Ova Obavijest o privatnosti stupa na snagu 20. prosinca 2021.

 

Ova obavijest o zaštiti privatnosti utvrđuje kako tvrtka TCL i/ili njena povezana društva i podružnice (zajednički naziv „TCL“ ili „mi“) štiti/štite osobne podatke koje obrađujemo a koji se odnose na vas („vaši/vaših/vašim osobni/osobnih/osobnim podaci/podataka/podacima“), koju vrstu osobnih podataka sakupljamo o vama, što radimo s njima, kako ih otkrivamo i koja prava imate u odnosu na obradu osobnih podataka.

 

Hvala što ste odabrali TCL!

 

Kada se primjenjuje ova obavijest o zaštiti privatnosti?

 

Ova se obavijest o zaštiti privatnosti primjenjuje prilikom obrade vaših osobnih podataka kao rezultat vašeg pristupa i korištenja mrežne stranice tvrtke TCL (www.tcl.com), pametnih TV proizvoda tvrtke TCL, uređaja robne marke SEMP, aplikacija za pametne usluge tvrtke TCL (uključujući TCL račun, TCL kanala, TCL Home App, BrowserHere/T-Browser, TCL Live, TV Guard, MagiConnect, Chat Now, Smart Gallery, Reminder, Weather, Game Center, Gesture Control i Remote Diagnosis) i drugih TCL uređaja, mrežnih stranica ili aplikacija koje se mogu odnositi na ovu obavijest o zaštiti privatnosti (zajednički u daljnjem tektsu „TCL materijali”).

 

Pogledajte [Politiku tvrtke TCL o privatnosti komunikacije] kako biste se konkretnije informirali o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke kada pristupite i koristite mrežne stranice Alcatela (uključujući www.alcatelmobile.com), telefone, tablete, satove, narukvice, nosive uređaje, rutere robnih marki TCL i Alcatel, i druge aplikacije ili usluge koje pruža tvrtka TCL Communication Technology Holdings Limited.

 

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se i na obradu osobnih podataka poslovnih kontakata među našim klijentima, poslovnim partnerima, dobavljačima i drugim organizacijama s kojima TCL ima ili razmatra poslovni odnos.

 

TRUSTe

 

Kako biste saznali više provjerite neki od dolje navedenih dijelova:

·  Osobni podaci koje prikupljamo o vama.

·  Uporaba vaših osobnih podataka

·  Otkrivanje vaših osobnih podatak trećim stranama

·  Poveznice trećih strana

·  Međunarodni prijenosi osobnih podataka

·  Sigurnost vaših osobnih podataka

·  Zadržavanje vaših osobnih podataka

·  Vaša prava

·  Specifični uvjeti proizvoda

·  Uporaba kolačića

·  Kontaktirajte nas

 

Ovu obavijest o zaštiti privatnosti možemo redovito ažurirati kako bismo prikazali promjene u načinu na koji prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke ili promjene važećih zakona. Bilo koje ažuriranje ove politike privatnosti bit će na snazi nakon što bude postavljeno na internet stranici https://www.tcl.com/hr/hr. Pored toga, možemo vas obavijestiti i o promjenama ove Obavijesti o privatnosti kako je to propisano važećim zakonima.

 

POSJETOM NAŠIH MREŽNIH STRANICA, DAVANJEM INFORMACIJA O VAMA ILI KORIŠTENJEM TCL MATERIJALA, POTVRĐUJETE DA STE PROČITALI I RAZUMJELI DJELOVANJA OPISANA U OVOJ OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI.

 

Osobni podaci koje sakupljamo o vama.

 

Vaša privatnost nam je važna pa ovdje objašnjavamo koje osobne podatke prikupljamo o vama. Imajte na umu da, ako ne date određene osobne podatke, tvrtka TCL možda neće moći ispuniti neke svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti i možda nećete moći koristiti neke TCL materijale ili im pristupiti.

 

Mi možemo prikupiti i obraditi sljedeće od vaših osobnih podataka:

 

Informacije koje nam dostavite. Ovo uključuje informacije o vama koje nam date popunjavanjem obrazaca, unošenjem informacija u našu internet stranicu, kreiranjem korisničkih računa ili komunikacijom s nama, bilo lično, telefonom, internetom, e-poštom ili na drugi način, koje vas mogu identificirati ili učiniti prepoznatljivim ovisno o kontekstu. Te informacije, bez ograničenja, uključuju sljedeće:

 

o Osobnim kontakt podaci: vaše ime, adresu za isporuku, adresa za naplatu, adresa e-pošte, broj telefona

o Kako bismo poštovali naše zakonske obveze koje se zahtijevaju prema važećim zakonima možemo, također, prikupiti vaš porezni broj obveznika;

o Podaci o prijavi: korisničko ime, lozinku, nadimak;

o Demografski podaci: datum rođenja, spol;

o Podaci o plaćanju: pojedinosti debitne ili kreditne kartice, bankovnog računa ili druge informacije o plaćanju i financijama;

o Drugi podaci o vama, kao što su vaše zanimanje (npr. kada sudjelujete u našem istraživanju), jezik, zdravstveno stanje i podaci o vježbi; te

o Informacije o TCL materijalima koje posjedujete i koristite te dokazi da ste ih kupili, ako je primjenjivo.

 

Podaci koje mi prikupljamo ili generiramo o vama.Automatski prikupljamo podatke o mrežnoj, elektroničkoj aktivnost i drugi podaci s uređaja i preglednika koje koristite. Bez ograničavanja na sljedeće, ovo uključuje:

 

o Podaci o korištenju TCL materijala;

o Lokacija uređaja i vremenske zone;

o Podaci o korištenju proizvoda koje vam isporučujemo kao što su povijest pregledavanja, povijest pretraživanja, klikovi na stranici i aktivnosti prilikom korištenja naših proizvoda ili usluga (npr. možemo prikupiti aplikaciju koristeći vrijeme korištenja TCL Channel);

o IP adresu, MAC adresu, ID uređaja, ID terminala, serijski broj, IMEI broj, IMSI broj, ID za oglašavanje (jedinstveni korisnički ID dodijeljen vašim uređajima u svrhu oglašavanja) i bilo koji drugi uređaj koji identificira ili informacije specifične za uređaj o vašim TCL materijalima; informacije o geolokaciji koje daje GPS signal vašeg uređaja ili koje se prenose kroz obližnje točke pristupa bežičnoj mreži i repetitor dok koristite neke usluge i omogućavate značajku lokacije;

o Zapise o pogreškama, kodove pogrešaka i opise pogrešaka i druge informacije koje date a koje se odnose na pogreške ili defekte koje ste iskusili s bilo kojim od svojih TCL materijala; i

o U slučajevima gdje vam pružamo usluge nakon prodaje, vašu e-poštu, broj telefona, adresu, broj telefaksa, povijest čavrljanja ili snimke telefonskih razgovora između vas i našeg osoblja za podršku.

 

Informacije koje dobijamo od drugih izvora.Možemo prikupljati informacije o vama od trećih strana. Bez ograničavanja na sljedeće, ovo uključuje:

 

o Informacije koje dobijamo od mreža društvenih medija;

o Informacije koje dobijamo od drugih pružatelja proizvoda, usluga, internet stranica i aplikacija;

o Drugi komercijalno ili javno dostupni izvori (kako je dopušteno prema zakonu); te

o Ako sudjelujete u programima istraživanja tržišta koje organizira i/ili sponzorira TCL ili je to učinjeno u njeno ime, mi, također, možemo sakupiti informacije od internet stranica trećih strana ili mreža društvenih medija, sukladno politikama privatnosti tih internet stranica i mreža društvenih medija.

 

Mi možemo prikupljati i druge podatke o vama, vašem uređaju ili korištenju TCL materijala na način o kojem smo vas obavijestili u trenutku prikupljanja i/ili uz vaš pristanak u skladu s važećim zakonima.

 

Nećemo svjesno prikupiti bilo koji osobni podatak od ili o djeci mlađoj od 13 godina, ili minimalne dobi dopuštene u vašoj jurisdikciji, bez da jasno obznanimo da bi se takve informacije morale dati s pristankom roditelja ili staratelja ako to zahtijevaju primjenjivi zakoni. Ako smatrate da nam je vaše dijete dostavilo svoje osobne podatke bez dopuštenja roditelja ili skrbnika, molimo Vas da nas kontaktirate putem adrese e-pošte navedene u odjeljku „Kontaktiranje nas“. Tvrtka TCL će koristiti osobne podatke koji se odnose na ili su primljeni od djece samo ako je to dopušteno važećim zakonima i ako je to potrebno, samo uz pristanak roditelja ili skrbnika. Ako vaše dijete koristi naše usluge Kids Learning ili Kids Mode Service, TCL Family watch, ili druge TCL proizvode ili usluge za djecu, mi ćemo vam dati zasebnu obavijest o zaštiti privatnosti s više detalja o tome kako štitimo osobne podatke djece.

 

KORIŠTENJE osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke možemo sakupljati, pohraniti, obrađivati ili na drugi način koristiti mi na sljedeće načine i za sljedeće svrhe:

 

·   Kako bismo isporučili, aktivirali, provjerili i upravljali našim proizvodima i uslugama koje ste kupili;

·   Kako bismo isporučiti ažuriranja softvera, usluge održavanja, tehničku podršku i usluge nakon prodaje TCL materijala,

·   Kako bismo vam pružiti podršku u registriranju i upravljanju TCL računom;

·   Kako bismo vam omogućili da preuzmete i kupite naše proizvode i usluge poput naših aplikacija i povezanih internet stranica i/ili dali vam pristup aplikacijama treće strane postavljenim na uređaju;

·   Kako bismo obradili transakcije za isplatu ili naloge za TCL materijale;

·   Kako bismo vas kontaktirali u odnosu na TCL materijale, primjerice, u slučaju da se bilo koji TCL materijal promjeni ili predstavlja probleme;

·   Kako bismo uspostavili, izvršili ili branili svoja zakonska prava ili u svrhu zakonskih postupaka;

·   Kako bismo se zaštitili od prijevara i sigurnosnih rizika po informacije te obezbijedili sigurnost TCL materijala, kao što su provjera vaših računa i identifikacijskih podataka, otkrivanje sigurnosnih incidenata i borba protiv zlonamjernih aktivnosti;

·   Kako bismo odgovorili na bilo koju žalbu ili pitanje koji mogu nastati u svezi s TCL materijalima i kako bismo odbranili i iskoristili naša zakonska prava;

·   Kako bismo personalizirali TCL materijale na vaš zahtjev;

·   Kako bismo riješili probleme u funkcionalnosti ili druge probleme s TCL materijalima;

·   Kako bismo ocijenili i razvili nove funkcionalnosti, tehnologije i poboljšanja TCL materijala;

·   Kako bismo provodili natječaje, promocije, događaje, istraživanja na tržištu, ankete povezane s TCL materijalima;

·   Kako bismo olakšali unutarnje svrhe tvrtke TCL poput revizija, analiza podataka i istraživanja kako bismo poboljšali naše proizvode, usluge, korisničko iskustvo i komunikacije klijenata;

·   Kako bismo poštivali sve primjenjive zakone, propise, direktive i sudske odluke, kao i odluke nadležnih tijela;

·   Kako bismo vam slali informacije o TCL materijalima i pomogli da te informacije budu relevantnije za vas. Možda ćemo trebati vaš pristanak za neke tržišne aktivnosti. Mi vam nudimo različite načine za isključenje nekih komunikacija od nas. Ako više ne želite primati tržišnu komunikaciju od nas putem e-pošte, možete kliknuti na poveznicu „Otkazati pretplatu“ koju ćete naći na dnu poruke e-pošte i pratite upute.

·   Kako bismo prikazali personalizirano oglašavanje naših proizvoda i usluga na mrežnoj stranici tvrtke TCL i prikazali nepersonalizirano oglašavanje na drugim TCL materijalima. Naši reklamni partneri mogu prikazivati i nepersonalizirano oglašavanje na nekim našim proizvodima ili uslugama. Ako će se prikazivati personalizirano oglašavanje, mi ćemo dobiti vaš izričiti prethodni pristanak sukladno zahtjevima primjenjivih zakona; te

·   Druge svrhe uz vaš pristanak.

 

U mjeri u kojoj se osobni podaci koje prikupljamo o vama smatraju posebnim kategorijama osobnih podataka ili osjetljivim osobnim podacima prema važećim zakonima, mi obrađujemo te podatke na temelju Vašeg izričitog pristanka, a vi možete povući svoj pristanak za takvu obradu u bilo kojem trenutku. Ipak, trebate biti svjesni da, ako odaberete uraditi to, mi možda nećemo biti u mogućnosti nastaviti davati vama određene usluge. Ako odaberete da povučete svoj pristanak, mi ćemo vam reći više o mogućim posljedicama; Ako je to dopušteno primjenjivim zakonima, možemo obrađivati i posebne kategorije osobnih podataka koje ste vi izričito učinili javno dostupnima, ili kako bismo uspostavili, izvršili ili branili zakonske zahtjeve.

 

Odjeljak „Specifični uvjeti za proizvod“ u nastavku pruža detaljnije informacije o osobnim podacima koje prikupljamo i svrsi u koje koristimo osobne podatke u vezi s TCL-ovom pametnom televizijom, MagiConnect, TCL Home application i TCL Channel.

 

Ako djelujete kao poslovni kontakt vaše organizacije za kupnju ili korištenje TCL materijala u ime vaše tvrtke ili ustanove, možemo prikupljati vaše ime, adresu za dostavu, naplatu i/ili poslovnu adresu, adresu e-pošte, broj telefona i koristiti svoje osobne podatke u mjeri u kojoj je to potrebno za obavljanje uobičajenih poslovnih poslova, za povezane administrativne svrhe ili za druge svrhe navedene u odjeljku „Korištenja osobnih podataka“.

 

Otkrivanje vaših osobnih informacija trećim stranama

 

Mi ne prodajemo niti na drugi način otkrivamo osobne informacije koje ste nam dali, osim kako je opisano u ovoj obavijesti o privatnosti, kako je vama otkriveno u vrijeme sakupljanja podataka ili kako je opisano u bilo kojoj obavijesti o privatnosti, kako je primjenjivo.

 

Mi možemo otkriti vaše osobne informacije s povezanim društvima ili podružnicama tvrtke TCL u jednoj ili više okolnosti prikazanim ispod:

 

·   Kako bismo vam lakše dali TCL materijale;

·   Tamo gdje stavljamo na tržište proizvode i usluge koje daju TCL povezana društva i/ili podružnice tvrtke TCL i

·   Za jednu od svrha za koju TCL obrađuje vaše osobne informacije u skladu sa ovom Obavijesti o privatnosti.

 

Vaše osobne podatke također možemo dijeliti s trećim stranama kako bismo postigli svrhe navedene u prethodnom odjeljku „UPORABA osobnih podataka“, uključujući:

 

·   U slučaju prodaje bilo kojeg poslovnog subjekta ili imovine tvrtke TCL drugom društvu, spajanja ili drugih značajnih transakcija, možemo objaviti vaše osobne podatke u svrhu dubinske analize i nakon dovršetka transakcije;

·   Možemo dijeliti vaš ID za oglašavanje (jedinstveni korisnički ID dodijeljen vašim uređajima u svrhu oglašavanja) s našim partnerima za oglašavanje kako bi prikazali nepersonalizirano oglašavanje;

·   Ako stavimo na tržište proizvode treće strane ili usluge za vas, možda ćemo podijeliti vaše osobne informacije s tim trećim stranama;

·   Kada date svoj pristanak na otkrivanje svojih osobnih informacija određenoj i identificiranoj trećoj strani ili kategoriji trećih strana;

·   Zastupnicima ili ugovaračima treće strane (primjerice, pružateljima naših usluga pohrane elektronskih podataka) koje mi angažiramo da nas podrže u pružanju naših usluga i proizvoda vama. Poduzet ćemo korake da od takvih trećih strana zatražimo da obrađuju vaše osobne podatke u skladu s odredbama postavljenim u ovoj Obavijesti o privatnosti i pod dužnosti povjerljivosti;

·   Poslovnim partnerima koji pružaju proizvode i/ili usluge koji su uključeni ili služe kao komponenta TCL materijala koje mi dajemo vama. Te će treće strane biti odgovorne za način kako koriste vaše osobne podatke u svezi sa svojim uslugama i proizvodima kako je to opisano u odvojenoj obavijesti o privatnosti koju oni daju, a koju vas potičemo provjeriti; te

·   Do mjere koliko to zahtijeva zakon, ako je naša dužnost da otkrivamo vaše osobne podatke kako bismo radili sukladno s bilo kojom zakonskom obvezom, uspostavili, izvršavali ili branili naša zakonska prava i/ili zakonska prava treće strane.

 

Osim objavljivanja osobnih podataka u ovoj Obavijesti o privatnosti, Vaše osobne podatke možemo dijeliti i s trećim stranama kadgod izdate odobrenje za dijeljenje.

 

Imajte na umu da ako pristupite uslugama treće strane — kao što su usluge društvenih medija, jednostruki znak trećih strana na alatima, aplikacije treće strane, mobilne platforme i telekomunikacijski nositelji vaših uređaja — putem naših usluga te usluge treće strane mogu prikupljati podatke o vama, uključujući podatke o vašoj aktivnosti na proizvodima i uslugama, te mogu obavijestiti vaše povezane kontakte o korištenju proizvoda i usluga trećih strana, u skladu s njihovim vlastitim pravilima o privatnosti.

 

Poveznice trećih strana

 

Naša internet stranica može sadržavati poveznice ka stranicama trećih strana. Mi nismo odgovorni za praksu privatnosti ili sadržaj takvih drugih stranica i ova obavijest o zaštiti privatnosti se ne primjenjuje na njima. Morate pažljivo pročitati pravila o privatnosti vezana uz usluge trećih strana, kontaktirajući izravno te strane u slučaju potrebe.

 

Međunarodni prijenosi osobnih podataka

 

Tvrtka TCL vaše osobne podatke globalno dijeli s tvrtkama unutar svoje korporativne grupe kako bi obavljala aktivnosti navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti. Tvrtka TCL također može podugovoriti obradu ili dijeljenje vaših osobnih podataka trećim stranama koje se nalaze izvan vaše zemlje. Kada koristite TCL materijal, mi možemo prenijeti, pohraniti i obraditi vaše podatke unutar i izvan vaše zemlje boravka, sukladno ovoj obavijesti o privatnosti Obrada vaših osobnih podataka stoga može podlijegati i zakonima koji nisu samo oni važeći u vašoj zemlji.

 

Tvrtka TCL poduzima odgovarajuće korake kako bi osigurala da se prijenos osobnih podataka obavlja u skladu s važećim zakonima o privatnosti i posebno da će biti uspostavljene ugovorne, tehničke i organizacijske mjere, kao što su, bez ograničenja, Standardne ugovorne odredbe koje je odobrila Europska komisija.

 

Sigurnost vaših osobnih podataka

 

Mi smo prihvatili organizacione, fizičke i tehničke sigurnosne mjere koje su u rangu industrijskih standarda kako bi se zaštitile osobne informacije koje dajete, te kako bi se spriječio bilo koji neovlašten pristup, otkrivanje, uporaba, izmjena, oštećenje ili gubitak podataka. Poduzet ćemo razumne i praktične mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke, uključujući sljedeće:

 

·   Mi ćemo koristiti SSL i druge tehničke mjere kako bismo osigurali kodiranje u odnosu na naše usluge i proizvode. Redovno ćemo ispitivati našu praksu sakupljanja informacija, pohrane i obrade (uključujući fizičke sigurnosne mjere) kako bismo spriječili neovlašten pristup sustavu.

·   Mi ćemo ovlastiti naše zaposlenike i osoblje trećih strana da pristupe vašim osobnim podacima na osnovi potrebe kako bi nam pomogli obraditi vaše osobne podatke i pružiti vam usluge. Ovi zaposlenici i vanjsko osoblje (trećih strana koje smo mi ovlastili) predmet su ugovornih obveza povjerljivosti.

·   Sigurnost vaših osobnih informacija nama je izuzetno važna. Mi ćemo nastaviti naše napore da zaštitimo vaše osobne podatke i primijenimo mjere očuvanja, poput davanja kodiranja za pohranu informacija i prijenos, kako bismo spriječili neovlašten pristup vašim osobnim podacima, njihovu uporabu i otkrivanje.

·   Pozorno ćemo odabrati poslovne partnere i pružatelje usluga, te primijeniti zahtjeve za zaštitu osobnih podataka u poslovnim ugovorima između obje strane.

·   Također održavamo kurseve obuke o zaštiti i privatnosti i sigurnosti, testiranje i publicističke aktivnosti kako bismo osnažili svijest zaposlenih o važnosti zaštite ličnih podataka.

 

Molimo shvatite, ipak, da nikakav prijenos podataka putem interneta ne može biti zajamčen da je siguran 100%. Ako saznamo za bilo kakvo kršenje našeg sigurnosnog sustava, djelovat ćemo pravovremeno sukladno bilo kojem primjenjivom zakonu.

 

ZADRŽAVANJE osobnih podataka

 

Tvrtka TCL zadržava vaše osobne podatke samo toliko koliko je to potrebno za svrhe opisane u ovoj Obavijesti o privatnosti, i oni će se brisati nakon razumnog vremena sukladno sljedećim kriterijima:

 

·   Tvrtka TCL zadržava vaše osobne podatke sve dok su joj potrebni u svrhe navedene u odjeljku „UPORABA osobnih podataka“, koje razdoblje se može podudarati s razdobljem tijekom kojega tvrtka TCL ima aktualan odnos s vama; te

·   Tvrtka TCL zadržava vaše osobne podatke sve dok je to potrebno u skladu s zakonskom obvezom kojom podliježe ili za rješavanje odštetnih zahtjeva podnešenih protiv nas.

 

Vaša prava

 

Zakoni o zaštiti podataka će vam možda dati veliki broj zakonskih prava u odnosu na osobne informacije koje imamo o vama. Nisu svi podaci o zaštiti podataka isti tako da se ne primjenjuju sva ova prava na svim mjestima. Više pojedinosti o svojim pravima u određenim posebnim jurisdikcijama možete pronaći u prilozima ove Obavijesti o privatnosti.

 

Ipak, mi prepoznajemo da vaše osobne informacije pripadaju samo vama i to vam daje mogućnost da kontrolirate kako ih koristimo. Vaša prava mogu uključivati:

 

·   Pravo da zahtijevate pristup osobnim informacijama koje obrađujemo za vas, uključujući pravo da dobijete informacije o takvim podacima i primjerak takvih podataka;

·   Pravo da zahtijevate da ispravimo ili korigiramo vaše osobne podatke ako se utvrdi da su netočne ili zastarjele;

·   Pravo da zahtijevate da uklonimo ili izbrišemo vaše osobne podatke u nekim okolnostima. Molimo imajte na umu da se mogu dogoditi okolnosti kada tražite od nas da uklonimo ili izbrišemo vaše osobne podatke ali mi zakonski imamo pravo zadržati ih;

·   Ako je to dopušteno primjenjivim zakonima, imate pravo na podnošenje pritužbe nadležnoj državnoj agenciji ako smatrate da smo prekršili bilo koje od vaših prava.

 

Svoja prava možete iskoristiti kontaktirajući nas koristeći pojedinosti koje su uspostavljene u dolje navedenom dijelu „Kontaktirajte nas“.

 

Možda ćemo trebati potvrditi vaš zahtjev potrošača koji se može potvrditi prije završetka vašeg zahtjeva i, primjerice, možemo tražiti da potvrdite podatkovne točke koje već imamo o vama. Koristit ćemo samo osobne informacije date u zahtjevu klijenta koji se može provjeriti kako bi se provjerio identitet osobe koja šalje zahtjev ili ovlaštenje da se pošalje zahtjev.

 

Specifični uvjeti proizvoda

 

obavijest o zaštiti privatnosti se, općenito, odnosi na to kako mi koristimo vaše osobne informacije u odnosu na naše proizvode i usluge. Mi možemo i obraditi dodatne osobne informacije u odnosu na određene proizvode ili usluge.

 

Pametni TV

 

Mi i naši partneri treće strane sakupljamo osobne informacije o vašoj uporabi naših proizvoda pametnih TV uređaja, poput naziva i trajanja pokrenutih video zapisa, favorita korisnika, pregledanih stranica i vremena provedenog na tim stranicama. Na taj način možemo bolje razumjeti kako naši klijenti koriste proizvod i osigurati da možemo nastaviti s poboljšanjima i krojenjem naših usluga.

 

Možemo prikupljati osobne podatke kada koristite fotoaparat ili mikrofon vaših Smart TV proizvoda. Primjerice, kada koristite kameru (ugrađenu ili vanjsku kameru) za vođenje videorazgovora na vašim proizvodima pametne televizije, za pružanje usluga videorazgovora uživo, možemo prikupljati podatke o vašim TCL računima, povijesti videozapisa i audiorazgovora, potpornih podataka koji se odnose na rješavanje problema i povratne informacije povezane s korištenjem usluga.

 

Mi možemo sakupiti dodatne osobne informacije kako bismo dali daljinsku dijagnozu problema s vašim proizvodima pametnih TV uređaja. Primjerice, možemo sakupiti slike zaslona u stvarnom vremenu i informacije o podacima pohranjenim na vašim proizvodima pametnih TV uređaja. Ovim se osigurava da vaši problemi s proizvodima pametnih TV uređaja mogu bit riješeni što je učinkovitije moguće.

 

Proizvodi pametne televizije prikupljaju podatke Amazon Alexa ili funkcije glasovnog pomoćnika Google Action na vašim proizvodima pametnih TV uređaja. Ove informacije uključuju opis proizvoda, vaš glas, Skrill Token i glasovnu komandu. Kada koristite funkciju glasovnog pomoćnika, vaše podatke o glasu obradit će Google ili Amazon. Vaši će se podaci izravno prenijeti na Google ili Amazon. Molimo pogledajte obavijesti o privatnosti za Google ili Amazon o tomu kako će ove tvrtke dalje obrađivati vaše osobne informacije.

 

Naši marketinški partneri treće strane mogu koristiti automatsko prepoznavanje sadržaja (ACR) i druge tehnologije za prikupljanje informacija o pregledu i korištenju vašeg TV-a za stvaranje profila korisnika i određivanje personaliziranih oglasa koje će vaši uređaji primiti. Pod važđom je kontrolom hoćete li nam dopustiti aktivaciju prikupljanja podataka putem ACR-a slijedeći metodu navedenu u stranici s postavkama vašeg pametnog TV-a.

 

MagiConnect

 

Mi i naši partneri treće strane ćemo sakupiti pojedinosti o vašoj uporabi aplikacije MagiConnect, uključujući količinu uporabe aplikacije MagiConnect (mjereno kroz broj klikova koje napravite) kao i izbor usluga koje napravite kroz aplikaciju MagiConnect. Mi ovo radimo kako bismo bolje razumjeli vašu uporabu aplikacije MagiConnect i kako bismo mogli skrojiti raspored aplikacije prema vašim preferencijama.

 

TCL Home

 

Mi i naši partneri treće strane ćemo sakupiti pojedinosti o vašoj uporabi aplikacije TCL Home, poput količine uporabe aplikacije TCL Home, informacija koje ste dali kroz razgovor uživo kao i izbor usluga koje napravite kroz aplikaciju TCL Home. Mi ovo radimo kako bismo bolje razumjeli vašu uporabu aplikacije TCL Home i poboljšali naše usluge, te kako bismo smogli skrojiti raspored aplikacije prema vašim preferencijama.

 

Kako bismo vam pružili usluge koje vam omogućuju povezivanje i upravljanje višestrukim TCL uređajima i uređajima drugih proizvođača koji su u vašem vlasništvu, mi I naši partneri treće strane prikupit ćemo i sljedeće informacije o vama: Informacije o Wi-Fi ili Bluetooth, lokacija, TCL račun, informacije o uređaju i informacije o TCL uređajima za povezivanje.

 

TCL CHANNEL

 

T Channel dozvoljava korisnicima da pretražuju sadržaj koji je raspoloživ u okviru platforme TCL Channel pokretanjem funkcije glasovne kontrole u Roku TV. Kada koristite funkciju glasovne kontrole, vaše podatke o glasu obradit će izravno Roku TV. Molimo pogledajte obavijesti o privatnosti za Roku TV o tomu kako će ova tvrtka dalje obrađivati vaše podatke o glasu.

 

Mi možemo sakupiti i obraditi podatke u odnosu na uređaj Roku TV ili TCL uređajem kojeg imate (primjerice model uređaja, jedinstveni identifikator uređaja, brend, MAC adresu, inačicu Roku radnog sustava, regiju, IP adresu, inačicu aplikacije), i vašu uporabu platforme TCL Channel (primjerice zapisi vaših klikova i povijest pretraživanja). Mi možemo uključiti obrađivače treće strane da analiziraju takve podatke i izgrade profile o vašoj uporabi i preferencijama. Mi ovo radimo kako bismo bolje razumjeli kako naši klijenti koriste TCL Channel i preporučili nešto vama vezano uz drugi sadržaj koji bi vas mogao zanimati.

 

Uporaba kolačića

 

Mi i naši partneri treće strane za oglašavanje i analitiku podataka koristimo kolačiće i slične mrežne tehnologije, uključujući pikselne oznake ili mrežne pratilice („automatizirani alati za prikupljanje“) kako bi podržali određene značajke TCL računa, pametne TV i druge mrežne stranice i aplikacije kojima upravljamo. Alati za automatizirano prikupljanje komadi su koda koji se razvija na vašem uređaju. Alati za automatizirano prikupljanje omogućuju mrežnom mjestu prepoznavanje vašeg preglednika ili uređaja tijekom vašeg posjeta mrežnom mjestu/aplikaciji tvrtke TCL ili pri povratku na mrežno mjesto / aplikaciju tvrtke TCL. Za dalje pojedinosti o kolačićima koje koristimo, molimo vidi našu Politiku kolačića koja se može pronaći ovdje: https://www.tcl.com/hr/hr/legal/cookies-policy

 

Koristimo dvije vrste automatiziranih alata za prikupljanje: „kolačići sesije“ i „trajni kolačići“.

 

Kolačić sesije ističe nakon što zatvorite pretraživač. Kolačić sesije će vas identificirati tijekom vaše sesije pretraživanja dodjeljivanjem slučajno generiranog jedinstvenog identifikacijskog broja vašem uređaju. Mi koristimo kolačiće sesije:

 

·   Kako bi nam omogućili da vam damo proizvode i usluge i upravljali transakcijama. Primjerice, mi možemo razviti kolačić kako bismo se sjetili koje stavke ste pohranili u košaru za kupnju na internetu; i

·   Za upravljanje nekim sadržajem i u svrhe uređivanja.

 

Trajni kolačići ne ističu kada zatvorite svoj pretraživač. Mi koristimo trajne kolačiće:

 

·   Kako bismo zabilježili je li posjetitelj prijavljen u TCL račun;

·   Kako bismo zabilježili kada posjetitelj TCL računa ili druge TCL internet stranice/ aplikacije da pristanak za uporabu kolačića, kada je primjenjivo;

·   U svrhe performansi i dizajna. Primjerice, mi možemo koristiti kolačiće kako bismo pratili koji su dijelovi naših internet stranica ili aplikacija popularni i kako bismo shvatili kako poboljšati njihovu funkcionalnost;

·   Kako bismo poboljšali korisničko iskustvo i personalizirali ono što vidite. Primjerice, mi možemo koristiti kolačiće kako bismo zabilježili korisničke preferencije i osigurali da se korisnicima dostavlja relevantniji sadržaj internet stranice/ aplikacije (uključujući sadržaj oglašavanja);

·   Kako bi nama i partnerima treće strane s kojima radimo omogućili da dostavljamo reklame ili skrojene marketinške poruke na čiji ste prijam pristali. Primjerice, mi možemo koristiti kolačiće kako bismo zabilježili koje proizvpode i usluge kupujete ili za koje se interesirate i koristili usluge treće strane kako bismo omogućili relevantno oglašavanje koje će se pokazivati na našim i drugim internet stranicama/ aplikacijama temeljem te informacije; i

·   Za upravljanje nekim sadržajem i u svrhe uređivanja.

 

Kako upravljati alatima za automatizirano prikupljanje

 

Ako ne želite primati kolačiće, možete postaviti svog pretraživača da odbija kolačiće ili da vas obavijesti kada se kolačić postavi na vaš uređaj. Možete i obrisati kolačiće čim napustite TCL račun ili drugu TCL internet stranicu/ aplikaciju. Iako ne morate prihvatiti kolačiće kada posjetite TCL račun, ako postavite svoga pretraživača da odbija kolačiće, možda nećete moći koristiti sve značajke i funkcionalnost TCL računa ili druge TCL internet stranice/ aplikacije.

 

Primjerice, odjeljak za Pomoć u traci s alatkama u većini mrežnih preglednika će vam reći kako spriječiti vaš preglednik da prihvati nove kolačiće, kako će vas preglednik obavijestiti kada primate nove alate za automatizirano prikupljanje, te kako u potpunosti onemogućiti alate za automatizirano prikupljanje. S obzirom na neke od popularnih preglednika, možete pronaći više informacija klikom na sljedeće relevantne linkove: 

 

Google Chrome (https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en);

Microsoft Edge (https://support.microsoft.com/en-us/windows/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy-bb8174ba-9d73-dcf2-9b4a-c582b4e640dd);

Mozilla Firefox (https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop?redirectslug=enable-and-disable-cookies-website-preferences&redirectlocale=en-US);

Microsoft Internet Explorer (https://support.microsoft.com/en-gb/windows/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d);

 Opera (https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/) i Apple Safari (https://support.apple.com/zh-cn/guide/deployment/depf7d5714d4/web).

 

Kada je to potrebno prema važećim zakonima, predstavit ćemo vam baner kolačića prilikom prvog posjeta našoj mrežnoj stranici / aplikaciji koji objašnjava kakvu vrstu alata za automatizirano prikupljanje koristimo i koji traži vaš pristanak za neke od alata za automatizirano prikupljanje koje koristimo.

 

osobni podaci prikupljeni putem alata za automatizirano prikupljanje

 

Osobne podatke prikupljene putem alata za automatizirano prikupljanje koristimo u prethodno navedene svrhe (uključujući u odjeljku „Uporabe osobnih podataka“). Za kolačiće za koje tražimo vaš pristanak da ih implementirate također se oslanjamo na pristanak kao pravnu osnovu za obradu osobnih podataka prikupljenih putem tih kolačića.

 

Za korisnike iz SAD-a, Inicijativa za mrežno oglašavanje također nudi sredstva za isključenje iz brojnih kolačića za oglašavanje. Molimo posjetite https://www.networkadvertising.org kako biste saznali više. Imajte na umu da isključenje ne znači da više nećete primati oglašavanje putem interneta. To znači da tvrtka ili tvrtke iz kojih ste se isključili više neće dostavljati oglase skrojene prema vašim preferencijama i uzorcima uporabe.

 

U ovo vrijeme, naša internet stranica ne prepoznaje automatizirane signale pretraživača koji se tiču mehanizama praćenja, što može uključivati upute za „Nemoj pratiti“.

 

Kontaktirajte nas

 

Ako biste željeli dalje informacije o sakupljanju, uporabi, otkrivanju, prijenosu ili obradi vaših osobnih podataka ili iskoristiti bilo koje gore navedeno pravo, molimo kontaktirajte nas putem posebnih kanala navedenih u nastavku.

 

Za stanovnike u području EEA, naš predstavnik u Europskoj uniji je TCL Europe, s uredima na adresi 9-15 rue Rouget de L'Isle- 92130 Issy- Les-Moulineaux, France (Francuska). Molimo kontaktirajte nas na privacy_dpo@TCL. com.

 

Za stanovnike u Ujedinjenoj Kraljevini, naš predstavnik u Ujedinjenoj Kraljevini je tvrtka TCL Electronics UK Limited, koja ima svoj glavni ured na adresi 2nd Floor, Office 201, The Porter Building, 1 Brunel Way, Slough, Berkshire, United Kingdom, SL1 1FQ. Molimo kontaktirajte nas na privacy_dpo@TCL. com.

 

Za korisnike u Indiji, službenik za podnošenje pritužbi je g. Sudhansu Sahu i možete ga kontaktirati na privacyqueryindia@TCL. com.

 

Za korisnike u Sjedinjenim Državama, podružnica tvrtke TCL je tvrtka TTE Technology, Inc., čija je adresa i kontakti navedeni ispod:

 

TTE Technology, Inc.

1860 Compton Ave. Corona

CA 92881

Kontaktirajte nas slanjem poruke e-pošte na consumerdata@TCL. com, ili pozivanjem našeg besplatnog broja 1-877-300-8837

 

Za korisnike u Brazilu, podružnica tvrtke TCL je tvrtka Semp TCL Indústria e Comércio de Eletroeletrônicos S.A. (broj poreznog obveznika, 24.227.491/0001-76), čija su adresa i povezani kontakt navedeni u nastavku:

 

Semp TCL Indústria e Comércio de Eletroeletrônicos S.A.

Avenida Arnaldo Rojek, nº 01, Rua 4, Galpão C - parte 2, Altos de Jordanésia, Cajamar/SP - CEP: 07.786-900

Kontaktirajte nas slanjem e-pošte na privacidade@semptcl.com.br, ili pozivom na +55 (11) 3004-7570.

 

Za korisnike u Kini i drugim regijama svijeta kontrolor podataka je Shenzhen TCL New Technology Co., Ltd, sa svojom adresom na 9F Building D4, International E-City, br. 1001 Zhongshanyuan cesta, uslica Xili, okrug Nanshan, grad Shenzhen, provincija Guangdong, Kina.

 

Ukoliko imate nejasnoća u vezi vaše privatnosti ili korištenja vaših podataka koje nismo zadovoljavajuće adresirali, molimo vas da besplatno kontaktirate neovisnu agenciju u SAD-u koja se bavi rezolucijama sporova navedene tematike na: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

 

PRILOG BRAZIL

 

(Ova sesija stupa na snagu od datuma stupanja na snagu LGPD-a)

 

Opći pregled

 

Odredbe navedene u ovom Prilogu primjenjuju se isključivo na aktivnosti obrade osobnih podataka koje podliježu brazilskom zakonodavstvu, a posebice Zakonu br. 13.709/2018 kako je izmijenjen („LGPD“). U slučaju proturječnosti odredaba utvrđenih u glavnom tekstu Globalne obavijesti o privatnosti tvrtke TCL i ovog Priloga, odredbe ovog Priloga primjenjuju se isključivo na aktivnosti obrade koje podliježu brazilskom Zakonu.

 

Pravni temelji za obradu osobnih podataka

 

Obrada osobnih podataka može se provoditi u skladu s jednom od sljedećih glavnih pravnih temelja: (i) poštivanje zakonske ili regulatorne obveze tvrtke TCL; (ii) ugovorna obveza; (iii) ostvarivanje pravnih prava u sudskim, upravnim ili arbitražnim postupcima; (iv) zaštita života i zdravstvenog stanja; (v) legitiman interes tvrtke TCL ili trećih strana; i (vi) kreditna zaštita.

 

Preuzimanje obveze

 

Kada posjetite naše stranice, unesete svoje osobne podatke ili koristite TCL materijale, izjavljujete da ste upoznati s prikupljanjem, korištenjem, prijenosom, klasifikacijom, pristupom, pohranom, modifikacijom, komunikacijom, otkrivanjem, eliminacijom ili bilo kojom drugom aktivnosti obrade u vezi s vašim osobnim podacima kako je opisano u Obavijesti o privatnosti.

Povjerljivost osobnih podataka i vaše odgovornosti

Tvrtka TCL primjenjuje najbolje napore da bi zaštitila vaše osobne podatke. Odgovorni ste za sve aktivnosti u okviru prijave i lozinke vezane uz TCL materijale. Ako, kojim slučajem, vjerujete da su se podaci o vašem računu neovlašteno doznali, molimo da nas kontaktirate kako je opisano u odjeljku „Kontaktirajte nas“.

 

Vaša prava

 

Primjenjiva pravila i zakonodavstvo dodjeljuju vam sljedeća prava: (i) pravo potvrditi postojanje aktivnosti obrade povezanih s vašim osobnim podacima; (ii) pravo pristupa; (iii) pravo na ispravak netočnih, nepotpunih ili zastarjelih osobnih podataka; (iv) pravo anonimizacije, blokade ili isključenja nepotrebnih ili prekomjernih osobnih podataka ili obrađenih osobnih podataka čime se krši primjenjivo zakonodavstvo; (v) pravo prenosivosti; (vi) pravo isključiti osobne podatke koji više nisu potrebni za svrhe prikupljanja, ali za slučajeve u kojima je zadržavanje osobnih podataka potrebno i dopušteno prema zakonu; (vii) pravo na dobivanje informacija o privatnim i javnim subjektima kojima su vaši osobni podaci dijeljeni; (viii) informacije o posljedicama odbijanja davanja pristanka; (ix) pravo na povlačenje pristanka; (x) pravo na podnošenje zahtjeva brazilskom nacionalnom tijelu za zaštitu podataka („ANPD“) u vezi s obradom osobnih podataka; i (xi) pravo odbiti obradu osobnih podataka zbog nepoštovanja primjenjivog zakonodavstva.

 

Automatizirana odluka i prifiliranje

 

Automatizirana odluka je odluka koja se temelji na korištenju algoritama i računalnih programa bez intervencije čovjeka.

 

S druge strane, profiliranje uključuje analize određenih osobnih aspekata, kao što su vaša interesovanja, preferencije, ponašanje, lokacija, putem automatizirane obrade osobnih podataka statističkim procesima. Kao rezultat ove obrade, možemo vam poslati ciljanu komunikaciju, predstaviti relevantnije informacije na našim platformama za koje vjerujemo da bi vam mogle koristiti.

 

Imate pravo zatražiti preispitivanje odluke provedene u automatiziranoj obradi informacija.

 

Voditelj obrade podataka

 

Voditelj obrade podataka je tvrtka Shenzhen TCL New Technology Co., Ltd., s adresom na 9F Building D4, International E-City, No. 1001 Zhongshanyuan Road, Xili Street, Nanshan District, Shenzhen City, Guangdong Province, Kina, osim ako je drukčije navedeno u posebnoj izjavi o privatnosti.

 

Da biste se obratili DPO-u tvrtke TCL, pošaljite e-poštu na privacidade@semptcl.com.br ili pozovite naš besplatni broj +55 (11) 3004-7570.

 

Također imate pravo na slanje predstavke ANPD-u u vezi s obradom vaših podataka. Za to, molimo kontaktirajte ANPD izravno.

 

PRILOG EUROPSKO GOSPODARSKO PODRUČJE

(EGP) I UJEDINJENA KRALJEVINA (UK)

 

KORIŠTENJE osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke možemo sakupljati, pohraniti, obrađivati ili na drugi način koristiti za sljedeće svrhe i pravnu osnovu:

 

1. Kako bismo proveli ugovor s vama i pružili TCL materijale;

 

·   Kako bismo isporučili, aktivirali, provjerili i upravljali našim proizvodima i uslugama koje ste kupili;

·   Kako bismo ažurirali softver, pružili usluge održavanja, tehničku podršku i usluge nakon prodaje za TCL materijale,

·   Kako bismo vam pružiti podršku u registriranju i upravljanju TCL računom;

·   Kako bismo vam omogućili da preuzmete i kupite naše proizvode i usluge poput naših aplikacija i povezanih internet stranica i/ili dali vam pristup aplikacijama treće strane postavljenim na uređaju;

·   Kako bismo obradili transakcije za isplatu ili naloge za TCL materijale;

·   Kako bismo vas kontaktirali u odnosu na TCL materijale, primjerice, u slučaju da se bilo koji TCL materijal promjeni ili predstavlja probleme;

 

2. Kako bismo poštovali zakonsku obvezu kojoj podliježemo;

 

·   Kako bismo poštivali sve primjenjive zakone, propise, direktive i sudske odluke, kao i odluke nadležnih tijela;

·   Kako bismo se zaštitili od prijevara i sigurnosnih rizika po informacije te obezbijedili sigurnost TCL materijala, kao što su provjera vaših računa i identifikacijskih podataka, otkrivanje sigurnosnih incidenata i borba protiv zlonamjernih aktivnosti;

 

3. Tvrtka TCL ima legitiman interes prikupljati i obrađivati Vaše osobne podatke;

 

· Kako bismo uspostavili, izvršili ili branili svoja zakonska prava ili u svrhu zakonskih postupaka;

· Kako bismo odgovorili na bilo koju žalbu ili pitanje koji mogu nastati u svezi s TCL materijalima i kako bismo odbranili i iskoristili zakonska prava;

· Kako bismo personalizirali TCL materijale na vaš zahtjev;

· Kako bismo riješili probleme u funkcionalnosti ili druge probleme s TCL materijalima;

· Kako bismo ocijenili i razvili nove funkcionalnosti, tehnologije i poboljšanja TCL materijala;

· Kako bismo provodili natječaje, promocije, događaje, istraživanja na tržištu, ankete povezane s TCL materijalima;

· Kako bismo olakšali unutarnje svrhe tvrtke TCL poput revizija, analiza podataka i istraživanja kako bismo poboljšali naše proizvode, usluge, korisničko iskustvo i komunikacije klijenata;

· Kako bismo razvili naše procese obuke i sustave;

· Kkao bismo proveli poslovno planiranje, izvješća i utvrdili predviđanja;

· Kako bismo ispunili ugovorne obveze koje se duguju trećim stranama;

· Kako bismo vam slali informacije o TCL materijalima i pomogli da te informacije budu relevantnije za vas. Možda ćemo trebati vaš pristanak za neke tržišne aktivnosti. Mi vam nudimo različite načine za isključenje nekih komunikacija od nas. Ako više ne želite primati tržišnu komunikaciju od nas putem e-pošte, možete kliknuti na poveznicu „Otkazati pretplatu“ koju ćete naći na dnu poruke e-pošte i pratite upute; i

· Kako bismo prikazali oglašavanja koja nisu personalizirana.

 

4. U druge svrhe uz vaš informirani pristanak.

 

Tvrtka TCL može upotrebljavati vaše osobne podatke u svrhe koje su u skladu s gore navedenim. Kada procjenjujemo je li svrha sukladna, uzet ćemo u obzir kriterije navedene u važećim zakonima, uključujući i vaša razumna očekivanja. Drugim riječima, osobni se podaci mogu upotrebljavati u svrhe koje nisu u sukobu i/ili u prekomjerne sekundarne svrhe u odnosu na prethodno navedene svrhe.

 

Vaša prava

 

Zakoni o zaštiti podataka u državama članicama EGP-a i UK-a mogu vam dati veliki broj zakonskih prava u odnosu na osobne podatke koje imamo o vama. Ta prava mogu uključivati:

 

· Pravo na traženje pristupa osobnim podacima koje obrađujemo o vama i na traženje od nas da ispravimo netočnosti u tim podacima.

· Pravo na traženje kopije i prijenos osobnih podataka koje obrađujemo o vama;

· Pravo da zahtijevate da uklonimo ili izbrišemo vaše osobne podatke u nekim okolnostima. Molimo imajte na umu da se mogu dogoditi okolnosti kada tražite od nas da uklonimo ili izbrišemo vaše osobne podatke ali mi zakonski imamo pravo zadržati ih;

· Pravo na prigovor i pravo da tražite da ograničimo našu obradu vaših osobnih informacija u nekim okolnostima. Ponovo se mogu dogoditi okolnosti kada vi uložite prigovor na obradu vaših osobnih informacija ili od nas tražite da to ograničimo ali mi imamo zakonsko pravo nastaviti obradu vaših osobnih informacija i/ili odbiti takav zahtjev;

· Pravo da povučete svoj pristanak na našu obradu vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme.

· Pravo na ulaganje žalbe nadzornom tijelu (za što su pojedinosti date ovdje: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en za EGP, i https://ico.org.uk/make-a-complaint/ za Ujedinjenu Kraljevinu) ako mislite da je bilo koje od vaših prava povrijeđeno od strane nas.

 

Maloljetne osobe

 

Ako imate između 13 i 16 godina, živite u EGP-u ili Velikoj Britaniji, a mi tražimo vaš pristanak, pobrinite se da, u skladu sa zakonima o zaštiti podataka svoje zemlje, možete dati važeći pristanak bez odobrenja roditelja ili skrbnika. Mi ćemo provjeriti vašu dob i možemo zatražiti pristanak roditelja / skrbnika.

 

Prijenos osobnih podataka

 

Kada mi prenesemo vaše osobne podatke izvan EGP-a ili UK-a, mi ćemo osigurati da su zaštićeni na način sukladan načinu na koji će osobni podaci biti zaštićeni od strane nas u području EGP-a ili UK-a i osigurat će se adekvatna razina zaštite putem jednog od sljedećih mehanizama:

·   Treća zemlja u koju mi prenesemo vaše osobne podatke prepoznata je kao sposobna osigurati adekvatnu razinu zaštite odlukom Europske komisije ili državnog tajnika Ujedinjene Kraljevine, ovisno o slučaju;

·   Uvoznik i izvoznik potpisali su „standardne ugovorne odredbe“ koje je odobrila Europska komisija ili državni tajnik UK-a, ovisno o slučaju; ili

·   Ako je primjenjivo, tvrtka TCL može dijeliti i podatke u skladu s odstupanjima za posebne situacije utvrđene primjenjivim zakonima, poput pružanja usluga koje ste zatražili, radi sklapanja ili provođenja ugovora u vašem interesu, uz izričit pristanak, ako je to potrebno zbog važnih razloga javnog interesa, te ako je to potrebno radi utvrđivanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

 

Možete tražiti dodatne pojedinosti o tomu kako se vaši osobni podaci štite od strane nas u slučaju prijenosa izvan zemlje EGP-a ili UK-a (uključujući kopiju Standardnih ugovornih klauzula koje su unesene s uvoznicima u trećoj zemlji) kontaktirajući nas kako je opisano u dijelu ispod „Kontaktirajte nas“.

 

PRILOG KALIFORNIJA

Vaša kalifornijska prava na privatnost

U proteklih 12 mjeseci možda smo prikupili kategorije osobnih podataka koje su opisane u Globalnoj obavijesti o privatnosti tvrtke TCL.

 

Za stanovnike Kalifornije, samo Sjedinjene Države, pored gore spomenutih prava u dijelu „Vaša prava“ od 1. siječnja 2020. imat ćete pravo na sljedeće:

·   Pravo da znate. Možete tražiti informacije o kategorijama i specifičnim osobnim informacijama koje smo sakupili o vama kao i kategorije izvora od kojih se informacije sakupljaju, svrha sakupljanja takvih informacija i prodaja ili otkrivanje u poslovne svrhe vaših osobnih informacija trećim stranama;

·   Pravo da ne budete diskriminirani zbog korištenja bilo kojeg prava spomenutog gore; i

·   Što je predmetom određenih pravnih izuzetaka, imate pravo tražiti brisanje vaših osobnih informacija. 

 

Kada zaprimimo vaš zahtjev, provjerit ćemo je li adresa e-pošte zahtjeva ista kao i adresa e-pošte koja se koristi za registraciju vašeg računa. Možemo zatražiti dodatne informacije (kao što su vaš serijski broj IMEI-ja ili uređaja) ako trebamo dodatno provjeriti vaš identitet radi promicanja sigurnosti ili zaštite od prijevare. U skladu s primjenjivim pravom možete podnijeti zahtjev putem ovlaštenog zastupnika. Kako bismo imenovali ovlaštenog zastupnika da izvršava vaša prava i odluke u vaše ime, možemo zatražiti dokaz da ste tom zastupniku dali punomoć ili da zastupnik u suprotnom ima važeće pisano ovlaštenje za ostvarivanje prava u vaše ime.

 

Dodatno, dio Građanskog zakonika Kalifornije 1798. 83 dozvoljava korisnicima koji žive u Kaliforniji da zatraže određene informacije koje se tiču našeg otkrivanja osobnih informacija trećim stranama za njihove izravne svrhe marketinga. Kako biste uputili takav zahtjev, molimo kontaktirajte nas koristeći kontakt informacije koje su date ispod i stavite „Shine the Light“ u redu za predmet vašeg zahtjeva.

 

Svoja prava možete iskoristiti kontaktirajući nas koristeći pojedinosti koje su uspostavljene u gore navedenom odjeljku „Kontaktirajte nas“. Možete označiti ovlaštenog zastupnika kako bi u vaše ime uputio zahtjev. Takav ovlašteni zastupnik mora biti registriran u državnom sekretarijatu Kalifornije. Mi možemo odbiti zahtjev od zastupnika koji ne preda dokaz da je ovlašten od strane vas da djeluje u vaše ime.