Choose other country to get service

Garanție limitată

Drepturi suplimentare prevăzute în legislația privind protecția consumatorilor

În calitate de consumator, este posibil ca dvs. să aveți drepturi legale (statutare) suplimentare față de cele prevăzute în această garanție limitată oferită voluntar de producător, de exemplu, drepturile prevăzute prin legislația privind protecția consumatorilor din țara în care locuiți („Drepturile de consumator”). Această Garanție limitată stabilește anumite situații în care Producătorul va oferi sau nu remedii în cazul unor probleme cu dispozitivul TCL. Această Garanție limitată nu limitează și nu exclude niciunul dintre Drepturile Dvs. de consumator legate de dispozitivul TCL.

Garanția oferită de Producător

Această Garanție limitată oferită de Producător prevede responsabilitățile ce îi revin Producătorului cu privire la produsele hardware și accesoriile marca TCL, fabricate de Producător sau în numele acestuia.

Producătorul îi garantează inițialului utilizator final care achiziționează un dispozitiv TCL nou („Dvs.”) că dispozitivul TCL nu prezintă defecte de fabricație și materiale în condiții normale de utilizare, pe o perioadă care începe la data achiziționării inițiale de către Dvs. și continuă pe durata următoare specificată în cazul fiecărui tip aplicabil de dispozitiv TCL („Perioada de garanție”).

Această Garanție limitată nu poate fi transferată de Dvs.

Perioada de garanție aplicabilă este indicată mai jos:

Dispozitiv TCL și baterie integrată (1)

24 luni (2)     

Accesorii TCL(3): Cablu USB, încărcător, căști, baterie detașabilă(1)       

12 luni (2)

În cazul oricărui defect al dispozitivului care împiedică utilizarea normală a acestuia, trebuie să informați imediat vânzătorul și să prezentați dispozitivul împreună cu dovada achiziționării.

Dacă defectul este confirmat de Producător sau de furnizorii de servicii autorizați ai acestuia, dispozitivul dvs. sau componenta corespunzătoare va fi reparată sau înlocuită, după caz. Reparația sau înlocuirea pot fi făcute folosind componente recondiționate care oferă funcționalitate echivalentă.

Această garanție acoperă costurile de reparație sau înlocuire (manoperă și piese de schimb), dar exclude orice alte costuri.

Această garanție nu se aplică la defecte ale dispozitivului și/sau ale accesoriilor datorate următoarelor (fără vreo limitare):

- Nerespectarea instrucțiunilor de utilizare sau de instalare, sau a standardelor tehnice și de siguranță aplicabile în zona geografică în care este utilizat telefonul;

- conectarea la orice echipament care nu este furnizat sau nu este recomandat de către Producător;

- reparații efectuate de către persoane neautorizate de Producător sau de filialele acestuia;

- modificarea, ajustarea sau transformarea programului software sau a componentelor hardware de către persoane neautorizate de Producător;

- condiții climatice adverse, fulger, incendiu, umiditate, infiltrarea de lichide sau alimente, produse chimice, introducerea sau descărcarea de fișiere/software periculoase (malware), lovire, tensiune înaltă, coroziune, oxidare etc.

În nici un caz Producătorul sau oricare din filialele sale nu va fi făcut responsabil pentru daune indirecte, incidentale sau subsecvente de orice natură, inclusiv pierderi sau daune comerciale sau financiare, pierderi de date sau imagini, dar fără a se limita la acestea, în măsura maximă în care declinarea răspunderii pentru aceste daune este permisă de lege.

Unele țări/state nu permit excluderea sau limitarea deteriorărilor indirecte, incidentale sau rezultate, sau limitarea duratei garanției tacite, astfel că limitările sau excluderile de mai sus pot să nu se aplice pentru dvs.

Dacă dispozitivul dvs. TCL este returnat în timpul perioadei de garanție, însă acesta nu este inclus în această garanție limitată, este posibil ca reparațiile sau procesările efectuate să se execute doar în anumite condiții sau să se perceapă taxe pentru acestea.

Dacă nu locuiți în țara în care ați achiziționat dispozitivul TCL, este posibil ca:

(a) să nu fie posibilă repararea sau service-ul în cadrul garanției;

(b) să vi se ceară să acceptați anumite condiții și/sau să achitați anumite sume (inclusiv de transport și manipulare, dar fără a se limita la acestea));

(c) reparațiile sau service-ul, dacă acestea sunt posibile, să dureze mai mult decât în mod normal.

Efectuați copii de rezervă ale datelor

Trebuie să realizați regulat copii de rezervă ale datelor, programelor software, aplicațiilor și configurațiilor de pe dispozitivul dvs. TCL, ca măsură de protecție față de eventualele probleme de funcționare, inclusiv înainte de a returna dispozitivul TCL. Realizarea copiilor de rezervă ale datelor este responsabilitatea dvs. și nu constituie responsabilitatea Producătorului,  a comerciantului de la care ați achiziționat dispozitivul TCL sau a furnizorilor de service autorizați de Producător de la care ați beneficiat de service (repararea ori înlocuirea dispozitivului TCL).

Dacă aveți nevoie să trimiteți/lăsați dispozitivul TCL pentru service, vă recomandăm să deconectați de la acesta orice periferice (cartelă de memorie, cartelă SIM) și să ștergeți orice date personale sau confidențiale înainte de a-l trimite/lăsa.

În timpul operațiilor de service (reparații sau înlocuiri), conținutul dispozitivului dvs. TCL poate fi șters, reformatat sau readus la configurația pe care o avea când l-ați achiziționat (cu aplicarea actualizărilor sau a upgrade-urilor pentru software față de momentul respectiv), iar perifericele pot fi îndepărtate fără a vi se înapoia.

Această garanție limitată nu include realizarea copiilor de rezervă, recuperarea sau reinstalarea datelor, fișierelor sau aplicațiilor dvs. pe dispozitivul TCL.

 

 

(1)    Viața unei baterii reîncărcabile pentru telefonul mobil, exprimată în durata de conversație, durata de standby și durata de viață totală, depinde de condițiile de utilizare și configurația rețelei.

(2)    Perioada de garanție poate varia în funcție de țara și/sau de canalul de achiziție.

(3)    Dacă e inclus.