TCL İLETİŞİM GİZLİLİK BİLDİRİMİ

Dil

Bu Gizlilik Bildirimi,30/7/2021 tarihinden itibaren geçerlidir.

 

 

Bu Gizlilik Bildirimi. TCL'nin ve/veya bağlı kuruluşlarının ve yan kuruluşlarının (toplu olarak “TCL” veya “biz”) sizinle ilgili olarak işlediğimiz kişisel verileri (“Kişisel Verileriniz”) nasıl koruduğunu, hakkınızda ne tür Kişisel Veriler topladığımızı, bunlarla ne yaptığımızı, toplamanın amacını, bunları nasıl açıkladığımızı, Kişisel Verilerin işlenmesiyle ilgili olarak hangi haklara sahip olduğunuzu ortaya koyduğumuzu belirler.

 

TCL'yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz!

 

BU GİZLİLİK BİLDİRİMİ NE ZAMAN GEÇERLİDİR?

 

Bu Gizlilik Bildirimi. Telefonlar, tabletler, saatler, bilezikler, giyilebilir cihazlar, yönlendiriciler gibi Alcatel web sitelerine (www.alcatelmobile.com dahil), TCL ve Alcatel markalı cihazlara erişiminiz ve bunları kullanımınız sonucunda Kişisel Verilerinizi işlediğimizde ve Bu Gizlilik Bildirimine (topluca “TCL Materyalleri”) atıfta bulunabilecek TCL Communication Technology Holdings Limited tarafından sağlanan diğer bazı TCL uygulamaları ve hizmetleri için geçerlidir. TCL akıllı servis uygulamaları için (TCL Hesabı, TCL Kanalı, TCL Home Uygulaması, BrowserHere/T-Browser, TCL Live, TV Guard, MagiConnect, Chat Now, Smart Gallery, Anımsatıcı, Hava Durumu, Oyun Merkezi, Hareketle Kontrol ve Uzaktan Teşhis dahil), lütfen https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html adresine bakın.

 

TCL web sitesine  (www.tcl.com), TCL smart TV ürünlerine ve SEMP markalı cihazlara  eriştiğinizde ve kullandığınızda Kişisel Verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://www.tcl.com/global/en/privacy-notice.html adresine bakın. 

 

Bu Gizlilik Bildirimi ayrıca müşterilerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve TCL'nin iş ilişkisi içinde olduğu veya iş ilişkisi kurmayı düşündüğü diğer kuruluşlar içindeki iş bağlantılarının Kişisel Verilerini işlememiz için de geçerlidir.

 

Daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki bölümlerden herhangi birine tıklayın:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kişisel Verilerinizi nasıl topladığımız ve kullandığımızdaki değişiklikleri veya geçerli yasalardaki değişiklikleri yansıtmak için bu Gizlilik Bildirimini zaman zaman güncelleyebiliriz.. Bu Gizlilik Bildiriminde yapılacak herhangi bir güncelleme https://www.tcl.com/global/en.html adresindeki web sitemizde yayınlandığı andan itibaren geçerli olacaktır. Ayrıca, yürürlükteki yasaların gerektirdiği şekilde bu Gizlilik Bildirimindeki değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek için sizi bilgilendirebiliriz.

 

WEB SİTELERİMİZİ ZİYARET EDEREK, BİLGİLERİNİZİ VEYA TCL MATERYALLERİNİ KULLANARAK, BU GİZLİLİK BİLDİRİMİNDE AÇIKLANAN UYGULAMALARI OKUDUĞUNUZU VE ANLADIĞINIZI ONAYLARSINIZ.

 

 

SİZİN HAKKINDA TOPLADIĞIMIZ KİŞİSEL VERİLER

 

Gizliliğiniz bizim için önemlidir, bu nedenle burada sizinle ilgili hangi Kişisel Verileri topladığımızı açıklıyoruz. Belirli Kişisel Verileri sağlamazsanız, TCL'nin bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen bazı amaçları gerçekleştiremeyebileceğini ve belirli TCL Materyallerini kullanamayacağınızı veya bunlara erişemeyeceğinizi lütfen unutmayın.

 

Sizinle ilgili aşağıdaki Kişisel Verileri toplayabilir ve işleyebiliriz:

 

§  Bize sağladığınız bilgiler. Bu, formları doldurarak, web sitemize bilgi girerek, kullanıcı hesapları oluşturarak veya bizimle iletişim kurarak (yüz yüze, telefonla, çevrimiçi olarak, e-postayla veya başka bir şekilde, sizi tanımlayabilen veya bağlama bağlı olarak kimliğinizi ortaya koyan) bize verdiğiniz hakkınızdaki bilgileri içerir.  Bu bilgiler, sınırlama olmaksızın aşağıdakileri içerir:

 

o   Kişisel iletişim bilgileri: adınız, gönderiminiz, fatura ve/veya iş adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız;

o   Giriş bilgileri: kullanıcı adı, parola, takma ad;

o   Demografik bilgiler: doğum tarihi, cinsiyet;

o   Ödeme bilgileri: banka veya kredi kartı bilgileriniz, banka bilgileriniz veya diğer ödeme ve finansal bilgileriniz;

o   Mesleğiniz (örn. anketimize katıldığınızda mesleğiniz sorulabilir), diliniz ve sağlık verileriniz (örn. boy ve kilo, vücut ısısı, kalp atış hızı, uyku kalitesi verileri, yürüme/koşma/bisiklet izleme verileri dahil egzersiz verileriniz) gibi sizinle ilgili diğer bilgiler;

o   Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkındaki sorularınız, şikayetleriniz veya geri bildirimleriniz veya anketlerimize verdiğiniz yanıtlar; 

o   Sahip olduğunuz ve kullandığınız TCL Materyalleri hakkında bilgiler ve uygun olduğunda bunları satın aldığınızın kanıtı; ve

o   Reşit olmayan kişinin ebeveyni veya vasisinin e-posta adresi.

 

§  Sizin hakkınızda topladığımız veya ürettiğimiz bilgiler. Kullandığınız cihaz ve tarayıcılardan internet, elektronik aktivite ve diğer bilgileri otomatik olarak toplayabiliriz. Buna sınırlama olmaksızın aşağıdakiler dahildir:

 

o   TCL Materyallerini kullanımınızla ilgili ayrıntılar;

o   Cihazınızın konumu ve saat dilimi;

o   Göz atma geçmişi, arama geçmişi ve sayfa tıklamaları, tarayıcı türü, oturum sıklığı ve ürünlerimizi veya hizmetlerimizi kullanırken yaptığınız diğer etkinlikler gibi size sunduğumuz ürünleri kullanımınızla ilgili ayrıntılar;

o   IP adresi, MAC adresi, Cihaz Kimliği, Terminal Kimliği, seri numarası, IMEI numarası, IMSI numarası, reklam kimliği (reklam amacıyla cihazlarınıza atanan benzersiz bir kullanıcı kimliği), donanım modeli ve diğer tüm cihaz tanımlayıcıları veya cihaza özel TCL Materyalleriniz hakkında bilgi;

o   Belirli hizmetleri kullanırken ve konum özelliğini etkinleştirirken, cihazınızın GPS sinyali tarafından sağlanan veya yakındaki bir Wi-Fi erişim noktaları ve baz istasyonları aracılığıyla iletilen kesin ve yaklaşık coğrafi konum bilgileri. Uygun olduğu şekilde, ürünlerinizin veya uygulamalarınızın işletim sistemi ayarlarında istediğiniz zaman konum verilerinizi toplamamızdan vazgeçebilirsiniz;

o   Sağlık durumunuzla ilgili bilgiler ve fitness ve egzersiz bilgilerinizle ilgili ayrıntılar (boy ve kilo, vücut ısınız, kalp atış hızınız, uyku kaliteniz, yürüme, koşu ve bisiklet takip bilgileriniz gibi) bize bu tür bilgileri sağladığınız ölçüde veya aksi takdirde toplamamıza izin vermek;

o   Hata günlükleri, hata kodları ve hata açıklamaları ve TCL Materyallerinizden herhangi biriyle ilgili hatalar veya kusur deneyimiyle ilgili olarak sağladığınız diğer bilgiler;

o   Belirli TCL uygulamaları tarafından toplanan bilgiler. Örneğin, cep telefonunuzda TCL Hesap uygulamanızı kullandığınızda. Bu uygulama internete bağlanacak, sistem izinlerinizi isteyecek (depolama, kamera, İnternet bağlantısı ve kişiler için izinler dahil) ve e-posta adresinizi, hesap şifrenizi, hesap adınızı, cinsiyetinizi, ülke/bölgenizi, cihaz modelinizi, cihaz adınızı, uygulamanızın sürümlerini ve cep telefonunuzun işletim sistemini toplayacaktır;

o   Birden fazla TCL veya Alcatel cihazınızı (saatleriniz, bilezikleriniz ve yönlendiricileriniz gibi) bağlamak ve kontrol etmek için TCL Connect uygulamamızı kullandığınız konum ve ayrıca Wi-Fi veya mavi diş bilgileriniz, konumunuz, TCL hesabınız, telefonunuzla ilgili cihaz bilgileri ve bağlanacak TCL veya Alcatel cihazlarıyla ilgili bilgiler;

o   Size satış sonrası destek sağladığımızda, siz ve Müşteri Hizmetleri ekibimiz arasındaki e-postalarınız, telefon numaranız, adresiniz, faks numaranız, sohbet geçmişiniz veya telefon görüşmelerinizin kayıtları; ve

o   Bazı uygulamalar sizin tarafınızdan ilk kez başlatıldığında size açıkladığımız diğer bilgiler.

 

§  Diğer kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiler. Üçüncü taraflardan hakkınızda bilgi toplayabiliriz. Buna sınırlama olmaksızın aşağıdakiler dahildir:

 

o   Sosyal medya ağlarından gelen bilgiler;

o   Diğer ürün, hizmet, web sitesi ve uygulama sağlayıcılarından elde edilen bilgiler;

o   Mobil cihazlarınızın operatörlerinden onarım hizmetlerine ilişkin bilgiler;

o   Diğer ticari veya kamuya açık kaynaklar (kanunların izin verdiği ölçüde); ve

o   TCL tarafından/adına düzenlenen ve/veya sponsor olunan pazar araştırma programlarına katılırsanız, ilgili web sitelerinin ve sosyal medya ağlarının gizlilik politikalarına uygun olarak üçüncü taraf web sitelerinden veya sosyal medya ağlarından da bilgi toplayabiliriz.

 

Sizinle, cihazınızla veya TCL Materyallerinin kullanımıyla ilgili diğer bilgileri, toplama sırasında bilgilendirildiği şekilde ve/veya geçerli yasalara uygun olarak sizin onayınız ile toplayabiliriz.

 

13 yaşın altındaki veya yargı alanınızda izin verilen minimum yaşın altındaki çocuklardan veya çocuklar hakkında bilerek veya bu tür bilgilerin yalnızca bir ebeveynin veya vasinin onayı ile sağlanması gerektiğini açıkça belirtmeden, yürürlükteki herhangi bir yasanın gerektirmesi durumunda herhangi bir Kişisel Veri toplamayacağız. TCL, çocuklarla ilgili Kişisel Verileri yalnızca geçerli yasaların izin verdiği ölçüde ve gerekirse yalnızca bir ebeveyn veya vasinin izniyle kullanacaktır. Çocuğunuzun Kişisel Verilerini bir ebeveynin veya velinin izni olmadan bize sağladığını düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki Bize Ulaşın bölümünde verilen e-posta adresi aracılığıyla bizimle iletişime geçin. Çocuğunuz, Çocuk Eğitimi veya Çocuk Modu hizmetlerimizi, TCL aile saatimizi veya çocuklara yönelik diğer TCL ürün veya hizmetlerimizi kullanıyorsa, çocukların Kişisel Verilerini nasıl koruduğumuza ilişkin daha fazla ayrıntı içeren ayrı bir gizlilik politikası sağlayacağız.

 

 

KİŞİSEL VERİLERİN KULLANIMI

 

Kişisel Verileriniz tarafımızca aşağıdaki şekillerde ve amaçlarla toplanabilir, saklanabilir, işlenebilir veya başka bir şekilde kullanılabilir:

 

§  Tarafınızdan satın alınan ürün ve hizmetlerimizi sunmak, etkinleştirmek, doğrulamak ve yönetmek için;

 

§  TCL Malzemeleri için yazılım güncellemeleri, bakım hizmetleri, teknik destek ve satış sonrası hizmetler sağlamak;

 

§  TCL hesabınızı kaydetmenize ve yönetmenize yardımcı olmak için;

 

§  Uygulamalarımız ve ilgili web siteleri gibi ürün ve hizmetlerimizi indirmenize ve satın almanıza ve/veya cihazda yüklü olan üçüncü taraf uygulamalara erişmenize izin vermek için;

 

§  TCL Materials için ödeme işlemlerini veya siparişlerini işlemek için;

 

§  Örneğin, herhangi bir TCL materyalinin değişmesi veya hesaplarınızın ve kimliğinizin doğrulanması, güvenlik olaylarının tespit edilmesi ve kötü niyetli faaliyetlerle mücadele edilmesi gibi sorunlar ortaya çıkması durumunda TCL Materyalleri ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek;

 

§  Dolandırıcılık ve bilgi güvenliği risklerine karşı korunmak ve önlemek ve ayrıca TCL Materyallerini güvende tutmak için;

 

§  Yasal haklarını oluşturmak, kullanmak veya savunmak için veya yasal işlemler amacıyla;

 

§  TCL Materyalleri ile ilgili olarak iletebileceğiniz her türlü şikayet veya soruya yanıt vermek ve yasal haklarımızı savunmak ve kullanmak;

 

§  TCL Materyallerini isteğiniz üzerine kişiselleştirmek için;

 

§  TCL Materyalleri için işlevsellik veya diğer sorunları gidermek için;

 

§  TCL Materyalleri üzerinde yeni işlevler, teknolojiler ve iyileştirmeleri değerlendirmek ve geliştirmek;

 

§  TCL Materyalleri ile ilgili yarışmaları, promosyonları, etkinlikleri, pazar araştırmalarını, anketleri yönetmek;

 

§  Ürünlerimizi, hizmetlerimizi, kullanıcı deneyimimizi ve müşteri iletişimimizi geliştirmek için TCL'nin denetim, veri analizi ve araştırma gibi dahili amaçlarını kolaylaştırmak;

 

§  Yürürlükteki tüm yasa, yönetmelik, yönerge ve mahkeme kararlarına ve yetkili makamların kararlarına uymak;

 

 

§  Size TCL Materyalleri hakkında bilgi göndermek ve bu bilgilerin sizinle daha alakalı olmasına yardımcı olmak için. Bazı pazarlama faaliyetleri için izninize ihtiyacımız olabilir. Size, bizden belirli iletişimleri almayı reddetmeniz için çeşitli yollar sunuyoruz. Bizden e-posta pazarlama iletişimi almaktan vazgeçmek isterseniz, e-postanın altında bulunan “Abonelikten çık” bağlantısını tıklayabilir ve verilen talimatları uygulayabilirsiniz;

 

§  Biz ve reklam ortaklarımız, bazı ürün ve hizmetlerimizde kişiselleştirilmemiş reklamlar gösterebiliriz. Reklam ortaklarımız kişiselleştirilmiş reklamlar gösterecekse, geçerli yasaların gerektirdiği şekilde önceden açık onayınızı alacağız; ve

 

§  Onayınızı verdiğiniz diğer amaçlar.

 

Hakkınızda topladığımız Kişisel Verilerin, yürürlükteki yasalar uyarınca özel Kişisel Veri kategorileri veya hassas Kişisel Veriler olarak kabul edildiği ölçüde, bu tür verileri açık rızanıza dayanarak işleriz ve bu tür işlemeye ilişkin rızanızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Ancak, bu şekilde davranmayı seçerseniz, size belirli hizmetleri sağlamaya devam edemeyebileceğimizi göz önünde bulundurun. Rızanızı çekmeyi tercih ederseniz, olası neticeler hakkında size açıklama yapacağız. Yürürlükteki yasaların izin vermesi durumunda, açıkça kamuya açıkladığınız veya yasal iddialar oluşturmak, uygulamak veya savunmak için özel Kişisel Veri kategorilerini de işleyebiliriz.

 

Kuruluşunuz adına TCL Materyallerini satın almak veya kullanmak için kuruluşunuzun iş irtibatı olarak hareket ediyorsanız, ilişkili idari amaçlar için veya diğer veya yukarıda “Kişisel Verilerin Kullanımları” Bölümünde belirtilen diğer amaçlar için adınızı, gönderiminizi, fatura ve/veya iş adresinizi, e-posta adresinizi, telefon numaranızı toplayabilir ve Kişisel Verilerinizi olağan iş operasyonlarını yürütmek için gerekli olduğu ölçüde kullanabiliriz.

 

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA AÇIKLAMASI

 

Bize sağladığınız Kişisel Verileri, bu Gizlilik Bildiriminde açıklananlar, veri toplama sırasında size açıklananlar veya uygun olduğu şekilde herhangi bir özel gizlilik bildiriminde açıklananlar dışında satmayız veya başka bir şekilde ifşa etmeyiz.

 

Kişisel Verilerinizi aşağıda açıklanan koşullardan bir veya daha fazlasında TCL'nin bağlı kuruluşları ve yan kuruluşlarıyla ifşa edebiliriz:

 

§  Size TCL Materyalleri sağlamamıza yardımcı olmak için;

 

§  TCL'nin bağlı kuruluşları ve/veya TCL'nin yan kuruluşları tarafından sağlanan ürün ve hizmetleri pazarladığımız yerler; ve

 

§  TCL'nin Kişisel Verilerinizi bu Gizlilik Bildirimi kapsamında işlediği amaçlar için.

 

Yukarıdaki “Kişisel Verilerin Kullanımı” bölümünde belirtilen amaçlara ulaşmak için Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz:

 

§  Herhangi bir TCL'nin işinin veya varlıklarının başka bir şirketle satılması, birleşme veya diğer önemli işlemler durumunda, Kişisel Verilerinizi durum tespiti amacıyla ve işlemin tamamlanması üzerine ifşa edebiliriz;

 

§  Kişisel olmayan reklamları göstermeleri için reklam kimliğinizi (reklam amacıyla cihazlarınıza atanan benzersiz bir kullanıcı kimliği) reklam ortaklarımızla paylaşabiliriz;

 

§  Size üçüncü şahıs ürünlerini veya hizmetlerini pazarlarsak, Kişisel Verilerinizi bu üçüncü şahıslarla paylaşabiliriz;

 

§  Kişisel Verilerinizi belirli ve tanımlanmış üçüncü taraflara veya üçüncü taraf kategorilerine ifşa etmek için onay verdiğinizde;

 

§  Hizmetlerimizi ve ürünlerimizi size sunmamızda bize destek olmaları için kiraladığımız üçüncü taraf aracılara veya yüklenicilere (örn., elektronik veri depolama hizmetlerimizin sağlayıcılarına). Bu tür üçüncü tarafların Kişisel Verilerinizi bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen hükümlere uygun olarak ve bir gizlilik yükümlülüğü altında işlemesini sağlamak için gerekli adımları atacağız;

 

§  Size sunduğumuz TCL Materyallerinin bir bileşeni olarak hizmet veren veya gömülü ürünler ve/veya hizmetler sağlayan iş ortaklarına. Bu üçüncü taraflar, doğrulamanız teşvik edilen, kendileri tarafından sağlanan ayrı bir gizlilik bildiriminde açıklandığı gibi, hizmetleri ve ürünleriyle bağlantılı olarak Kişisel Verilerinizi nasıl kullandıklarından sorumlu olacaklardır; ve

 

§  Yasaların gerektirdiği ölçüde veya herhangi bir yasal yükümlülüğe uymak için Kişisel Verilerinizi ifşa etmekle yükümlü olduğumuzda, yasal haklarımızı ve/veya üçüncü şahısları tesis etmek, kullanmak veya savunmak.

 

Bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen Kişisel Verilerin ifşa edilmesinin yanı sıra, Kişisel Verilerinizi yalnızca sizin yetki verdiğiniz durumlarda üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.

 

Sosyal medya hizmetleri, üçüncü taraf tek oturum açma araçları, üçüncü taraf uygulamalar veya mobil platformlar gibi üçüncü taraf hizmetlerine, hizmetlerimiz veya ürünlerimiz aracılığıyla erişirseniz, bu üçüncü taraf hizmetlerinin toplayabileceğini lütfen unutmayın. ürünler ve hizmetler üzerindeki etkinliğiniz hakkında bilgiler de dahil olmak üzere sizinle ilgili bilgiler ve ürün ve hizmetleri kullanımınız hakkında üçüncü taraf hizmetlerdeki bağlantılarınızı bilgilendirebilirler. Kişisel Verilerin bu tür üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından işlenmesi yalnızca kendi gizlilik politikalarına tabi olacaktır.

 

ÜÇÜNCÜ TARAF BAĞLANTILARI

 

Web sitemiz üçüncü şahıs sitelerine bağlantılar içerebilir ve ürünlerimiz ayrıca üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen ve işletilen önceden yüklenmiş uygulamalar içerebilir. Bu tür diğer sitelerin ve uygulamaların gizlilik uygulamalarından veya içeriğinden sorumlu değiliz. Bu Gizlilik Bildirimi onlar için geçerli değildir. Üçüncü şahısların hizmetlerine ilişkin gizlilik politikalarını dikkatle okumalı, ihtiyaç halinde doğrudan o şahıslarla iletişime geçmelisiniz.

 

Ayrıca, TCL veya Alcatel mobil cihazlarınızın taşıyıcıları da hizmet iyileştirme, teşhis ve diğer amaçlar için Kişisel Verilerinizi toplayabilir. Bu Gizlilik Bildirimi bu taşıyıcılar için geçerli değildir ve onların gizlilik uygulamalarından da sorumlu değiliz. Kişisel Verilerinizin onlar tarafından nasıl toplanacağı ve işleneceğine ilişkin ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız, bu taşıyıcılarla iletişime geçmelisiniz.

 

 

KİŞİSEL VERİLERİN ULUSLARARASI AKTARIMLARI

 

TCL, bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen faaliyetleri gerçekleştirmek için Kişisel Verilerinizi kendi kurumsal grubu içindeki şirketlerle global olarak paylaşabilir. TCL ayrıca Kişisel Verilerinizin işlenmesi veya ülkenizin dışında bulunan üçüncü taraflarla paylaşılması için taşeronluk yapabilir. TCL Materyalini kullandığınızda, bilgilerinizi bu Gizlilik Bildirimine uygun olarak ikamet ettiğiniz ülke içinde ve dışında aktarabilir, saklayabilir ve işleyebiliriz. Bu nedenle Kişisel Verilerinizin işlenmesi, ülkenizdeki kanunlar dışındaki kanunlara da tabi olabilir.

 

TCL, Kişisel Verilerin aktarımının yürürlükteki gizlilik yasalarına uygun olarak yapılmasını sağlamak için uygun adımları atar ve özellikle, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddeleri gibi, sınırlama olmaksızın, sözleşmeye dayalı, teknik ve organizasyonel önlemler uygulanacaktır..

 

 

KİŞİSEL VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ

 

Sağladığınız Kişisel Verileri korumak ve herhangi bir yetkisiz erişim, ifşa, kullanım, değişiklik, hasar veya veri kaybını önlemek için uluslararası endüstri standartlarına uygun organizasyonel, fiziksel ve teknik güvenlik önlemleri aldık. Aşağıdakiler dahil olmak üzere Kişisel Verilerinizi korumak için makul ve pratik adımlar atacağız:

 

§  Hizmetlerimiz ve ürünlerimizle ilgili şifrelemeyi sağlamak için SSL ve diğer teknik önlemleri kullanacağız. Yetkisiz sistem erişimini önlemek için bilgi toplama, depolama ve işleme (fiziksel güvenlik önlemleri dahil) uygulamamızı düzenli olarak inceleyeceğiz.

 

§  Çalışanlarımıza ve üçüncü şahısların personeline Kişisel Verilerinizi işlememize ve size hizmet sunmamıza yardımcı olmak için bilmesi gereken bazında Kişisel Verilerinize erişme yetkisi vereceğiz. Bu çalışanlar ve harici personel (tarafımızca yetkilendirilen üçüncü şahısların) sözleşmeye dayalı gizlilik yükümlülüklerine tabidir.

 

§  Kişisel Verilerinizin güvenliği bizim için son derece önemlidir. Kişisel Verilerinizi korumak ve Kişisel Verilerinize yetkisiz erişim, kullanım veya ifşayı önlemek için bilgi depolama ve iletimi için şifreleme koruması sağlamak gibi koruma önlemleri uygulamak için çabalarımızı sürdüreceğiz.

 

§  İş ortaklarını ve hizmet sağlayıcıları ihtiyatlı bir şekilde seçeceğiz ve her iki taraf arasındaki iş sözleşmelerine Kişisel Verilerin korunması gerekliliklerini uygulayacağız.

 

§  Çalışanların Kişisel Verileri korumanın önemi konusundaki farkındalığını artırmak için güvenlik ve gizlilik koruma eğitim kursları, test ve tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz.

 

Ancak, internet üzerinden hiçbir veri aktarımının %100 güvenli olduğunun garanti edilemeyeceğini lütfen anlayın. Güvenlik sistemimizin herhangi bir ihlalinin farkına varırsak, yürürlükteki yasalara uygun olarak zamanında hareket edeceğiz.

 

 

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

 

TCL, Kişisel Verilerinizi yalnızca bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlar için gerekli olduğu sürece saklar ve aşağıdaki kriterlere göre makul bir süre sonra silinecektir:

 

§  TCL, Kişisel Verilerinizi, TCL'nin sizinle devam eden bir ilişkisinin olduğu döneme denk gelebilecek “Kişisel Verilerin Kullanımı” Bölümünde belirtilen amaçlar için ihtiyaç duyduğu sürece muhafaza eder; ve

 

§  TCL, Kişisel Verilerinizi, tabi olduğu yasal bir yükümlülüğe uyması veya bize karşı ileri sürülen iddiaları savunması gerektiği sürece muhafaza eder.

 

 

HAKLARINIZ

 

Veri koruma yasaları, sizinle ilgili elimizde tuttuğumuz Kişisel Verilerle ilgili olarak size bir takım yasal haklar verebilir. Tüm gizlilik yasaları aynı değildir, dolayısıyla bu hakların tümü tüm ülkelerde geçerli değildir. Belirli belirli yargı alanlarındaki haklarınız hakkında daha fazla ayrıntı için bu Gizlilik Bildiriminin Eklerine başvurabilirsiniz.

 

Ancak, Kişisel Verilerinizin yalnızca size ait olduğunu ve bu bilgilerin, bunları nasıl kullandığımızı kontrol etmenize olanak tanıdığını biliyoruz. Haklarınız şunları içerebilir:

 

§  Sizinle ilgili olarak işlediğimiz Kişisel Verilere erişim talep etme hakkı, bu tür veriler hakkında bilgi edinme ve bunların kopyalarını alma hakkı;

 

§  Yanlış veya eksik olması durumunda Kişisel Verilerinizi düzeltmemizi veya düzeltmemizi talep etme hakkı;

 

§  Belirli durumlarda Kişisel Verilerinizi silmemizi veya temizlemenizi talep etme hakkı. Lütfen Kişisel Verilerinizi silmemizi istediğiniz durumlar olabileceğini, ancak yasal olarak bunları saklama hakkına sahip olduğumuzu unutmayın;

 

§  Yürürlükteki yasalar izin veriyorsa, haklarınızdan herhangi birinin tarafımızca ihlal edildiğini düşünüyorsanız, yetkili devlet kurumuna şikayette bulunma hakkı.

 

Aşağıdaki “Bize Ulaşın” bölümünde belirtilen bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçerek haklarınızı kullanabilirsiniz.

 

Talebinizi tamamlamadan önce doğrulanabilir tüketici talebinizi onaylamamız gerekebilir ve örneğin, sizinle ilgili halihazırda sahip olduğumuz veri noktalarını onaylamanızı isteyebiliriz. Yalnızca doğrulanabilir bir tüketici talebinde sağlanan Kişisel Verileri, talepte bulunanın kimliğini veya talepte bulunma yetkisini doğrulamak için kullanacağız.

 

 

ÇEREZLERİN KULLANIMI

 

TCL hesabının belirli özelliklerini, mobil cihazları ve tarafımızca işletilen diğer web sitelerini ve uygulamaları desteklemek için biz ve üçüncü taraf reklamcılık ve veri analizi ortaklarımız, piksel etiketleri veya web işaretçileri ("Otomatik Toplama Araçları") dahil olmak üzere "çerezler" ve benzer web teknolojileri kullanırız. Otomatik toplama araçları, cihazınıza dağıtılan kod parçalarıdır. Otomatik Toplama Araçları, TCL web sitesini/uygulamasını ziyaretiniz sırasında veya TCL web sitesine/uygulamasına geri döndüğünüzde web sitesinin tarayıcınızı veya cihazınızı tanımasını sağlar. Kullandığımız çerezler hakkında daha fazla bilgi için lütfen burada bulunabilecek Çerez Politikamıza bakın:  https://www.tcl.com/global/en/tcl-cookies-policy.html

 

İki tür Otomatik Toplama Aracı kullanıyoruz: “oturum çerezleri” ve “kalıcı çerezler”.

 

Bir oturum tanımlama bilgisi, tarayıcınızı kapattıktan sonra sona erer. Bir oturum tanımlama bilgisi, cihazınıza rastgele oluşturulmuş benzersiz bir kimlik numarası atayarak tarama oturumunuz sırasında sizi tanımlayacaktır. Oturum çerezlerini kullanıyoruz:

 

§  Size ürün ve hizmetler sunmamızı ve işlemleri yönetmemizi sağlamak içindir. Örneğin, bir çevrimiçi alışveriş sepetinde hangi öğeleri depoladığınızı hatırlamak için bir tanımlama bilgisi kullanabiliriz; ve

 

§  Belirli içerik yönetimi ve düzenleme amaçları için.

 

Kalıcı çerezlerin süresi, tarayıcınızı kapattığınızda dolmaz. Kalıcı çerezler kullanıyoruz:

 

§  Bir ziyaretçinin TCL hesabına giriş yapıp yapmadığını kaydetmek içindir;

 

§  TCL hesabını veya diğer TCL web sitesini/uygulamasını ziyaret eden bir ziyaretçinin, uygun olduğunda, çerez kullanımımıza izin verdiğini kaydetmek;

 

§  Performans ve tasarım amaçları için. Örneğin, web sitelerimizin veya uygulamalarımızın hangi bölümlerinin popüler olduğunu izlemek ve bu bölümlerin işlevselliğini nasıl geliştireceğimizi bulmak için tanımlama bilgileri kullanabiliriz;

 

§  Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve gördüklerinizi kişiselleştirmek için. Örneğin, kullanıcı tercihlerini kaydetmek ve daha alakalı web sitesi/uygulama içeriğinin (reklam içeriği dahil) kullanıcılara iletilmesini sağlamak için çerezleri kullanabiliriz;

 

§  Bizim ve birlikte çalıştığımız üçüncü taraf ortakların, almayı kabul ettiğiniz reklamları veya size özel pazarlama mesajlarını sunabilmesini sağlamak. Örneğin, hangi ürün ve hizmetleri satın aldığınızı veya ilgilendiğinizi kaydetmek için tanımlama bilgilerini kullanabilir ve bu bilgilere dayalı olarak bizim ve diğer web sitelerinde/uygulamalarımızda ilgili reklamların gösterilmesini sağlamak için üçüncü taraf hizmetlerini kullanabiliriz; ve

 

§  Belirli içerik yönetimi ve düzenleme amaçları için.

 

Otomatik Tahsilat Araçları Nasıl Yönetilir

 

Çerez almak istemiyorsanız, tarayıcınızı çerezleri reddedecek veya cihazınıza bir çerez yerleştirildiğinde sizi uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çerezleri TCL hesabından veya diğer TCL web sitesinden/uygulamasından ayrılır ayrılmaz silebilirsiniz. TCL hesabını ziyaret ettiğinizde tanımlama bilgilerini kabul etmeniz gerekmese de, tarayıcınızı tanımlama bilgilerini reddedecek şekilde ayarlarsanız, TCL hesabının veya diğer TCL web sitesinin/uygulamanın tüm özelliklerini ve işlevlerini kullanamayabilirsiniz.

 

Örneğin, çoğu web tarayıcısındaki araç çubuğunun Yardım bölümü, tarayıcınızın yeni tanımlama bilgilerini kabul etmesini nasıl engelleyeceğinizi, yeni bir Otomatik Toplama Araçları aldığınızda tarayıcının size nasıl bildirimde bulunacağını ve Otomatik Toplama Araçlarını nasıl tamamen devre dışı bırakacağınızı size söyleyecektir.  Bazı popüler tarayıcılarla ilgili olarak aşağıdaki ilgili bağlantılara tıklayarak daha fazla bilgi bulabilirsiniz: Google Chrome; Microsoft Edge; Mozilla Firefox; Microsoft Internet Explorer; Opera ve Apple Safari

 

Yasaların gerektirdiği durumlarda, web sitemizi/uygulamamızı ilk kez ziyaret ettiğinizde, ne tür Otomatik Toplama Araçları kullandığımızı açıklayan ve kullandığımız bazı Otomatik Toplama Araçları için onayınızı isteyen bir çerez başlığı sunacağız.

 

Otomatik Toplama Araçları ile Toplanan Kişisel Veriler

 

Otomatik Toplama Araçları aracılığıyla toplanan Kişisel Verileri yukarıda belirtilen amaçlar için kullanırız (“Kişisel Verilerin Kullanımları” Bölümü dahil).  Bunları yerleştirmek için onayınızı istediğimiz bu tanımlama bilgileri için, bu tanımlama bilgileri aracılığıyla toplanan Kişisel Verileri işlemek için yasal dayanak olarak onaya da güveniriz.

 

 

İLETİŞİM

 

Kişisel Verilerinizin toplanması, kullanılması, ifşa edilmesi, aktarılması veya işlenmesi veya yukarıda belirtilen haklardan herhangi birinin kullanılması hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen aşağıda belirtilen belirli kanallardan bizimle iletişime geçin.

 

AEA'da ikamet edenler için, Avrupa Birliği'ndeki temsilcimiz, ofisleri Le Capitole, 55 rue des Champs-Pierreux, 92000 Nanterre, Fransa'da bulunan TCT Mobile Europe'dur. Lütfen bize privacy.dpo@tcl.com adresinden ulaşın..

 

Birleşik Krallık'ta ikamet edenler için Birleşik Krallık'taki temsilcimiz, ofisleri 10 Finsbury Square, Londra EC2A 1AF, İngiltere adresinde mukim TCT Mobile UK Limited'dir. Lütfen bize privacy.dpo@tcl.com adresinden ulaşın.

 

Hindistan'daki kullanıcılar için Hindistan'daki Şikayet Görevlimiz Bay Sudhansu Sahu'dur ve bu kişiye privacyqueryindia@tcl.com adresinden ulaşılabilir.

 

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılar için TCL yan kuruluşu TCT Mobile (US) Inc. Firması olup şirketin adres ve irtibat bilgileri aşağıdaki gibidir:

TCT Mobil, Inc.

25 Edelman, suite 200

Irvine, CA 92618

privacy.na@tcl.com adresine e-posta göndererek veya 1-855-368-0829 numaralı ücretsiz numaramızı arayarak bizimle iletişime geçin

 

Brezilya'daki kullanıcılar için TCL'nin yan kuruluşu Semp TCL Mobilidade Ltda'dır. (Adresi ve irtibat kişisi aşağıda belirtilen Vergi Mükellefi Numarası 08.649.664/0001-98:

Semp TCL Mobilidade Ltda

Avenida Arnaldo Rojek, nº 01, Rua 5, Galpão H - parte 1, Altos de Jordanésia, Cajamar/SP - CEP 07.786-900

privacidade@semptcl.com.br adresine e-posta göndererek veya +55 (11) 3004-7570 numaralı telefonu arayarak bize ulaşın

 

Çin'deki ve dünyanın diğer bölgelerindeki kullanıcılar için veri denetleyicisi, adresi 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen Şehri, Guangdong Eyaleti, Çin adresinde bulunan TCL Communication Technology Holdings Limited'dir.

 

 

Tatmin edici bir şekilde ele almadığımız çözümlenmemiş bir gizlilik veya veri kullanımı endişeniz varsa, lütfen https://feedback-form.truste.com/watchdog/request adresinden ABD merkezli üçüncü taraf anlaşmazlık çözüm sağlayıcımızla (ücretsiz) iletişime geçin.

 

 

TRUSTe

 

EK BREZİLYA

(Bu oturum LGPD'nin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yürürlüğe girer)

 

Genel Bakış

 

Bu Ek'te belirtilen hükümler, yalnızca Brezilya mevzuatına, özellikle tahsis edilmiş şekliyle 13.709/2018 sayılı Kanuna (“LGPD”) tabi olan Kişisel Veri işleme faaliyetleri için geçerlidir. TCL Global Gizlilik Bildirimi'nin ana metninde ve bu Ek'te belirtilen hükümler arasında çelişki olması durumunda, bu Ek'in hükümleri münhasıran Brezilya Kanununa tabi işleme faaliyetleri ile ilgili olarak geçerli olacaktır.

 

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Dayanağı

 

Kişisel Verilerin işlenmesi aşağıdaki ana yasal dayanaklardan birine uygun olarak gerçekleştirilebilir: (i) TCL'nin yasal veya düzenleyici yükümlülüğüne uygunluk; (ii) sözleşme gerekliliği; (iii) adli, idari veya tahkim işlemlerinde yasal hakların kullanılması; (iv) yaşamın ve sağlığın korunması; (v) TCL'nin veya üçüncü tarafların meşru menfaati; ve (vi) kredi koruması.

 

Taahhüt

 

Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, Kişisel Verilerinizi sağlayın veya TCL Materyallerini kullandığınızda Gizlilik Bildiriminde açıklandığı şekilde Kişisel Verilerinizle ilgili olarak toplama, kullanma, iletme, aktarma, sınıflandırma, erişim, depolama, değiştirme, iletişim, ifşa, eleme veya diğer herhangi bir işleme faaliyeti hakkında bilginizi beyan edersiniz..

 

Kişisel Verilerin Gizliliği ve Sorumluluklarınız

 

TCL, Kişisel Verilerinizi korumak için elinden gelen çabayı göstermektedir. TCL Materyalleri ile ilgili kullanıcı adı ve şifreniz altındaki tüm faaliyetlerden siz sorumlusunuz. Herhangi bir şekilde hesap bilgilerinizin yetkisiz olarak bilindiğini düşünüyorsanız, lütfen “Bize Ulaşın” bölümünde açıklandığı şekilde bizimle iletişime geçin.

 

Haklarınız

 

Geçerli kurallar ve mevzuat size aşağıdaki hakları verir: (i) Kişisel Verilerinizle ilgili işleme faaliyetlerinin varlığını teyit etme hakkı; (ii) erişim hakkı; (iii) yanlış, eksik veya güncel olmayan Kişisel Verileri düzeltme hakkı; (iv) Gereksiz veya aşırı Kişisel Verilerin veya ilgili mevzuata aykırı olarak işlenen Kişisel Verilerin anonim hale getirilmesi, bloke edilmesi veya hariç tutulması hakkı; (v) taşınabilirlik hakkı; (vi) Toplanma amaçları için artık gerekli olmayan, ancak Kişisel Verilerin saklanmasının gerekli olduğu ve yasalarca izin verildiği durumlarda Kişisel Verileri hariç tutma hakkı; (vii) Kişisel Verilerinizin paylaşıldığı özel ve kamu tüzel kişileri hakkında bilgi edinme hakkı; (viii) rızanın reddedilmesinin sonuçları hakkında bilgi; (ix) onayı geri çekme hakkı; (x) Kişisel Verilerin işlenmesiyle ilgili olarak Brezilya Ulusal Veri Koruma Kurumuna (“ANPD”) dilekçe verme hakkı; ve (xi) ilgili mevzuata uyulmaması nedeniyle Kişisel Verilerin işlenmesini reddetme hakkı.

 

Otomatik karar ve Profil Oluşturma

 

Otomatik karar, insan müdahalesi olmaksızın algoritmaların ve bilgisayar programlarının kullanımına dayanan kararlardır.

 

Öte yandan, profil oluşturma, Kişisel Verilerin istatistiksel süreçlerle otomatik olarak işlenmesi yoluyla ilgi alanlarınız, tercihleriniz, davranışınız, konumunuz gibi belirli kişisel yönlerin analizlerini içerir. Bu işlemin sonucunda, size hedeflenmiş iletişim gönderebilir, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz platformlarımızda daha alakalı bilgiler sunabiliriz.

 

Otomatik bilgi işlemede gerçekleştirilen bir kararın gözden geçirilmesini talep etme hakkınız vardır.

 

Denetleyici

 

belirli bir gizlilik bildiriminde aksi belirtilmedikçe, veri denetleyicisi, adresi 10F Building F4, TCL Communication Technology Building, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Eyaleti, Çin adresinde bulunan TCL Communication Technology Holdings Limited şirketidir.

 

TCL'nin DPO'su ile iletişime geçmek için lütfen privacidade@semptcl.com.br adresine bir e-posta gönderin veya +55 (11) 3004-7570 numaralı ücretsiz hattımızı arayın.

 

Ayrıca verilerinizin işlenmesiyle ilgili olarak ANPD'ye dilekçe verme hakkınız da bulunmaktadır. Bunun için lütfen doğrudan ANPD ile iletişime geçin.

 

 

 

 

EK AVRUPA EKONOMİK ALANI (AEA) VE İNGİLTERE (BK)

 

Kişisel Verilerin Kullanımı

 

Kişisel Verileriniz tarafımızca aşağıdaki şekillerde ve aşağıdaki amaçlarla ve yasal dayanakla toplanabilir, saklanabilir, işlenebilir veya başka bir şekilde kullanılabilir:

 

1. Sizinle bir sözleşme yapmak ve size TCL Materyalleri sağlamak için;

 

§  Tarafınızdan satın alınan ürün ve hizmetlerimizi sunmak, etkinleştirmek, doğrulamak ve yönetmek için;

 

§  TCL Malzemeleri için yazılım güncellemeleri, bakım hizmetleri, teknik destek ve satış sonrası hizmetler sağlamak;

 

§  TCL hesabınızı kaydetmenize ve yönetmenize yardımcı olmak için;

 

§  Uygulamalarımız ve ilgili web siteleri gibi ürün ve hizmetlerimizi indirmenize ve satın almanıza ve/veya cihazda yüklü olan üçüncü taraf uygulamalara erişmenize izin vermek için;

 

§  TCL Materials için ödeme işlemlerini veya siparişlerini işlemek için;

 

§  Örneğin, herhangi bir TCL Materyalinin değişmesi veya sorunlar ortaya çıkması durumunda TCL Materyalleri ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek için;

 

2. Tabi olduğumuz bir yasal yükümlülüğe uymak için;

 

§  Yürürlükteki tüm yasa, yönetmelik, yönerge ve mahkeme kararlarına ve yetkili makamların kararlarına uymak;

 

§  Hesaplarınızı ve kimliğinizi doğrulama, güvenlik olaylarını tespit etme ve kötü niyetli faaliyetlerle mücadele gibi TCL Materyallerini güvende tutmanın yanı sıra dolandırıcılık ve diğer yasal veya bilgi güvenliği risklerine karşı korunmak ve bunları önlemek için;

 

3. TCL'nin Kişisel Verilerinizi toplama ve işleme konusunda meşru menfaati vardır;

 

§  Yasal haklarını oluşturmak, kullanmak veya savunmak için veya yasal işlemler amacıyla;

 

§  TCL Materyalleri ile ilgili olarak iletebileceğiniz her türlü şikayet veya soruya yanıt vermek ve yasal hakları savunmak ve kullanmak;

 

§  TCL Materyallerini isteğiniz üzerine kişiselleştirmek için;

 

§  TCL Materyallerini anlamak, gözden geçirmek, ele almak ve sorunları düzeltmek için;

 

§  TCL Materyalleri üzerinde yeni işlevler, teknolojiler ve iyileştirmeleri değerlendirmek ve geliştirmek;

 

§  TCL Materyalleri ile ilgili yarışmaları, promosyonları, etkinlikleri, pazar araştırmalarını, anketleri yönetmek;

 

§  Ürünlerimizi, hizmetlerimizi, kullanıcı deneyimimizi ve müşteri iletişimimizi geliştirmek için TCL'nin denetim, veri analizi ve araştırma gibi dahili amaçlarını kolaylaştırmak;

 

§  Eğitim süreçlerimizi ve sistemlerimizi geliştirmek;

 

§  İş planlaması yapmak, raporlamak ve tahminler oluşturmak;

 

§  Size TCL Materyalleri hakkında bilgi göndermek ve bu bilgilerin sizinle daha alakalı olmasına yardımcı olmak için. Bazı pazarlama faaliyetleri için izninize ihtiyacımız olabilir. Size, bizden belirli iletişimleri almayı reddetmeniz için çeşitli yollar sunuyoruz. Bizden e-posta pazarlama iletişimi almaktan vazgeçmek isterseniz, e-postanın altında bulunan “Abonelikten çık” bağlantısını tıklayabilir ve talimatları uygulayabilirsiniz;

 

§  Kişiselleştirilmemiş reklamları görüntülemek için.

 

4. Bilgilendirilmiş onayınız ile diğer amaçlar.

 

TCL, Kişisel Verilerinizi yukarıda belirtilen amaçlarla uyumlu amaçlar için kullanabilir. Bir amacın uyumlu olup olmadığını değerlendirirken, makul beklentileriniz de dahil olmak üzere geçerli yasalarda belirtilen kriterleri dikkate alacağız. Başka bir deyişle, Kişisel Veriler, yukarıda belirtilen amaçlarla bağlantılı olarak çelişmeyen ve/veya aşırı ikincil amaçlar için kullanılabilir.

 

Haklarınız

 

AEA'nın üye ülkelerindeki ve Birleşik Krallık'taki veri koruma yasaları, hakkınızda tuttuğumuz Kişisel Verilerle ilgili olarak size bir takım yasal haklar verebilir. Bu haklar şunları içerebilir:

 

§  Hakkınızda işlediğimiz Kişisel Verilere erişim talep etme ve bu bilgilerdeki yanlışlıkları düzeltmemizi talep etme hakkı.

 

§  Sizin hakkınızda işlediğimiz Kişisel Verilerin bir kopyasını talep etme ve aktarma hakkı;

 

§  Belirli durumlarda Kişisel Verilerinizi silmemizi talep etme hakkı. Lütfen Kişisel Verilerinizi silmemizi istediğiniz durumlar olabileceğini, ancak yasal olarak bunları saklama hakkına sahip olduğumuzu unutmayın;

 

§  Belirli durumlarda Kişisel Verilerinizi işlememize itiraz etme ve kısıtlamamızı talep etme hakkı. Yine, Kişisel Verilerinizi işlememize itiraz ettiğiniz veya bizden kısıtlamamızı istediğiniz durumlar olabilir, ancak yasal olarak Kişisel Verilerinizi işlemeye devam etme ve/veya bu talebi reddetme hakkına sahibiz;

 

§  Kişisel Verilerinizi işlememize ilişkin rızanızı herhangi bir zamanda geri çekme hakkı;

 

§  Haklarınızdan herhangi birinin tarafımızca ihlal edildiğini düşünüyorsanız Denetim Otoritesine şikayette bulunma hakkı (ayrıntıları şurada bulunabilir: AET için https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en ve Birleşik Krallık) için https://ico.org.uk/make-a-complaint/.

 

Reşit olmayanlar

 

13 ila 16 yaş arasındaysanız, AET'da veya Birleşik Krallık'ta yaşıyorsanız ve onayınızı istiyoruz, ülkenizin veri koruma yasalarına göre ebeveyninizin veya vasinizin izni olmadan geçerli bir onay verebildiğinizden emin olun. Yaşınızı doğrulayacağız ve ebeveyn/vasi onayı isteyebiliriz.

 

Kişisel Verilerin Aktarılması

 

Kişisel Verilerinizi AET veya Birleşik Krallık dışına aktardığımızda, Kişisel Verilerinizin AET veya Birleşik Krallık'ta tarafımızca nasıl korunacağı ile tutarlı bir şekilde korunmasını ve yeterli düzeyde korumanın sağlanmasını sağlayacağız, aşağıdaki mekanizmalardan biri yoluyla:

 

  • Kişisel Verilerinizi aktardığımız üçüncü ülkenin, uygun olduğu şekilde, Avrupa Komisyonu veya Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı'nın bir kararıyla yeterli düzeyde koruma sağlamaya yetkin olduğu kabul edilmiştir;

 

  • İthalatçı ve ihracatçı, uygun olduğu şekilde Avrupa Komisyonu veya Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı tarafından onaylanan “standart sözleşme maddelerini” imzaladılar; veya

 

§  Uygulanabilir olduğu şekilde, Kamu yararının önemli nedenlerinden dolayı gerektiği şekilde, açık rızanızla, kendi çıkarınız doğrultusunda bir sözleşme akdetmek veya ifa etmek ve gerekirse yasal talepler oluşturmak, uygulamak veya savunmak için TCL, tarafınızca talep edilen hizmetleri sağlamak gibi yürürlükteki yasalar kapsamında belirtilen belirli durumlar için istisnalara uygun olarak verileri de paylaşabilir.

 

Bir AET ülkesi veya Birleşik Krallık dışına aktarım durumunda Kişisel Verilerinizin tarafımızca nasıl korunduğu hakkında ek ayrıntılar (üçüncü ülkedeki ithalatçılarla imzalanan Standart sözleşme maddelerinin bir kopyası dahil) “ Bize Ulaşın” bölümüne bakın.

 

 

 

 

EK KALİFORNİYE

 

Kaliforniya Gizlilik Haklarınız

 

Son 12 ay içinde, TCL İletişim Gizlilik Bildiriminde açıklanan Kişisel Veri kategorilerini toplamış olabiliriz.

 

 

 

Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya'da İkamet Edenler için, "Haklarınız" bölümünde yukarıda belirtilen haklara ek olarak, 1 Ocak 2020'den itibaren aşağıdaki haklara sahip olacaksınız:

 

  • Bilme hakkı. bu tür bilgilerin toplanma amacı ve Kişisel Verilerinizin ticari amaçlarla üçüncü taraflara satılması veya ifşa edilmesi ile ilgili olarak hakkınızda topladığımız Kişisel Verilerin kategorileri ve belirli parçaları ile bu bilgilerin toplandığı kaynakların kategorileri hakkında bilgi talep edebilirsiniz;

 

  • Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birinin kullanılması nedeniyle ayrımcılığa uğramama hakkı; ve

 

  • Belirli yasal istisnalara tabi olarak, Kişisel Verilerinizin silinmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Kimliğinizi doğrulayamazsak, silme talebinizi reddedebileceğimizi ve size reddetme nedenlerimizi sunabileceğimizi lütfen unutmayın.

 

Talebinizi aldığımızda, talebin e-posta adresinin hesabınızı kaydetmek için kullanılan e-posta adresiyle aynı olup olmadığını kontrol ederek bunu doğrulayacağız. Güvenliği artırmak veya sahtekarlığa karşı koruma sağlamak için kimliğinizi daha fazla doğrulamamız gerekirse (IMEI veya cihaz seri numaranız gibi) ek bilgiler isteyebiliriz. Yürürlükteki yasalara uygun olarak, yetkili bir temsilci aracılığıyla talepte bulunma hakkınız olabilir.  Haklarınızı ve seçimlerinizi sizin adınıza kullanmak üzere yetkili bir temsilci atamak için, bu temsilciye vekaletname verdiğinize veya acentenin başka bir şekilde sizin adınıza hakları kullanmak için geçerli bir yazılı yetkiye sahip olduğuna dair kanıt talep edebiliriz.

 

Ayrıca, Kaliforniya Medeni Kanunu Bölüm 1798.83, Kaliforniya'da ikamet eden kullanıcıların, Kişisel Verileri doğrudan pazarlama amaçları için üçüncü taraflara ifşa etmemize ilişkin belirli bilgileri talep etmelerine izin verir. Böyle bir talepte bulunmak için lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçin ve talebinizin konu satırına “Shine the Light (Işığı Parlatın)” yazın.

 

Haklarınızı yukarıda açıklanan şekilde kullanabilir ve/veya Kaliforniya gizlilik yasasına uygunluğumuzla ilgili herhangi bir şikayetinizi, yukarıdaki "Bize Ulaşın" bölümünde belirtilen ayrıntıları kullanarak bizimle telefon veya e-posta yoluyla doğrudan iletişime geçerek iletebilirsiniz. Sizin adınıza talepte bulunmak üzere yetkili bir temsilci atayabilirsiniz. Bu tür yetkili temsilci, Kaliforniya Eyalet Sekreteri'ne kayıtlı olmalıdır. Sizin adınıza hareket etmek üzere sizin tarafınızdan yetkilendirildiğine dair kanıt sunmayan bir temsilcinin talebini reddedebiliriz.