiverer posisjonsfunksjonen. Du kan når som helst velge bort innhentingen av posisjonsdata i innstillingene til operativsystemet til produktene eller applikasjonene dine, alt etter hva som er aktuelt;

o   Opplysninger om din helsestatus og detaljer om treningsinformasjon (for eksempel høyde og vekt, kroppstemperatur, hjertefrekvens, søvnkvalitet, sporingsinformasjon for gange/løping/sykling), i den grad du gir oss slike opplysninger eller på andre måter samtykker til slik innhenting;

o   Feillogger, feilkoder og feilbeskrivelser og andre opplysninger du oppgir angående feil eller feilopplevelse med av TCL-materialet ditt;

o   Opplysninger innhentet av visse TCL-applikasjoner. Når du for eksempel bruker TCL-kontoapplikasjonen på mobiltelefonen din, vil denne applikasjonen koble seg til Internett, be om systemtillatelser (bl.a. tillatelser for lagring, kamera, Internett-tilkobling og kontakter) og innhente e-postadressen, kontopassordet, kontoens navn, kjønn, land/region, enhetsmodell, enhetsnavn, applikasjonsversjon og mobiltelefonens operativsystem;

o   Stedet der du bruker TCL Connect-applikasjonen til å koble deg til og kontrollere dine flere TCL- eller Alcatel-enheter (f.eks. klokker, armbånd og rutere), og også  dine Wi-Fi- og Bluetooth-opplysninger, posisjon, TCL-konto, enhetsinformasjon om telefonen din og alle opplysninger om TCL- og Alcatel-enhetene som skal tilkobles;

o   Dine e-postadresser, telefonnummer, adresse, faksnummer, chathistorikk og opptak av telefonsamtaler mellom deg kundeserviceteamet når vi yter kundestøtte for deg; og

o   Andre opplysninger vi delte med deg da du startet bestemte applikasjoner for første gang.

 

§  Opplysninger vi innhenter fra andre kilder. Vi kan innhente opplysninger om deg fra tredjeparter. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

 

o   Opplysninger fra sosiale medienettverk;

o   Opplysninger innhentet fra andre leverandører av produkter, tjenester, nettsteder og applikasjoner;

o   Opplysninger om reparasjonstjenester fra operatørene av dine mobile enheter;

o   Andre kommersielt eller offentlig tilgjengelige kilder (der loven tillater det); og

o   Hvis du deltar i markedsundersøkelsesprogrammer organisert og/eller sponset av eller på vegne av TCL, kan vi også innhente opplysninger fra eksterne nettsteder eller sosiale medier, i samsvar med personvernreglene til de respektive nettstedene og sosiale mediene.

 

Vi kan også innhente andre opplysninger om deg, enheten din eller bruken av TCL-materialer på den måten vi informerte om ved tidspunktet for innsamling og/eller med samtykke fra deg, i henhold til gjeldende lover.

 

Vi vil ikke med viten innhente personopplysninger fra eller om barn under 13 år eller under tillatt minimumsalder i jurisdiksjonen du bor i uten å gjøre det klart at slike opplysninger bare skal gis med foreldres eller foresattes samtykke, hvis dette kreves av gjeldende lover. TCL vil bare bruke personopplysninger om barn i den grad det tillates av gjeldende lover og om nødvendig bare med foreldres eller foresattes samtykke. Hvis du mener at barnet ditt har gitt oss personopplysninger om seg selv uten samtykke fra foresatte eller foreldre, kan du kontakte oss på e-postadressen som er angitt i avsnittet Slik kontakter du oss nedenfor. Hvis barnet ditt bruker våre Kids Learning- eller Kids Mode-tjeneste, TCLs familieklokke eller andre TCL-produkter eller -tjenester for barn, vil vi gi deg en egen personvernerklæring med mer detaljert informasjon om hvordan vi beskytter barns personopplysninger.

 

 

BRUK AV PERSONOPPLYSNINGER

 

Personopplysninger om deg kan innhentes, lagres, behandles og på andre måter brukes av oss på følgende måter, til følgende formål:

 

§  For å levere, aktivere, verifisere og administrere våre produkter og tjenester som du har kjøpt;

 

§  For å tilby programvareoppdateringer, vedlikeholdstjenester, teknisk brukerstøtte og ettersalgstjenester for TCL-materialer;

 

§  For å hjelpe deg med å registrere og administrere TCL-kontoen din;

 

§  For å la deg laste ned og kjøpe våre produkter og tjenester som f.eks. våre applikasjoner og relaterte nettsteder og/eller å gi deg tilgang til tredjepartsapplikasjoner du har installert på enheten;

 

§  For å behandle betalingstransaksjoner eller ordrer for TCL-materialer;

 

§  For å kontakte deg i forbindelse med TCL-materialer, f.eks. deg i forbindelse med TCL-materialer, f.eks. dersom TCL-materialer er endret eller gir problemer, f.eks. ved bekreftelse av konti og identifikasjon, oppdaging av sikkerhetsproblemer og bekjemping av ondsinnet aktivitet;

 

§  For å beskytte mot og forhindre svindel, og informasjonssikkerhetsrisiko, samt å sikre TCL-materialer;

 

§  For å etablere, utøve eller forsvare sine juridiske rettigheter eller med sikte på søksmål;

 

§  For å besvare eventuelle klager eller spørsmål du måtte ha i forbindelse med TCL-materialer, og for å forsvare og utøve juridiske rettigheter;

 

§  For å tilpasse TCL-materialer på forespørsel fra deg;

 

§  For å feilsøke funksjonalitet eller andre problemer ved TCL-materialer;

 

§  For å evaluere og utvikle nye funksjoner, teknologier og forbedringer av TCL-materialer;

 

§  For å gjennomføre konkurranser, kampanjer, arrangementer, markedsundersøkelser og undersøkelser med hensyn til TCL-materialer;

 

§  For å forenkle TCLs interne formål, f.eks. revisjon, dataanalyse og undersøkelser for å forbedre produktene, tjenestene, brukeropplevelsen og kundekommunikasjon;

 

§  For å overholde alle gjeldende lover, forskrifter, direktiver og rettsavgjørelser samt avgjørelser fra kompetente myndigheter;

 

 

§  For å sende deg informasjon om TCL-materialer og bidra til å gjøre denne informasjonen mer relevant for deg. For enkelte markedsføringsaktiviteter kan vi trenge samtykke fra deg. Vi tilbyr deg forskjellige måter å velge å ikke motta bestemt kommunikasjon fra oss. Hvis du ønsker å ikke lenger motta e-poster med markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du klikke på «Avmeld»-lenken nederst i e-posten og følge de medfølgende anvisningene;

 

§  Vi og våre annonseringspartnere kan vise ikke-personlige annonser på noen av produktene og tjenestene våre. Hvis annonseringspartnerne våre viser personlige annonser, vil vi få din eksplisitte forhåndsgodkjenning i den grad det kreves av gjeldende lover; og

 

§  Til alle andre formål du har gitt ditt samtykke til.

 

I den grad personopplysningene vi innhenter om deg betraktes som spesielle kategorier av personopplysninger eller sensitive personopplysninger i henhold til gjeldende lover, behandler vi slike opplysninger basert på ditt eksplisitte samtykke, og du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt til slik behandling. Men du bør være klar over at hvis du velger å gjøre dette, kan vi ikke fortsette å levere enkelte tjenester til deg. Hvis du velger å trekke tilbake samtykket ditt, vil vi fortelle deg mer om de mulige konsekvensene. Hvis gjeldende lover tillater det, kan vi også behandle spesielle kategorier av personopplysninger som du uttrykkelig har offentliggjort eller for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.

 

Hvis du opptrer som forretningskontakt for organisasjonen ved kjøp eller bruk av TCL-materialer på vegne av organisasjonen, kan vi innhente navnet ditt, frakt-, fakturerings- og/eller forretningsadresse, e-postadresse og telefonnummer og bruke personopplysningene om deg i de omfang som er nødvendig for å utføre ordinær forretningsdrift, for tilknyttede administrative formål og lignende, samt til andre formål som spesifisert ovenfor i avsnittet «Bruk av personopplysninger».

 

 

DELING AV PERSONOPPLYSNINGER OM DEG MED TREDJEPARTER

 

Vi vil ikke selge eller på andre måter dele personopplysninger du har gitt oss, unntatt slik det er beskrevet i denne personvernerklæringen, som du har oppgitt på tidspunktet for datainnhentingen, eller som beskrevet i en spesifikk personvernerklæring, hvis aktuelt.

 

Vi kan dele personopplysningene dine med TCLs tilknyttede selskaper og datterselskaper under en eller flere av omstendighetene som beskrives nedenfor:

 

§  For å hjelpe oss med å levere TCL-materialer til deg;

 

§  til markedsføring av produkter og tjenester levert av TCLs tilknyttede selskaper og/eller TCLs datterselskaper; og

 

§  For de formålene TCL behandler personopplysningene dine for under denne personvernerklæringen.

 

Vi kan også dele personopplysninger om deg med tredjeparter for de formål som omtales i avsnittet «Bruk av personopplysninger» ovenfor, herunder:

 

§  Ved salg av TCLs virksomhet eller aktiva til et annet selskap, fusjonering eller andre større transaksjoner kan vi dele personopplysninger om deg for due-diligence-formål og etter gjennomføring av transaksjonen;

 

§  Vi kan dele ID-nummeret ditt for annonsering (en unik bruker-ID som enhetene dine tilordnes for reklameformål) med våre annonseringspartnere for at de skal kunne vise ikke-personlig reklame;

 

§  Hvis vi markedsfører tredjeparters produkter eller tjenester til deg, kan vi dele personopplysningene om deg med disse tredjepartene;

 

§  Når du samtykker til å å utlevere personopplysningene dine til en spesifikk og identifisert tredjepart eller kategori av tredjeparter;

 

§  Til tredjepartsrepresentanter eller -entreprenører (for eksempel leverandørene av våre elektroniske datalagringstjenester) som vi engasjerer for å støtte oss i å tilby tjenestene og produktene våre til deg. Vi vil ta gjøre det som er nødvendig for å kreve at slike tredjeparter behandler personopplysningene dine i samsvar med bestemmelsene i denne personvernerklæringen og underlagt taushetsplikt;

 

§  Til forretningspartnere som leverer produkter og/eller tjenester som er innebygd eller fungerer som en del av TCL-materialer vi tilbyr deg. Disse tredjepartene er ansvarlige for hvordan de bruker personopplysningene om deg i forbindelse med deres tjenester og produkter som beskrevet i en egen personvernerklæring fra dem, som du oppfordres til å bekrefte; og

 

§  I den grad loven krever det, eller hvis vi er pålagt å dele personopplysninger om deg for å oppfylle juridiske forpliktelser, etablere, utøve eller forsvare våre og/eller tredjeparters juridiske rettigheter.

 

I tillegg til delingen av personopplysninger som vi informerer om i denne personvernerklæringen kan vi bare dele personopplysningene dine med tredjeparter når du har godtatt det.

 

Vær oppmerksom på at hvis du får tilgang til tredjeparters tjenester - for eksempel sosiale mediatjenester, tredjeparters applikasjoner for enkel pålogging, tredjeparters applikasjoner eller mobilplattformer - gjennom våre tjenester eller produkter, kan disse tredjepartstjenestene kunne samle inn opplysninger om deg, herunder informasjon om din aktivitet på produktene og tjenestene, og de kan informere forbindelsene i tredjepartstjenestene om din bruk av produktet og tjenestene. All behandling av personopplysninger fra slike tredjepartsleverandører vil bare være underlagt disses egne personvernregler.

 

EKSTERNE LENKER

 

Nettstedet vårt kan inneholde lenker til eksterne nettsteder, og produktene våre kan også inneholde forhåndsinstallerte applikasjoner som er utviklet og drives av tredjeparter. Vi er ikke ansvarlige for innhold og personvernpraksis på slike nettsteder og applikasjoner. Denne personvernerklæringen gjelder ikke for dem. Du må nøye lese personvernerklæringene som gjelder for tredjepartstjenester og kontakte disse tredjepartene hvis du trenger det.

 

I tillegg kan transportørene til TCL- eller Alcatel-mobilenheter også samle inn personopplysninger om deg for utvikling av tjenester, diganoseformål og andre formål. Denne personvernerklæringen gjelder ikke disse operatørene, og vi er heller ikke ansvarlige for deres personvernpraksis. Du bør kontakte disse operatørene hvis du ønsker detaljert informasjon om hvordan personopplysningene dine samles inn og behandles.

 

 

INTERNASJONAL OVERFØRING AV PERSONOPPLYSNINGER

 

TCL kan dele personopplysninger om deg globalt med selskapene i bedriftens konserngruppe for å utføre aktivitetene som er spesifisert i denne personvernerklæringen. TCL kan også underkontrahere eller dele personopplysningene dine til tredjeparter utenfor landet du bor i. Når du bruker TCL-materialer, kan vi overføre, lagre og behandle opplysningene dine i og utenfor landet du bor i, i henhold til denne personvernerklæringen. Behandlingen av personopplysningene dine kan derfor også være underlagt andre lover enn de som gjelder i landet du bor i.

 

TCL gjør det som med rimelighet kan forventes for å sikre at overføring av personopplysninger skal skje i samsvar med gjeldende personvernlover, og spesielt at kontraktsmessige, tekniske og organisatoriske tiltak er på plass, for eksempel, men ikke begrenset til standardavtaleklausulene som er godkjent av EU-kommisjonen.

 

 

PERSONOPPLYSNINGENES SIKKERHET

 

Vi har vedtatt organisatoriske, fysiske og tekniske sikkerhetstiltak som samsvarer med de internasjonale industristandardene for å beskytte personopplysningene du gir oss og for å forhindre uautorisert tilgang til, utlevering av, bruk av, modifisering av, skade på eller tap av data. Vi vil ta rimelige og praktiske steg for å beskytte personopplysningene dine, inkludert følgende:

 

§  Vi vil bruke SSL og andre tekniske tiltak for å sikre kryptering med hensyn til tjenestene og produktene våre. Vi vil med jevne mellomrom ettergå praksisen vår mht. innsamling, lagring og behandling av opplysninger (herunder fysiske sikkerhetstiltak) for å forhindre uautorisert systemtilgang.

 

§  Vi vil gi våre ansatte og tredjepartspersonell tillatelse til å få tilgang til personopplysningene utelukkende der de har behov for disse opplysningene for å hjelpe oss med å behandle personopplysningene dine og levere tjenestene til deg. Disse ansatte og eksternt ansatte (fra tredjeparter som er autorisert av oss) er underlagt kontraktpålagt konfidensialitet.

 

§  Personopplysningenes sikkerhet er ytterst viktig for oss. Vi vil fortsette arbeidet med å beskytte personvernopplysningene dine og iverksette beskyttelsestiltak, for eksempel ved å kryptere ved lagring og overføring av opplysninger, for å forhindre at noen får uautorisert tilgang til personopplysningene dine.

 

§  Vi vil utvise forsiktighet i utvelgelsen av forretningspartnere og tjenesteleverandører, og implementere kravene til beskyttelse av personopplysninger i forretningskontraktene mellom begge parter.

 

§  Vi vil gjennomføre opplæring i sikkerhet og personvern, testing og publisitetsaktiviteter for å øke de ansattes kunnskap om viktigheten av å beskytte personopplysninger.

 

Du bør imidlertid være oppmerksom på at ingen dataoverføringer over Internett kan garanteres å være 100 % sikre. Hvis vi gjøres oppmerksom på brudd på sikkerhetssystemet vårt, vil vi reagere betimelig og i samsvar med gjeldende lover.

 

 

LAGRING AV PERSONOPPLYSNINGER

 

TCL lagrer personopplysningene dine bare så lenge det er nødvendig for formålene beskrevet i denne personvernerklæringen, og opplysningene vil bli slettet etter rimelig tid, i samsvar med følgende kriterier:

 

§  TCL lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig til de formål som omtales i avsnittet «Bruk av personopplysninger», som kan samsvare med tidsperioden der TCL har et pågående forhold til deg; og

 

§  TCL lagrer personopplysningene dine så lenge de er nødvendige for å overholde en juridisk forpliktelse de er underlagt eller forsvare mot et krav mot oss.

 

 

DINE RETTIGHETER

 

Datavernlover kan gi deg en rekke juridiske rettigheter i forbindelse med personopplysningene vi innehar om deg. Ikke alle personvernlover er de samme, derfor vil ikke alle disse rettighetene gjelde i alle land. Du kan se vedleggene til denne personvernerklæringen for ytterligere informasjon om hvilke rettigheter du har i bestemte spesifikke jurisdiksjoner.

 

Vi anerkjenner imidlertid at personopplysningene ene og alene tilhører deg, og at det gjør at du har rett til å kontrollere hvordan vi bruker dem. Rettighetene dine kan omfatte følgende:

 

§  Retten til å be om tilgang til personopplysningene vi behandler om deg, herunder retten til å innhente informasjon om og et eksemplar av slike opplysninger;

 

§  Retten til å be om at vi retter opp eller korrigerer personopplysningene dine dersom de er uriktige eller ufullstendige;

 

§  Rett til å be om at vi fjerner eller sletter personopplysningene dine under visse omstendigheter. Merk at det kan finnes omstendigheter der du ber oss om å slette personopplysningene dine men vi har juridisk rett til å beholde dem;

 

§  Dersom gjeldende lover tillater det, rett til å fremsette en klage til et ansvarlig myndighetsorgan dersom du mener at en eller flere av rettighetene dine har blitt krenket av oss.

 

Du kan utøve rettighetene dine ved å kontakte oss på kontaktopplysningene som er omtalt i avsnittet «Slik kontakter du oss» nedenfor.

 

Det kan hende vi må bekrefte den verifiserbare forbrukerforespørselen fra deg før du kan utføre forespørselen, og vi kan for eksempel be deg om å å bekrefte data vi allerede har om deg. Vi vil bare bruke personopplysninger gitt i en verifiserbar forbrukerforespørsel for å verifisere forespørrerens identitet eller rett til å fremme forespørselen.

 

 

BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER

 

Vi og vår eksterne annonse- og dataanalysepartnere bruker informasjonskapsler og lignende netteknologi, inkludert pikselmerker og web beaons («automatisk innhentingsverktøy») for å støtte enkelte funksjoner på TCL-kontoen, mobile enheter og andre nettsteder og applikasjoner som drives av oss. Automatiske innhentingsverktøy er programmeringskoder som iverksettes på enheten din. De automatiske innhentingsverktøyene gjør at nettstedet gjenkjenner nettleseren eller enheten din når du besøker TCL-nettstedet/-applikasjonen eller når du returnerer til TCL-nettstedet/-applikasjonen. For ytterligere informasjon om informasjonskapslene vi bruker henvises det til våre retningslinjer for informasjonskapsler, som du finner her: https://www.tcl.com/global/en/tcl-cookies-policy.html

 

vi bruker to typer automatiske innhentingsverktøy: «økt-informasjonskapsler» og «faste informasjonskapsler».

 

En økt-informasjonskapsel utløper etter at du har lukket nettleseren. En økt-informasjonskapsel vil identifiserer deg under økten ved å tilordne et tilfeldig generert unikt identifikasjonsnummer til enheten din. Vi bruker økt-informasjonskapsler til følgende formål:

 

§  For å gjøre det mulig for oss å levere produktene og tjenestene til deg og administrere transaksjoner. Vi kan for eksempel legge ut en informasjonskapsel for å huske hvilke varer du har lagt i en elektronisk handlekurv; og

 

§  For visse innholdsadministrasjons- og redigeringsformål.

 

Faste informasjonskapsler utløper ikke når du lukker nettleseren. Vi benytter oss av vedvarende informasjonskapsler til følgende formål:

 

§  For å registrere om en besøkende er logget på TCL-kontoen;

 

§  For å registrere når en besøkende på TCL-kontoen eller et annet TCL-nettsted/-applikasjon gir samtykke til vår bruk av informasjonskapsler, hvis aktuelt;

 

§  For ytelses- og designformål. For eksempel kan vi bruke informasjonskapsler for å spore hvilke deler av nettstedene og applikasjonene våre som er populære, og for å finne ut hvordan vi kan forbedre funksjonaliteten;

 

§  For å forbedre brukeropplevelsen og tilpasse det du vises. Vi kan for eksempel bruke informasjonskapsler for å registrere brukerinnstillinger og sikre at mer relevant nettsteds-/-applikasjonsinnhold (herunder annonseinnhold) blir levert til brukerne;

 

§  For å gjøre det mulig for oss og eksterne samarbeidspartnere å levere annonser eller skreddersy markedsføringsmeldinger som du har samtykket til å motta. For eksempel kan vi bruke informasjonskapsler til å registrere hvilke produkter og tjenester du kjøper eller viser interesse for og bruke tredjeparters tjenester for å gjøre det mulig å vise relevante annonser på våre og andre nettsteder/applikasjoner basert på disse opplysningene; og

 

§  For visse innholdsadministrasjons- og redigeringsformål.

 

Slik administrerer du automatiske innhentingsverktøy

 

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du stille inn nettleseren din slik at den avviser informasjonskapsler eller varsler deg når en informasjonskapsel legges ut på enheten din. Du kan også slette informasjonskapsler så snart du forlater TCL-kontoen eller andre TCL-nettsteder/-applikasjoner. Selv om du ikke er pålagt å godta informasjonskapsler når du besøker TCL-kontoen, kan det hende at ikke alle funksjonene på TCL-kontoen eller andre TCL-nettsteder/-applikasjoner vil være tilgjengelige hvis du stiller inn nettleseren slik at den avviser informasjonskapsler.

 

I de fleste nettlesere vil hjelpedelen på verktøylinjen fortelle deg hvordan du kan hindre at nettleseren godtar nye informasjonskapsler, hvordan du får nettleseren til å varsle deg når du mottar et nytt automatisk innhentingsverktøy og hvordan du deaktiverer automatiske innhentingsverktøy helt.  For noen av de mest populære nettleserne finner du mer informasjon ved å klikke på følgende relevante lenker: Google Chrome; Microsoft Edge; Mozilla Firefox; Microsoft Internet Explorer; Opera og Apple Safari

 

Der loven krever det, vil vi vise seg et informasjonskapselbanner første gang du besøker nettstedet/applikasjonen. Banneren forklarer hvilken type automatisert innsamlingsverktøy vi bruker og hvilke som ber om ditt samtykke til bruk av noen av de automatiserte innhentingsverktøyene vi bruker.

 

Personopplysninger innhentet gjennom automatiserte innsamlingsverktøy

 

Vi bruker personopplysningene som innhentes via automatiserte innsamlingsverktøy for formålene som er spesifisert ovenfor (inkludert i avsnittet «Bruk av personopplysninger»).  For informasjonskapslene der vi ber om ditt samtykke til distribuering trenger vi også samtykke som juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger innhentet gjennom disse informasjonskapslene.

 

 

SLIK KONTAKTER DU OSS

 

Hvis du ønsker ytterligere informasjon om innhenting, bruk, utlevering, overføring eller behandling av personopplysninger om deg eller utøvelsen av noen av rettighetene som er oppført ovenfor, kan du kontakte oss gjennom de spesifikke kanalene angitt nedenfor.

 

For innbyggere i EØS er TCT Mobile Europe vår representant i EU, med kontorer i Le Capitole, 55 rue des Champs-Pierreux, 92000 Nanterre, Frankrike. Kontakt oss på privacy.dpo@tcl.com.

 

For innbyggere i Storbritannia er vår representant i Storbritannia TCT Mobile UK Limited, med kontorer på 10 Finsbury Square, London EC2A 1AF, England. Kontakt oss på privacy.dpo@tcl.com.

 

For brukere i India er klageansvarlig i India Sudhansu Sahu, som kan nås på privacyqueryindia@tcl.com.

 

For brukere i USA er TCLs datterselskap TCT Mobile (US) Inc., med tilhørende adresser og kontaktpersoner som angitt nedenfor:

TCT Mobile, Inc.

25 Edelman, suite 200

Irvine, CA 92618

Kontakt oss ved å sende en e-post til privacy.na@tcl.com, eller ved å ringe gratisnummeret 1-855-368-0829

 

For brukere i Brasil er TCLs datterselskap Semp TCL Mobilidade Ltda. (Skattenummer 08.649.664 / 0001-98, med adresse og tilknyttet kontaktperson som angitt nedenfor:

Semp TCL Mobilidade Ltda

Avenida Arnaldo Rojek, nº 01, Rua 5, Galpão H - parte 1, Altos de Jordanésia, Cajamar/SP - CEP 07.786-900

Kontakt oss ved å sende en e-post til privacidade@semptcl.com.br, eller ved å ringe +55 (11) 3004-7570.

 

For brukere i Kina og andre regioner i verden er dataansvarlig TCL Communication Technology Holdings Limited, med adresse 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kina.

 

 

Har du et uløst spørsmål om personvern eller databruk som vi ikke har behandlet på tilfredsstillende måte, kan du kontakte vår USA-baserte tredjepartsleverandør av tvisteløsninger (gratis) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

 

TRUSTe

 

VEDLEGG FOR BRASIL

(Denne delen trer i kraft fra datoen for LGPDs ikrafttredelse)

 

Generell oversikt

 

Bestemmelsene i dette vedlegget gjelder utelukkende for behandling av personopplysninger som aktiveres under brasiliansk lovgivning, særlig lov nr. 13.709 / 2018 med endringer («LGPD»). Dersom bestemmelsene i hovedteksten i TCL Global Privacy Notice strider mot bestemmelsene i dette vedlegget, skal bestemmelsene i dette vedlegget alltid går foran i forbindelse med behandlingsaktiviteter som er underlagt brasiliansk lov.

 

Juridisk grunnlag for behandling av personopplysninger

 

Behandling av personopplysninger kan utføres i samsvar med ett av følgende juridiske hovedgrunnlag: (i) overholdelse av en juridisk eller regulatorisk forpliktelse fra TCL; (ii) kontraktsmessig nødvendighet; (iii) utøvelse av juridiske rettigheter i rettslige, administrative eller voldgiftssaker; (iv) vern om liv og helse; (v) legitim interesse fra TCL eller tredjeparter; og (vi) kredittbeskyttelse.

 

Oppgave

 

Når du besøker nettstedene våre, oppgir personopplysninger eller bruker materialer fra TCL, bekrefter du din kunnskap om innhenting, bruk, overføring, klassifisering, tilgang, lagring, modifisering, utlevering, fjerning eller annen behandlingsaktivitet med hensyn til personopplysningene om deg som beskrevet i personvernerklæringen.

 

Taushetsplikt for personopplysninger og ditt ansvar

 

TCL gjør det som med rimelighet kan forventes for å beskytte personopplysningene dine. Du er ansvarlig for alle aktiviteter som skjer under pålogging og alle passord knyttet til TCL Materials. Hvis du skulle mene at kontoinformasjonen din er blitt kjent for en uautorisert part, kan du kontakte oss som beskrevet i delen «Slik kontakter du oss».

 

Dine rettigheter

 

Under gjeldende regler og lovgivning har du følgende rettigheter: (i) Rett til å bekrefte eksistensen av behandlingsaktiviteter i forbindelse med personopplysningene dine; (ii) rett til innsyn; (iii) rett til å korrigere uriktige, ufullstendige eller utdaterte personopplysninger; (iv) rett til anonymisering, blokkering eller ekskludering av unødvendige eller overflødige personopplysninger, eller av personopplysninger som er behandlet i strid med gjeldende lovgivning; (v) rett til portabilitet; (vi) rett til å ekskludere personopplysninger som ikke lenger er nødvendige for formålene de ble samlet inn for, men for tilfeller der lagring av personopplysningene er nødvendig og tillatt i henhold til loven; (vii) rett til å innhente informasjon om de private og offentlige enhetene som personopplysninger om deg ble delt med; (viii) informasjon om følgene av å nekte samtykke; (ix) rett til å trekke tilbake samtykke; (x) rett til å bruke brasilianske nasjonale databeskyttelsesmyndigheter («ANPD») i forbindelse med behandling av personopplysninger; og (xi) rett til å nekte behandling av personopplysninger på grunn av manglende samsvar med gjeldende lovgivning.

 

Automatiserte beslutninger og profilering

 

Automatiserte beslutninger er beslutninger som er basert på bruk av algoritmer og dataprogrammer uten menneskelig påvirkning.

 

Profilering, på sin side, innebærer analysering av enkelte personlige aspekter, f.eks. interesser, preferanser, atferd og sted, gjennom en automatisk behandling av personopplysninger ved hjelp av statistiske prosesser. Med denne behandlingen kan vi sende deg målrettet kommunikasjon og vise deg mer relevant informasjon på plattformene våre som vi mener kan være av interesse for deg.

 

Du har rett til å be om gjennomgang av en beslutning som ble utført gjennom automatisk informasjonsbehandling.

 

Dataansvarlig

 

Dataansvarlig er TCL Communication Technology Holdings Limited, med adresse 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kina, med mindre annet er angitt i en spesifikk personvernerklæring.

 

Du kan kontakte TCLs DPO ved å sende en e-post til privacidade@semptcl.com.br eller ved å ringe gratisnummeret +55 (11) 3004-7570.

 

Du har også rett til å sende begjæringer til ANPD i forbindelse med behandlingen av opplysningene dine. Kontakt i så fall ANPD direkte.

 

 

 

 

BILAG FOR DET EUROPEISKE ØKONOMISKE SAMARBEIDSOMRÅDET (EØS) OG STORBRITANNIA

 

Bruk av personopplysninger

 

Personopplysninger om deg kan innhentes, lagres, behandles og på andre måter brukes av oss på følgende måter, til følgende formål og med følgende juridiske grunnlag:

 

1. For å gjennomføre en kontrakt med deg og tilveiebringe TCL-materialer for deg;

 

§  For å levere, aktivere, verifisere og administrere våre produkter og tjenester som du har kjøpt;

 

§  For å tilby programvareoppdateringer, vedlikeholdstjenester, teknisk brukerstøtte og ettersalgstjenester for TCL-materialer;

 

§  For å hjelpe deg med å registrere og administrere TCL-kontoen din;

 

§  For å la deg laste ned og kjøpe våre produkter og tjenester som f.eks. våre applikasjoner og relaterte nettsteder og/eller å gi deg tilgang til tredjepartsapplikasjoner du har installert på enheten;

 

§  For å behandle betalingstransaksjoner eller ordrer for TCL-materialer;

 

§  For å kontakte deg i forbindelse med TCL-materialer, f.eks. dersom TCL-materialer er endret eller gir problemer;

 

2. For å overholde juridiske forpliktelser vi er underlagt;

 

§  For å overholde alle gjeldende lover, forskrifter, direktiver og rettsavgjørelser samt avgjørelser fra kompetente myndigheter;

 

§  For å beskytte mot og forhindre svindel og andre juridiske eller informasjonssikkerhetsrisikoer, samt for å sikre TCL-materialer, for eksempel ved å verifisere kontoer og identifikasjon, oppdage sikkerhetshendelser og bekjempe ondsinnede aktiviteter;

 

3. TCL har legitim interesse av å innhente og behandle personopplysninger om deg;

 

§  For å etablere, utøve eller forsvare sine juridiske rettigheter eller med sikte på søksmål;

 

§  For å besvare eventuelle klager eller spørsmål du måtte ha i forbindelse med TCL-materialer, og for å forsvare og utøve juridiske rettigheter;

 

§  For å tilpasse TCL-materialer på forespørsel fra deg;

 

§  For å forstå, gjennomgå, ta hensyn til og korrigere problemer med TCL-materialer;

 

§  For å evaluere og utvikle nye funksjoner, teknologier og forbedringer av TCL-materialer;

 

§  For å gjennomføre konkurranser, kampanjer, arrangementer, markedsundersøkelser og undersøkelser med hensyn til TCL-materialer;

 

§  For å tilrettelegge for TCLs interne formål, f.eks. revisjon, dataanalyse og undersøkelser for å forbedre produktene, tjenestene, brukeropplevelsen og kundekommunikasjon;

 

§  For utvikle våre opplæringsprosesser og -systemer;

 

§  For å gjennomføre forretningsplanlegging, rapportering og prognostisering;

 

§  For å sende deg informasjon om TCL-materialer og bidra til å gjøre denne informasjonen mer relevant for deg. For enkelte markedsføringsaktiviteter kan vi trenge samtykke fra deg. Vi tilbyr deg forskjellige måter å velge å ikke motta bestemt kommunikasjon fra oss. Hvis du ønsker å ikke lenger motta e-poster med markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du klikke på «Avmeld»-lenken nederst i e-posten og følge anvisningene; og

 

§  For å vise ikke-tilpassede annonser.

 

4. Andre formål med informert samtykke fra deg.

 

TCL kan bruke personopplysningene dine til formål som er kompatible med formålene nevnt ovenfor. Når vi vurderer om et formål er kompatibelt, tar vi hensyn kriteriene som er angitt i gjeldende lover, herunder dine rimelige forventninger. Med andre ord kan personopplysninger brukes til ikke-motstridende og/eller overflødige sekundære formål i forbindelse med formålene nevnt ovenfor.

 

Dine rettigheter

 

Datavernlover i medlemsland i EØS og Storbritannia kan gi deg en rekke juridiske rettigheter i forbindelse med personopplysningene vi innehar om deg. Disse rettighetene kan omfatte følgende:

 

§  Retten til å be om tilgang til personopplysningene vi behandler om deg og å be oss om å rette opp unøyaktigheter og feil i slike opplysninger.

 

§  Rett til å be om et eksemplar og overføring av personopplysninger vi behandler om deg;

 

§  Rett til å be om at vi sletter personopplysningene dine under visse omstendigheter. Merk at det kan finnes omstendigheter der du ber oss om å slette personopplysningene dine men vi har juridisk rett til å beholde dem;

 

§  Rett til å motsette seg og rett til å anmode om at vi begrenser behandlingen av personopplysninger om deg under visse omstendigheter. Også her kan det finnes omstendigheter der du motsetter deg eller ber oss om å begrense behandlingen av personopplysningene dine men vi har juridisk rett til å fortsette behandlingen av disse personopplysningene og/eller avvise forespørselen;

 

§  Rett til å når som helst trekke tilbake ditt samtykke til behandlingen av personopplysninger om deg;

 

§  Rett til å klage til tilsynsmyndigheten (detaljene finner du har: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en for EØS, og https://ico.org.uk/make-a-complaint/ for Storbritannia) hvis du mener at en eller flere av rettighetene dine har blitt brutt av oss.

 

Mindreårige

 

Hvis du er mellom 13 og 16 år, er bosatt i EØS eller Storbritannia og vi ber om samtykke fra deg, må du kontrollere at du i henhold til landets lover om datavern har lov til å gi gyldig samtykke uten tillatelse fra foreldre eller foresatte. Vi vil bekrefte alderen din og kan etterspørre samtykke fra foreldre/foresatte.

 

Overføring av personopplysninger

 

Når vi overfører personopplysninger om deg utenfor EØS eller Storbritannia, vil vi sørge for at de er beskyttet på en måte som samsvarer med hvordan vi beskytter slike personopplysninger i EØS og Storbritannia, og et tilstrekkelig beskyttelsesnivå vil bli sikret, gjennom en av følgende mekanismer:

 

  • Tredjelandet vi overfører personopplysningene til er anerkjent som i stand til å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå ved en beslutning fra EU-kommisjonen eller Storbritannias utenriksminister, hvis aktuelt;

 

  • importøren og eksportøren har undertegnet «standardkontraktsklausuler» som er godkjent av EU-kommisjonen eller Storbritannias utenriksminister, hvis aktuelt; eller

 

§  hvis aktuelt, kan TCL også dele opplysningene om deg i henhold til unntak for spesifikke situasjoner som er angitt i gjeldende lover, for eksempel ved å tilby tjenester du har bedt om, for å inngå eller utføre en kontrakt du har interesse av, med eksplisitt samtykke fra deg, der det er nødvendig av viktige årsaker som er i offentlighetens interesse, og om nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.

 

Du kan be om ytterligere informasjon om hvordan personopplysningene dine beskyttes av oss ved overføring utenfor et EØS-land eller Storbritannia (inkludert en kopi av standardkontraktsbestemmelser som er inngått med importører i tredjelandet) ved å kontakte oss i henhold til fremgangsmåten beskrevet i avsnittet «Slik kontakter du oss».

 

 

 

 

VEDLEGG FOR CALIFORNIA

 

Dine personvernrettigheter i California

 

De siste 12 månedene kan vi ha samlet inn kategorier av personopplysninger som omtales i TCL Communications Privacy Notice.

 

 

 

Innbyggere i California i USA har, i tillegg rettighetene som nevnes ovenfor i avsnittet «Dine rettigheter», f.o.m. 1. januar 2020 også følgende rettigheter:

 

  • Retten til å vite. Du kan be om opplysninger om kategoriene og de spesifikke personopplysningene vi innhentet om deg, i tillegg til kategoriene av kilder disse opplysningene innhentes fra, formålet med slik innhenting og salg eller deling i forretningsøyemed av personopplysningene dine til tredjeparter;

 

  • retten til å ikke diskrimineres for å utøve de ovennevnte rettighetene; og

 

  • med forbehold om visse juridiske unntak har du rett til å be om at personopplysninger om deg slettes. Vær oppmerksom på at hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din, kan vi avvise forespørselen om sletting og opplyse deg om årsakene til avslaget.

 

Når vi har mottatt forespørselen din, vil vi bekrefte den ved å kontrollere at e-posten forespørselen ble sendt fra samsvarer med den som ble brukt til å registrere kontoen din. Vi kan be om ytterligere opplysninger (for eksempel enhetens IMEI eller serienummer) dersom vi trenger å bekrefte identiteten din ytterligere for å ivareta sikkerheten eller beskytte mot svindel. I samsvar med gjeldende lov kan du ha rett til å sende inn en forespørsel gjennom en autorisert representant.  For å utpeke en autorisert representant som kan utøve rettighetene og ta valg på dine vegne, kan vi be deg fremlegge bevis på at du har gitt fullmakt til denne representanten eller at representanten ellers har gyldig skriftlig fullmakt til å utøve rettighetene dine på på dine vegne.

 

I tillegg tillater California Civil Code avsnitt 1798.83 brukere bosatt i California å be om visse opplysninger om vår deling av personopplysninger med tredjeparter for deres direkte markedsføringsformål. Du kan fremsette en slik forespørsel ved å kontakte oss via kontaktopplysningene nedenfor, og angi «Shine the Light» i emnelinjen i forespørselen.

 

Du kan utøve rettighetene dine som beskrevet ovenfor og/eller sende inn eventuelle klager du måtte ha mht. vår overholdelse av personvernloven i California ved å kontakte oss direkte på telefon eller e-post med kontaktopplysningene som er angitt i avsnittet «Slik kontakter du oss» ovenfor. Du kan utpeke en autorisert representant til å fremme en forespørsel på dine vegne. En slik autorisert representant må være registrert hos California statssekretær. Vi kan avvise en forespørsel fra en representant dersom denne ikke fremlegger bevis for å være autorisert av deg til å handle på dine vegne.