Niniejsze zawiadomienie prywatności obowiązuje od 20 grudnia 2019 r.

Niniejsza Polityka Prywatności opisuje, jak TCL i / lub jej spółki zależne i filie (zbiorczo „TCL” lub «my») chronić dane osobowe przetwarzamy i kontrolne odnoszące się do Ciebie ( «dane osobowe»), jakie rodzaje danych osobowych zbieramy o Ci, co z nim zrobić, jak możemy ujawniać go i których prawa masz w związku z przetwarzaniem danych osobowych. Twoja prywatność jest dla nas ważna. Szanujemy Twoją prywatność podczas przenoszenia danych osobowych.

TCL chroni dane osobowe zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi i zasadami prywatności. Niniejsza Polityka Prywatności zawiera przegląd TCL większości działań wspólnego przetwarzania danych osobowych. Należy pamiętać, że niektóre działania związane z przetwarzaniem specyficznych mogą podlegać odrębnemu i dostosowanych oświadczenia prywatności, które będą stosowane w uzupełnieniu do niniejszego obwieszczenia prywatności.

Gdy ma to zastosowanie Wskazówka prywatności?

Niniejsze zawiadomienie prywatności dotyczy kiedy zbieramy danych osobowych lub o ciebie, gdy masz dostęp lub użycie dowolnego z naszych stron internetowych, TCL i odpowiednich urządzeń marki Alcatel, usług (w tym usług strumieniowych, usług internetowych i te dostarczane za pośrednictwem swojego konta TCL), aplikacje technologie i wszelkie inne materiały ( „materiały” TCL), lub gdy kontaktujesz się z nami w jakikolwiek sposób. Ta uwaga odnosi się do osobistych prywatności konsumentów i innych osób w naszych klientów, partnerów biznesowych, dostawców i innych organizacji, z którymi TCL lub obejmuje relacji biznesowych. Aby dowiedzieć się więcej, kliknij na jeden z poniższych sekcjach:

· Dane osobowe zbieramy o tobie

· Wykorzystanie danych osobowych

· Ujawnianie informacji osobom trzecim

· Po trzecie powiązania z podmiotami

· Międzynarodowe przekazywanie danych osobowych

· Bezpieczeństwo danych osobowych

· Przechowywanie danych osobowych

·  Twoje prawa

· Warunki korzystania konkretnego produktu

· Wykorzystanie ciasteczek

· Kontakt z nami

Możemy aktualizować niniejszym zawiadomieniu prywatności w każdej chwili, aby odzwierciedlić zmiany w jaki sposób zbieramy i wykorzystujemy Państwa dane osobowe lub zmian w odpowiednich ustawach. Każda aktualizacja niniejszej Polityki prywatności będą skuteczne z chwilą jego publikacji w internecie na stronie http://www.tcl.com/pl/pl/informacja-o-przetwarzaniu-danych.html. Ponadto możemy również wysłać wiadomość do ciebie, aby poinformować o zmianach tego prywatności.

Odwiedzając nasze strony internetowe lub za pomocą naszych urządzeń i usług i / lub dostarczając swoje dane, użytkownik akceptuje i wyraża zgodę na praktyki opisane w niniejszym zawiadomieniu prywatności.

Dane osobowe zbieramy o tobie

Możemy gromadzić i przetwarzać następujące dane osobowe o użytkowniku:

· Informacje, które nam dostarczasz. Obejmuje to informacje o sobie, że dajesz nam przez wypełnianie formularzy, wprowadzania informacji na naszej stronie internetowej, tworzenie kont użytkowników lub komunikując się z nami, czy twarzą w twarz, przez telefon, online, za pośrednictwem poczty elektronicznej lub w inny sposób. „dane osobowe” oznacza: (i) wszelkie dane, które identyfikuje, dotyczy, opisuje, jest uzasadniony może być związany z, lub racjonalnie mogą być związane bezpośrednio lub pośrednio z konkretnym konsumentem lub gospodarstwa domowego, pod Prywatność California Consumer Act (CCPA) ilekroć zastosowanie oraz (ii) wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej ( „Podmiot danych”), gdy stosuje się rozporządzenie ogólne Ochrona danych ( „PKBR”). Dane osobowe obejmują między innymi następujące elementy:

· Osobiste i / lub biznesowych dane kontaktowe: imię i nazwisko, wysyłka, fakturowanie i / lub adres firmy, adres e-mail, numer telefonu;

· Zaloguj się informacje: nazwa użytkownika, hasło, pseudonim;

· Informacje demograficzne: data urodzenia, płeć;

· Informacje dotyczące płatności: Twoja karta płatnicza lub kredytowa, szczegółowe dane bankowe lub inne płatności i informacje finansowe;

· Inne informacje dotyczące Ciebie, takich jak zawód, język, wzorzec głosu;

· Informacje na temat materiałów TCL i usług, które są właścicielami i użytkowania, lokalizacji urządzenia i strefy czasowej i dowód ich zakupu.

Z wyjątkiem pewnych informacji, które są wymagane przez prawo, Twoja decyzja, aby dostarczyć wszelkich danych osobowych do TCL jest dobrowolne. Nie będzie zatem podlegać negatywnymi konsekwencjami, jeśli nie chcesz, aby zapewnić TCL z danymi osobowymi. Należy jednak pamiętać, że jeśli nie zapewniają pewny Personal Information TCL może nie być w stanie dokonać pewnych celów nakreślonych w tej prywatności i może nie być w stanie wykorzystać lub dostępu do niektórych urządzeń lub usług TCL, które wymagają użycia takiego Osobiste Informacja.

· Informacje zbieramy lub generować o ciebie. Obejmuje to, ale nie wyłącznie, następujące:

· Dane na temat korzystania z konta, aplikacje TCL TCL, TCL i Alcatel stron internetowych i urządzeń;

· Dane na temat korzystania z produktów, które dostarczamy do Ciebie, takie jak treści oglądanego przez nawyków urządzenia i użytkowania;

· Adres IP, adres MAC, Device ID, terminal ID, numer seryjny, numer IMEI, numer IMSI i innych identyfikatorów urządzenia lub urządzenie specyficzne informacje o materiałach TCL; Informacje dostarczane przez geolokalizacji sygnału GPS urządzeniu lub przekazane przez pobliskie punkty dostępowe Wi-Fi i wież komórkowych podczas korzystania z niektórych usług i włączyć funkcję lokalizacji;

· Dzienniki błędów, kody błędów i opisy błędów i inne informacje, które podasz w odniesieniu do wad lub wady wystąpiły z dowolnych materiałów TCL; i

· Gdzie świadczymy usługi posprzedażna wam, nagrania rozmów telefonicznych pomiędzy Tobą, a naszym personelem.

· Informacje otrzymujemy z innych źródeł. Obejmuje to, ale nie wyłącznie, następujące:

· Informacje z sieci społecznościowych;

· Informacje uzyskane od innych dostawców produktów, usług, stron internetowych i aplikacji;

· Innych źródeł na rynku lub publicznie dostępne; i

· Jeśli wziąć udział w programach badawczych organizowanych rynek i / lub sponsorowanych przez / w imieniu TCL możemy również zbierać informacje ze stron internetowych osób trzecich lub sieciach społecznościowych, zgodnie z polityką prywatności tych stronach internetowych i sieci społecznościowych.

Ilekroć zbieramy informacje o Tobie z osobami trzecimi, będziemy upewnić się, że te osoby trzecie mogą udostępniać takich informacji z nami i że nasz korzystanie z danych osobowych zbieranych od nich jest zgodny ze wszystkimi obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych.

Nie będziemy świadomie zbierać żadnych danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia bez zrozumienia, że ​​takie informacje powinny być dostarczone tylko z rodzicielską lub opiekuna zgody, jeśli jest to wymagane przez odpowiednie prawa. TCL będzie wykorzystywać dane osobowe odnoszące się do dzieci, o ile jest to dozwolone przez prawo, gdzie wymagana zgoda rodziców lub opiekuna został uzyskany.

Zastosowania danych osobowych

Dane osobowe mogą być zbierane, przechowywane, przetwarzane lub wykorzystywane w inny sposób przez nas w jeden z następujących sposobów i do następujących celów:

· Zarządzać naszych produktów i usług oraz korzystania z naszych materiałów TCL

· Dostarczenie aktualizacji oprogramowania, usług konserwacji i wsparcia dla materiałów TCL;

· Które pomogą Ci zarządzać swoim kontem TCL;

· Co pozwala na pobranie i zakup naszych produktów i usług, takich jak nasze aplikacje i powiązanych stron internetowych i / lub dać dostęp do aplikacji innych producentów zainstalowane w urządzeniu;

· Do przetwarzania transakcji płatności lub zlecenia dla materiałów TCL;

· Skontaktować się z Tobą w odniesieniu do materiałów i usług TCL, na przykład w razie wystąpienia jakichkolwiek materiałów TCL zostały zmienione lub obecne problemy;

· (Szczególnie podczas korzystania z kontaktów biznesowych,) do prowadzenia zwykłej działalności gospodarczej i dla celów związanych administracyjnych;

· W celu ochrony przed i zapobiegania oszustwom i inne zagrożenia bezpieczeństwa prawnego lub informacji.

· Zachować materiały TCL zabezpieczyć i zapobiegania przestępczości i oszustw;

· Aby odpowiedzieć na wszelkie skargi lub pytania, które można podnieść w związku z materiałami TCL oraz bronią i wykonywania prawa;

· Poprawić lub dostosować materiały TCL lub tworzyć nowe;

· Administrować konkursy, promocje, wydarzenia, badania rynku, badania w odniesieniu do materiałów TCL;

· Ułatwienie celów wewnętrznych, takich jak badania, analizy danych i badań, aby poprawić nasze produkty, usługi, doświadczenia użytkowników i klientów komunikacji;

· Przestrzegać wszystkich obowiązujących ustaw, rozporządzeń, dyrektyw i decyzji sądowych;

· Do wysłania informacji o materiałach TCL i pomóc, aby informacje te bardziej odpowiednie dla Ciebie. Może potrzebujemy twojej zgody na niektórych działań marketingowych. Oferujemy Państwu różne sposoby, aby zrezygnować z otrzymywania niektórych z nas. Jeśli chcesz zrezygnować z otrzymywania e-mail informacji marketingowych od nas można kliknąć „Wypisz” link znalazł się na dole wiadomości e-mail i postępuj zgodnie z instrukcjami. Zawsze można sprawdzić i zaktualizować swoje preferencje w dowolnej chwili za pomocą metody przewidzianej do Ciebie.

Nie prowadzimy sprzedaży lub w inny sposób ujawniać dane osobowe zostały przekazane nam, z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszym zawiadomieniu prywatności, jak ujawniono do ciebie w czasie zbierania danych lub jak opisano w każdym konkretnym ogłoszeniu prywatności, w stosownych przypadkach. Nie będziemy ujawniać danych osobowych osobom trzecim, chyba że takie ujawnienie będzie niezbędne w odniesieniu do celów prawnych przetwarzania danych, jak lepiej opisane w następnym rozdziale „ujawniać swojej danych osobowych osobom trzecim”.

Wolno nam przetwarzać dane osobowe do celów określonych w niniejszym zawiadomieniu prywatności, ponieważ jeden lub więcej z poniższych warunków:

· Przetwarzanie twoich danych osobowych jest niezbędne do wykonania umowy z wami i zapewnić Państwu produktów i usług;

· TCL jest to wymagane zgodnie z zobowiązaniem prawnym, którym podlega;

· Przetwarzanie jest konieczne dla TCL do ustalenia, wykonania lub obrony swoich praw lub dla celów postępowania sądowego;

· TCL ma uzasadniony interes w zbieranie i przetwarzanie danych osobowych, na przykład, w odniesieniu do:

· Prowadzenie badań rynku w odniesieniu do naszych produktów i usług, przy czym prawnie dopuszczalne;

· Poprawy produktów i usług, które oferujemy;

· Że nasze komunikaty lub treści, które możemy dostarczyć do ciebie bardziej odpowiednie dla Ciebie;

· Minimalizując nasze ryzyko, na przykład, w odniesieniu do kredytów lub oszustwa; i

· Rozwijanie naszego procesu i systemów szkoleniowych; i

· Dałeś swoją uprzednią zgodę do niektórych rodzajów obróbki. Na przykład, można wyrazili zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych od nas lub od osób trzecich w imieniu TCL.

Ujawnianie swych danych osobowych osobom trzecim

Możemy ujawnić dane osobowe z jednostek powiązanych TCL w jednym lub więcej z sytuacji opisanych poniżej:

· Pomóc nam zapewnić Państwu materiały TCL;

· Gdzie rynek produktów i usług świadczonych przez podmioty stowarzyszone TCL i / lub spółek zależnych TCL; i

gdy jest to niezbędne dla jednego z celów, dla których TCL legalnie przetwarza dane osobowe na podstawie niniejszej Polityki prywatności. W przypadku ujawnienia swoich danych osobowych do stowarzyszonego żadnego TCL lub zależnej TCL w podanych wyżej warunkach, będziemy przyjąć odpowiednie środki w celu zapewnienia, że ​​dostęp do danych osobowych będą tylko pracownikom takich filii TCL i zależnych TCL, że potrzeba to w celu przeprowadzenia cel przetwarzania danych w ramach niniejszego prywatności oraz zgodnie z zasadą minimalizacji danych.

Możemy także udostępniać dane osobowe osób trzecich, aby służyć Ci lepiej w pewnych sytuacjach, w tym następujące:

· W przypadku zbycia przedsiębiorstwa lub aktywów żadnego TCL lub fuzji z inną firmą, możemy ujawnić dane osobowe potencjalnemu nabywcy do celów należytej staranności i po zakończeniu sprzedaży lub łączenia;

· Jeśli mamy na rynku produktów lub usług stron trzecich do ciebie, możemy udostępnić dane osobowe tych osób trzecich;

· Gdy podasz zgody na ujawnianie danych osobowych do specyficznych i określoną stronę trzecią lub kategorię osób trzecich;

· Działanie czynników zewnętrznych lub wykonawców (na przykład dostawcy naszych elektronicznych usług przechowywania danych), które zatrudniają nas wspierać w dostarczaniu naszych usług i produktów do Ciebie. Zapewniamy, że takie osoby trzecie będą przetwarzać dane osobowe zgodnie z przepisami określonymi w niniejszym prywatności i obowiązek zachowania poufności;

· Do partnerów biznesowych, którzy dostarczają produkty i / lub usługi, które są osadzone lub służyć jako składnik materiałów TCL, które dostarczamy do Ciebie. Te osoby trzecie będą odpowiedzialne za sposób ich wykorzystywać dane osobowe w związku z ich usług i produktów opisanych w osobnym ogłoszeniu prywatności przekazywanych przez nich; i,

· W zakresie wymaganym przez prawo, jeśli są zobowiązane do ujawnienia danych osobowych w celu wypełnienia obowiązku prawnego, ustanowienia, wykonania lub obrony naszych praw.

linki stron trzecich

Nasza strona internetowa może zawierać linki do stron trzecich. Nie jesteśmy odpowiedzialni za politykę prywatności lub zawartość takich witryn i innych tego prywatności nie ma zastosowania do nich. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące jak te inne strony wykorzystują dane osobowe, proszę przeglądu swoich polityk i skontaktować się z nimi bezpośrednio.

Międzynarodowe przekazywanie danych osobowych

Korzystanie z konta lub innych materiałów TCL TCL może obejmować przesyłanie, przechowywanie i przetwarzanie informacji osobistych wewnątrz i na zewnątrz kraju zamieszkania, co jest zgodne z niniejszym zawiadomieniu prywatności. Przepisy prawne dotyczące ochrony danych z państw, do którego dane osobowe mogą być przekazywane nie może zagwarantować ten sam poziom ochrony, jak twój kraj robi.

Przekazywanie danych osobowych spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), gdy stosuje PKBR

Kiedy przenieść swoich danych osobowych z terytorium EOG, aby poza EOG, będziemy upewnić się, że jest ona chroniona w sposób, który jest zgodny z tym, jak twoje dane osobowe będą chronione przez nas w EOG i odpowiedni poziom ochrony zostanie zapewniona za pośrednictwem jednego z następujących mechanizmów:

· Państwo trzecie, w którym możemy przekazywać dane osobowe zostały uznane za zdolne do zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony na mocy decyzji Komisji Europejskiej;

· Importer i eksporter podpisali „standardowe klauzule umowne” zatwierdzony przez Komisję Europejską w swojej decyzji na 5 lutego 2010 roku, ustanawiającego obowiązki w celu ochrony danych osobowych zgodnie z normami UE; lub

· W przypadku gdy transfer jest w Stanach Zjednoczonych, UE-USA prywatności Tarcza może mieć zastosowanie, a importer jest zobowiązany do samodzielnej certyfikacji zgodności z zasadami prywatności tarczy.

· W przypadku braku odpowiedniego poziomu ochrony, kontroler i procesor zapewniają odpowiednie zabezpieczenia i wykonalne, których dane dotyczą praw i skutecznych środków prawnych dla osób, których dane są dostępne.

Klient może zażądać dodatkowych informacji o tym, jak informacje osobiste są chronione przez nas w przypadku przekazania na zewnątrz kraju EOG (w tym kopii standardowych klauzul umownych zawartych z importerów w państwie trzecim), kontaktując się z nami w sposób opisany w części „Kontakt z nami sekcja”poniżej.

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych

Przyjęliśmy organizacyjne, fizyczne i techniczne środki bezpieczeństwa, które są zgodne ze standardami branżowymi, aby chronić dane osobowe podasz, i aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi, ujawnianie, wykorzystywanie, modyfikację, uszkodzenie lub utratę danych. Podejmiemy wszelkie racjonalne i praktyczne kroki, aby chronić swoje dane osobowe, w tym następujące:

· Będziemy używać SSL i inne środki techniczne, aby zapewnić szyfrowanie w odniesieniu do naszych produktów i usług. Będziemy regularnie badać nasze praktyki gromadzenia informacji, przechowywania i przetwarzania (w tym środków bezpieczeństwa fizycznego), aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi do systemu.

· Będziemy upoważnić swoich pracowników i personelu stron trzecich na dostęp do danych osobowych jedynie w oparciu o potrzeby niezbędnej wiedzy, aby pomóc nam przetwarzać dane osobowe i zapewnić usługi. Tych pracowników oraz pracowników zewnętrznych (osób trzecich upoważnionych przez nas) podlegają ścisłym umownych zobowiązań do zachowania poufności. Powinny one nie spełniają tych obowiązków poufności, mogą być pociągnięci do odpowiedzialności za naruszenie poufności i ich związek z nas może zostać rozwiązana.

· Bezpieczeństwo Państwa danych osobowych jest dla nas bardzo ważne. Będziemy kontynuować nasze wysiłki, aby chronić swoje dane osobowe i wdrażać środki ochronne, takie jak zapewnienie pełnego szyfrowania do przechowywania i przekazywania informacji, aby zapobiec dane osobowe przed nieuprawnionym dostępem, wykorzystanie lub ujawnienie. Nikt jednak użytkownik może uzyskać dostęp do określonej zawartości pewnych zaszyfrowanych danych.

· Będziemy przyjmować szyfrowanie i inne środki bezpieczeństwa w celu przesyłania i przechowywania informacji osobistych poszczególnych rodzajów; i będziemy wykorzystywać środki techniczne do przetwarzania swoich danych biometrycznych przed zapisaniem go, na przykład będziemy przechowywać tylko istotne elementy takich osobistych informacji biometrycznych.

· Będziemy rozważnie wybierać partnerów biznesowych i dostawców usług oraz wdrożenia wymogów w zakresie ochrony danych osobowych do umów handlowych lub audytów i ocen między obu stronami.

· Będziemy prowadzić kursy bezpieczeństwa i ochrony prywatności, szkolenie, testowanie i działań promocyjnych w celu zwiększenia świadomości pracowników w zakresie znaczenia ochrony danych osobowych.

Proszę jednak zrozumieć, że nie ma transmisji danych w Internecie mogą być gwarantowane w 100% bezpieczne. W związku z tym, nie możemy zapewnić ani zagwarantować Państwo przesłać do nas bezpieczeństwa jakichkolwiek danych osobowych i zrozumieć, że wszelkie dane osobowe, które nam przeniesienie odbywa się na własne ryzyko. Jeśli wykryjemy naruszenia systemu bezpieczeństwa, będziemy działać w sposób terminowy, zgodnie z obowiązującym prawem.

Retencja danych osobowych

TCL zachowuje swoje dane osobowe tylko tak długo, jak to konieczne, zostanie on usunięty po rozsądnym czasie, zgodnie z następującymi kryteriami:

· TCL zachowuje swoje dane osobowe, o ile ma ona bieżące stosunki z wami;

· TCL zachowuje swoje dane osobowe, o ile potrzebuje do wykonania zobowiązania prawnego, którym podlega; TCL i zachowuje swoje dane osobowe, gdzie wskazane jest, aby zabezpieczyć lub poprawić sytuację prawną TCL (na przykład w odniesieniu do sporów, dochodzeń regulacyjne).

Twoje prawa

przepisy dotyczące ochrony danych mogą dać szereg praw prawnych w odniesieniu do danych osobowych, które posiadamy o Tobie. Nie wszystkie przepisy dotyczące ochrony danych osobowych nie są takie same, więc wszystkie te prawa mają zastosowanie we wszystkich miejscach. Ponadto, niektóre z tych praw podlegają kwalifikacji oraz ograniczeń i wykonywaniu tych uprawnień może wpłynąć na usługi i produkty, które oferujemy Państwu. Jednak zdajemy sobie sprawę, że dane osobowe należy tylko do ciebie i że pozwala kontrolować w jaki sposób je wykorzystujemy.

Twoje prawa mogą obejmować:

· Prawo do żądania dostępu do danych osobowych, które przetwarza się o ciebie, w tym prawo do uzyskania informacji oraz kopię tych danych;

· Prawo do wycofania zgody na przetwarzanie naszych danych osobowych swojego w dowolnym momencie. Należy jednak pamiętać, że możemy nadal mieć prawo przetwarzać dane osobowe, jeśli mamy inny uzasadniony powód (inne niż zgoda) za to;

· W pewnych okolicznościach, prawo do otrzymywania informacji osobistych w sposób uporządkowany, powszechnie stosowane i format odczytu maszynowego i / lub wniosek, że przekazuje te dane osobom trzecim, jeżeli jest to technicznie wykonalne. Należy pamiętać, że dotyczy to tylko prawo do danych osobowych, które zostały przewidziane do nas;

· Prawo do żądania sprostowania, że ​​dane osobowe, jeśli są niedokładne lub niekompletne;

· Prawo do wniosku, że możemy wymazać swoje dane osobowe w określonych okolicznościach. Należy pamiętać, że mogą zaistnieć okoliczności, w których można zadać nam wymazać swoje dane osobowe, ale mają prawo, aby je zachować;

· Prawo do sprzeciwienia się, a także prawo do żądania, które ograniczają, nasz przetwarzanie Danych osobowych w pewnych okolicznościach. Znowu, nie może się zdarzyć, sprzeciwu lub zadać nam ograniczyć, nasz przetwarzanie swoich danych osobowych, ale mają prawo do dalszego przetwarzania danych osobowych i / lub odrzucić ten wniosek; i

· Prawo do wniesienia skargi do Urzędu Nadzoru (których szczegóły podano poniżej), jeśli uważasz, że którykolwiek z prawa zostały naruszone przez nas.

Można wykonywać swoje prawa kontaktując się z nami, korzystając z danych przedstawionych w „kontaktując się z nami” sekcji poniżej.

Być może będziemy musieli potwierdzić zweryfikowania żądania konsumentów przed zakończeniem żądania, i, na przykład, może poprosić, aby punkty dane potwierdzają, że mają już o tobie. Będziemy wykorzystywać Dane osobowe zawarte w zweryfikowania życzenie konsumenta do weryfikacji tożsamości lub organu żądającego, aby dokonać zamówienia.

Możesz dowiedzieć się więcej informacji na temat swoich praw lub złożyć skargę do właściwego organu nadzoru, jeśli wziąć pod uwagę, że nasz przetwarzanie swoich danych osobowych narusza jakiekolwiek obowiązujące prawo. Dane kontaktowe do wszystkich organów nadzoru Unii Europejskiej można znaleźć tutaj: https: //edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.

Twoje California Privacy Rights

Zgodnie z prawem w Kalifornii, jesteśmy zobowiązani przedstawić następujące informacje. Zebraliśmy następujące dane osobowe w ciągu ostatnich 12 miesięcy:

 

Kategoria danych osobowych

 

Źródło (-a)

 

Cele)

 

Ujawnienie osobom trzecim

 

Identyfikatory, które mogą obejmować imię i nazwisko, adres pocztowy, adres internetowy, identyfikator protokołu internetowego, adres e-mail lub nazwę konta

 

Bezpośrednio z was pośrednio od ciebie (na przykład z obserwacji swoich działań na naszej stronie) z trzeciego usługodawcy partii, takie jak social media

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, które pomogą Ci zarządzać swoim kontem TCL, aby skontaktować się z Tobą w odniesieniu do naszych produktów i usług, a także odpowiedzi na zapytanie lub realizacji zamówienia

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych, procesory płatnicze

 

Personal information categories contained in customer records, which may include name, address, telephone number, employment, bank account number, credit card number, debit card number, or any other payment and financial information

 

Bezpośrednio od Ciebie

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, które pomogą Ci zarządzać swoim kontem TCL, aby skontaktować się z Tobą w odniesieniu do naszych produktów i usług, a także odpowiedzi na zapytanie lub realizacji zamówienia

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych, procesory płatnicze

 

Osobiste kategorie informacji zawartych w ewidencji klientów, które mogą obejmować imię i nazwisko, adres, numer telefonu, zatrudnienia, numer konta bankowego, numer karty kredytowej, numer karty debetowej, lub jakąkolwiek inną płatności i informacje finansowe

 

Bezpośrednio od Ciebie

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, które pomogą Ci zarządzać swoim kontem TCL, aby skontaktować się z Tobą w odniesieniu do naszych produktów i usług, a także odpowiedzi na zapytanie lub realizacji zamówienia

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych, procesory płatnicze

 

Internet lub inną sieć podobną aktywność, która może zawierać historię przeglądania historii wyszukiwania informacji na temat interakcji konsumenta z sieci Web, aplikacji lub reklamy

 

Pośrednio od ciebie (na przykład z obserwacji swoich działań na naszej Stronie)

 

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, w celu poprawy naszych produktów lub usług, lub w celu zapewnienia reklamy kierowane

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych

 

Geolokalizacji dane, które mogą obejmować fizyczną lokalizację lub ruchy

 

Bezpośrednio od Ciebie

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, które pomogą Ci zarządzać swoim kontem TCL, aby skontaktować się z Tobą w odniesieniu do naszych produktów i usług, a także odpowiedzi na zapytanie, w celu realizacji zamówienia, lub dostarczyć reklamy kierowane

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych

 

Wnioski wyciągnięte z innych danych osobowych, które mogą obejmować profil odzwierciedlające preferencje danej osoby, charakterystyka, trendy, predyspozycje psychiczne, zachowanie, postawy, inteligencja, zdolności, wiedzy i umiejętności

 

 

Pośrednio od ciebie (na przykład z obserwacji swoich działań na naszej stronie) z trzeciego usługodawcy partii, takie jak social media

 

Aby spełnić lub spotkać przyczyny podane informacje, na przykład, w celu zapewnienia reklamy kierowane

 

Ujawniania informacji w celach biznesowych do: firm wchodzących w skład grupy TCL firm, dostawców usług internetowych

Dla mieszkańców Kalifornii, USA tylko, oprócz wyżej wymienionych praw, w sekcji „Twoje prawa”, od 1 stycznia 2020, będzie uprawniony do poniżej prawa:

· Prawo wiedzieć. może zażądać informacji o kategorii i poszczególnych kawałków dane osobowe zostały zebrane o Tobie, jak i kategorii źródeł, z których takie informacje są gromadzone, w celu gromadzenia takich informacji oraz sprzedaży lub ujawnienie w celach biznesowych swój osobisty Informacja dla osób trzecich;

· Prawo do rezygnacji ze sprzedaży swoich danych osobowych osobom trzecim. Jeśli dane osobowe mają być sprzedawane jest dane osobowe dziecka pomiędzy 13 a 16 rokiem życia, prawo do wyboru w podany jest do niego / niej. Jeśli dziecko ma 12 lat lub poniżej, rodzicielskiego / guardianauthorization jest wymagane;

· Prawo nie może być dyskryminowany za wykonywanie któregokolwiek z praw wymienionych powyżej; i

· Z zastrzeżeniem pewnych wyjątków prawnych, masz prawo do żądania wykreślenia danych osobowych.

Dodatkowo, California Civil Code Sekcja 1798.83 pozwolenia użytkownikom, którzy są mieszkańcy Kalifornii, aby poprosić pewną informację dotyczącą naszej ujawnienia danych osobowych osobom trzecim dla ich bezpośrednich celów marketingowych. Aby taki wniosek, skontaktuj się z nami korzystając z informacji kontaktowych podanych poniżej i umieścić „świecić światłem” w temacie żądanie.

Można wykonywać swoje prawa kontaktując się z nami, korzystając z danych przedstawionych w „kontaktując się z nami” sekcji poniżej. może wyznaczyć upoważnionego przedstawiciela, aby złożyć zamówienie w Twoim imieniu. Takie upoważniony przedstawiciel musi być zarejestrowany z Sekretarzem Stanu Kalifornia. Możemy odrzucić wniosek od czynnika, który nie przedstawi dowodu, że zostały one zatwierdzone przez was do działania w jego imieniu.

Specyficzne warunki produkt

Niniejsze zawiadomienie prywatności dotyczy ogólnie w jaki sposób wykorzystujemy dane osobowe w odniesieniu do naszych produktów i usług. Możemy również przetwarzać dodatkowe dane osobowe w odniesieniu do poszczególnych produktów lub usług.

· Smart TV

· My i nasi partnerzy osób trzecich zbierać dane osobowe użytkowaniem lub produktów Smart TV, takich jak imię i czasu trwania filmy zawodnik ulubionych stron przeglądanych przez użytkownika, oraz czas spędzony na tych stronach. To jest tak, że jesteśmy w stanie lepiej zrozumieć, w jaki sposób nasi klienci korzystają z produktu i upewnić się, że możemy nadal dokonywać ulepszeń i dostosować nasze usługi.

· Możemy zbierać dodatkowe dane osobowe w celu zapewnienia zdalnego diagnozowania problemów z produktów firmy Smart TV. Na przykład, możemy zbierać w czasie rzeczywistym zrzuty ekranu i informacje o danych przechowywanych produktów firmy Smart TV. Ma to zapewnić, że problemy z produktów firmy Smart TV mogą być rozwiązane tak skutecznie, jak to możliwe.

· Mamy również zbierać informacje osobiste na temat korzystania z Amazon czy Google Alexa Działanie funkcji asystenta głosowego z produktów firmy Smart TV. Informacja ta zawiera opis urządzenia, swój głos, umiejętności Reklamowe i polecenia głosowe. Podczas korzystania z funkcji asystenta głosowego, Twój głos dane będą przetwarzane przez Google czy Amazon. Twoje dane zostaną przeniesione bezpośrednio do Google czy Amazon. Proszę odnieść się do zawiadomień prywatności Google czy Amazon do informacji na dalsze przetwarzanie danych osobowych przez te przedsiębiorstwa.

· T-Cast

· My i nasi partnerzy osób trzecich będzie zbierać szczegółowe informacje na temat korzystania z aplikacji T-Cast, w tym wielkości zużycia można zrobić wniosku T-Cast (mierzona przez liczbę kliknięć można zrobić), a także przy wyborze usług dokonać poprzez zastosowanie T-Cast. Robimy to tak, że możemy lepiej zrozumieć wykorzystanie aplikacji T-Cast i może dostosować układ aplikacji do własnych preferencji.

· Strona główna TCL

· Będziemy a nasi partnerzy osób trzecich zbierać szczegółowe informacje na temat korzystania z aplikacji TCL domowym, takich jak objętość użytkowania można zrobić wniosku TCL domu, informacje podane przez czat i wybór usług You Make przez TCL aplikacja do domu. Robimy to tak, że możemy lepiej zrozumieć wykorzystanie aplikacji TCL Home i ulepszania naszych usług oraz dostosowanie układu aplikacji do własnych preferencji.

· W przypadku korzystania z konta przez osoby trzecie (Facebook czy Twitter), aby zalogować się do aplikacji TCL głównym Zbieramy również czy przetwarzanie danych osobowych związanych z takim trzecim koncie partii. Proszę odnieść się do zawiadomień prywatności Facebook lub Twitter istotnych informacji.

· T-kanałowy

· Możemy gromadzić i przetwarzać dane osobowe związane z kontem użytkownika Roku telewizora (na przykład Twój adres e-mail) i / lub dowolny rachunek osoby trzeciej (Facebook lub Google) można użyć do zalogowania się na platformie T-kanałowego. Proszę odnieść się do zawiadomień prywatność odpowiednich stron trzecich do informacji w przyszłości, w jaki sposób udostępnić swoje dane osobowe z nami.

· T-kanałowy pozwala użytkownikom na wyszukiwanie treści dostępne w ramach T-kanałowymi poprzez inicjowanie funkcji sterowania głosem w Roku TV. Podczas korzystania z funkcji sterowania głosem, głosem dane będą przetwarzane przez Roku telewizora bezpośrednio. Proszę odnieść się do zawiadomień prywatności Roku telewizyjnych uzyskać informacje na temat dalszego przetwarzania danych głosowych.

· Możemy gromadzić i przetwarzania danych w stosunku do urządzenia Roku TV posiadasz (np jej model urządzenia, unikalny identyfikator urządzenia, marka, adres MAC, wersja systemu operacyjnego Roku, region, adres IP, wersja aplikacji), a korzystanie z T -kanałowy (np na kliknięcia rekordy i historię przeglądania). Możemy zaangażować procesorów firm trzecich do analizy tych danych i tworzenia profili od użytkowania i preferencji. Robimy to tak, że możemy lepiej zrozumieć, w jaki sposób nasi klienci korzystają z T-kanałowy i zalecenia do ciebie na innych treści, które mogą być zainteresowani.

· TCL Mobile Device i poręczny tablet

· Możemy gromadzić i przetwarzać szczególne kategorie danych osobowych, takich jak dane biometrycznych i danych zdrowotnych podczas korzystania z niektórych aplikacji na TCL telefonu, tabletu lub innego urządzenia do noszenia. Dane te niezbędne dla funkcji związanych ze zdrowiem tych aplikacji są. Możemy przetwarzać swoje szczególne kategorie danych osobowych na podstawie wyraźnej zgody, a może wycofać swoją zgodę na takie przetwarzanie w dowolnym momencie. Należy jednak mieć świadomość, że jeśli zdecydujesz się zrobić, więc może nie być w stanie w dalszym ciągu zapewniać pewne usługi. Jeśli zdecydujesz się wycofać swoją zgodę, powiemy więcej na temat możliwych skutków;

· Możemy gromadzić dane urządzenie i proces i informacje dziennika w tym odsyłających URL, adresów IP i szczegółów dotyczących korzystania z naszej strony internetowej, usług typu cloud, app store, historii przeglądania, wyszukiwania zapytań, typ przeglądarki i częstotliwość sesji, oprócz unikalnych identyfikatorów urządzeń;

· Niektóre urządzenia mobilne TCL są pod marką Alcatel ale Ochrona prywatności ma zastosowanie również do tych urządzeń.

Należy pamiętać, że podczas korzystania z treści dostarczanych przez osobę trzecią na produkty TCL, taka osoba trzecia może zbierać lub otrzymywać informacje o materiałach TCL (np swój adres IP i urządzeń identyfikatory) oraz wszelkie wymagane transakcję przez Ciebie (np Żądanie kupić lub wypożyczyć takiej zawartości). TCL nie ponosi odpowiedzialności za prywatności lub bezpieczeństwa praktyk, takich dostawców zewnętrznych.

Używanie cookies

Używamy „cookies” i podobnych technologii internetowych do obsługi niektórych funkcji konta TCL i innych stron internetowych i aplikacji obsługiwanych przez nas. Cookie to kawałek kodu wdrożony w urządzeniu. Stosujemy dwa rodzaje ciasteczek „session cookies” i „persistent cookies”.

Sesja Cookie wygasa po zamknięciu przeglądarki. Sesja Cookie zidentyfikuje Cię podczas sesji przeglądania przez przypisanie losowo wygenerowany unikalny numer identyfikacyjny urządzenia. Używamy cookies Sesji:

· Pozwalają nam dostarczać produkty i usługi dla Ciebie i zarządzania transakcjami. Na przykład, możemy wdrożyć cookie, aby pamiętać, jakie przedmioty zostały zapisane w internetowym kosz na zakupy; i

· Dla pewnego zarządzania treścią i celów edycji.

Trwałe pliki cookie nie wygasają po zamknięciu przeglądarki. Używamy trwałych plików cookie:

· Nagrywanie, czy użytkownik jest zalogowany do konta TCL;

· Nagrywanie, gdy użytkownik na konto TCL lub innej stronie TCL / aplikacja daje zgodę na korzystanie z naszych plików cookie;

· Dla celów wydajności i projektowych. Na przykład, możemy używać plików cookie do śledzenia, które części naszych stron internetowych lub aplikacji są popularne i dowiedzieć się, jak poprawić ich funkcjonalność;

· Aby poprawić doświadczenia użytkownika i dostosować to, co widzisz. Na przykład, możemy używać cookies do zapisywania preferencji użytkownika oraz w celu zapewnienia, że ​​treści bardziej istotne www / aplikacji (w tym treści reklamowej) są dostarczane do użytkowników;

· Umożliwienie nas i innych firm partnerów, z którymi współpracujemy, aby dostarczać reklamy lub wiadomości marketingowych krawiec, że zgodę na otrzymywanie. Na przykład możemy wykorzystywać cookies, aby nagrać jakie produkty i usługi, kupić lub wykazują zainteresowanie i korzystania z usług osób trzecich w celu umożliwienia odpowiednich reklam mają być wyświetlane na naszej stronie internetowej oraz innych witrynach / aplikacji w oparciu o te informacje; i

· Dla pewnego zarządzania treścią i celów edycji.

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może ustawić swoją przeglądarkę, aby je odrzucała lub zaalarmować użytkownika, gdy plik cookie jest umieszczone w urządzeniu. Możesz również usunąć ciasteczka jak najszybciej opuścić konto TCL lub innej stronie internetowej TCL / aplikacji. Mimo, że nie są wymagane, aby zaakceptować ciasteczka, kiedy odwiedzasz konto TCL, jeśli ustawić swoją przeglądarkę tak, aby odrzucać pliki cookie, możesz nie być w stanie wykorzystać wszystkie funkcje i funkcjonalności konta TCL lub innej strony TCL / aplikacji.

Korzystamy z Google Analytics, który jest narzędziem do analityki internetowej, które pomaga nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z konta lub innej strony TCL TCL / aplikacji. Google Analytics śledzi ruch za pośrednictwem naszej strony (czyli strony, które widzieli i linki wybrałeś) i pomaga nam zmierzyć, jak na interakcję z treścią zapewniamy. Informacje te są wykorzystywane do sporządzania raportów i aby pomóc nam udoskonalić Konta TCL lub innej stronie internetowej TCL / aplikacji. Raporty ujawniają tendencje www bez identyfikowania poszczególnych użytkowników. Można zrezygnować z Google Analytics bez wpływu na korzystanie z naszej strony. Więcej informacji na temat rezygnacji z Google Analytics na wszystkich stronach, które używają można znaleźć na stronie internetowej w Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Więcej informacji na temat plików cookie, których używamy, zobacz naszą politykę cookie, które można znaleźć tutaj: https://www.tcl.com/content/legal-notice/cookies-policy.html.

Dla mieszkańców USA Tylko

· Network Advertising Initiative oferuje również środkiem do rezygnacji z wielu plików cookie reklamowych. Proszę odwiedzić https://www.networkadvertising.org aby dowiedzieć się więcej. Należy pamiętać, że decydując-out nie oznacza, że ​​nie będą już otrzymywać reklamy online. To znaczy, że firma lub firmy, z której opowiedziała-out nie będzie już dostarczać reklam dostosowanych do preferencji i sposobu użytkowania.

W tym czasie, nasza strona internetowa nie rozpoznaje automatyczne śledzenie sygnałów przeglądarki dotyczących mechanizmów, które mogą obejmować instrukcje „Do Not Track”.

kontaktując się z nami

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat zbierania, wykorzystywania, ujawniania, przekazywania lub przetwarzania danych osobowych lub korzystania z któregokolwiek z praw wymienionych powyżej, prosimy o kontakt, jak podano poniżej.

Dla mieszkańców w EOG, nasz przedstawiciel w Unii Europejskiej jest TCL Europa, która ma swoje biura na 9-15 rue Rouget de L'Isle- 92130 Issy- les-Moulineaux, Francja. Proszę o kontakt przez privacy_dpo@tcl.com.

Dla użytkowników w Indiach, nasz skarg Officer w Indiach jest Pan Sarbajit Bhattacharjee i może zostać osiągnięty w privacyqueryindia@tcl.com.

Dla użytkowników w Stanach Zjednoczonych, są zależne TCL TTE Technology, Inc. i TCT Mobile Inc., których adresy i kontakty związane są wskazane poniżej:

TTE Technology, Inc. (dla TCL TV i usługi)
1860 Compton Ave. Corona
CA 92881
Skontaktować się z nami wysyłając e-mail na consumerdata@tcl.com, lub dzwoniąc pod bezpłatny numer naszego Numer na 1-877-300-8837

TCT Mobile, Inc. (na telefon komórkowy / TCL tabletek / urządzenia do noszenia i obsługi)
25 Edelman, suite 250
Irvine, CA 92618
Skontaktować się z nami wysyłając e-mail na privacy.na@tcl.com lub dzwoniąc nasz bezpłatny numer 1-855-368-0829 w

Dla użytkowników w Chinach i innych regionach świata, administrator danych jest Shenzhen TCL New Technology Co., Ltd, z siedzibą przy 9F budynku D4, International E-City, nr 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen city, prowincja Guangdong, Chiny.

Aby uzyskać więcej informacji na temat sposobu kontaktowania TCL, proszę zobaczyć kontakt.